Υγεία Δέρματος

Προϊόντα περιποίησης δέρματος: Ποια ενδέχεται να μην λειτουργούν;

Ποια προϊόντα περιποίησης δέρματος ενδέχεται να μην λειτουργούν;

1. Λοσιόν κατά της κυτταρίτιδας

Η λοσιόν είναι μια ενυδατική κρέμα, που ενυδατώνει το δέρμα και το κάνει να φαίνεται πιο ομαλό. Ένα προϊόν κατά της κυτταρίτιδας, με καφεΐνη, μπορεί να συσφίξει για λίγο την επιφάνεια του δέρματος, μειώνοντας την κυτταρίτιδα, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να την εξαφανίσει και αυτό γιατί η λοσιόν δεν μπορεί να εισχωρήσει βαθιά στις στρώσεις του δέρματος και να διαλύσει το λίπος. (Συμβουλές για την περιποίηση της ανδρικής επιδερμίδας)

2. Μάσκες με ενεργό άνθρακα

Ο ενεργός άνθρακας μπορεί να απορροφήσει δηλητήρια ή φάρμακα στο στομάχι. Αλλά, η έρευνα είναι περιορισμένη σχετικά με το πώς ο άνθρακας μπορεί να βοηθήσει το δέρμα. Ορισμένα προϊόντα, όπως το πίλινγκ προσώπου, μπορεί να περιέχουν επιβλαβή συστατικά. Ως εκ τούτου, πρέπει να δοκιμάζονται πρώτα σε ένα μικρό κομμάτι δέρματος, πριν χρησιμοποιηθούν σε μεγαλύτερες επιφάνειες.

Αντί για μάσκες με ενεργό άνθρακα, μπορείτε απλά να χρησιμοποιήσετε καθαρό νερό και ένα απαλό καθαριστικό, για να απαλλαγείτε από τη βρωμιά και τα βακτήρια. (Μάσκα ομορφιάς: Έχει αποτέλεσμα ή είναι περιττή η χρήση της;)

3. Προϊόντα που υπόσχονται γρήγορες και μεγάλες διορθώσεις

Τα προϊόντα που χρησιμοποιούνται στο δέρμα, χρειάζονται χρόνο για να λειτουργήσουν. Οπότε, όταν βλέπετε προϊόντα που υπόσχονται γρήγορες και μεγάλες διορθώσεις, να είστε επιφυλακτικοί. Τα φάρμακα κατά της ακμής χρειάζονται 4 εβδομάδες ή περισσότερο για να δράσουν. Τα ρετινοειδή βελτιώνουν τις ρυτίδες, αλλά έχουν αποτέλεσμα περίπου σε 6 μήνες. (Πώς να απαλλαγείτε από τις ρυτίδες κάτω από τα μάτια;)

Μιλήστε με τον δερματολόγο σας για άλλες επιλογές εκτός από τη χειρουργική επέμβαση, όπως το λέιζερ, η θεραπεία με έντονο παλμικό φως και άλλες θεραπείες αναζωογόνησης.

4. Κρέμα ματιών

Οι κρέμες ματιών με βιταμίνη C ή υδροκινόνη, φωτίζουν τη χρωστική ουσία κάτω από τα μάτια. Αλλά αυτή η επίδραση δεν  απαλύνει τους μαύρους κύκλους που σχηματίζονται από τα ορατά αιμοφόρα αγγεία. Το δέρμα κάτω από τα μάτια είναι λεπτό και συνήθως κατά τη γήρανση παρατηρείται μια μπλε απόχρωση, κυρίως λόγω αλλεργιών ή αφυδάτωσης.

Αντί για κρέμες, φροντίστε να πίνετε άφθονο νερό και ζητείστε ιατρική βοήθεια για τις αλλεργίες σας. (5+1 τσάγια που θα σας βοηθήσουν να απαλλαγείτε από τις αλλεργίες)

5. Φυσικά Έλαια για την Ακμή

Το βούτυρο κακάο και το λάδι καρύδας μπορούν να αποτελέσουν καλές ενυδατικές κρέμες, αλλά επειδή έχουν σαν βάση τους το λάδι, δεν είναι καλό να χρησιμοποιούνται στο δέρμα, διότι μπορούν να φράξουν τους πόρους και να προκαλέσουν ακμή.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε προϊόντα με υπεροξείδιο του βενζοϋλίου ή σαλικυλικό οξύ. Σε περίπτωση που η ακμή σας είναι πιο σοβαρή, μιλήστε με τον δερματολόγο σας. (Σοβαρή ακμή: Ποια συμπτώματα προκαλεί και πώς θεραπεύεται;)

6. Μασάζ προσώπου

Παρόλο που μετά το μασάζ προσώπου θα αισθανθείτε πιο χαλαροί, αυτό δεν θα διαρκέσει για πολύ. Μάλιστα, εάν έχετε ακμή, το μασάζ προσώπου θα επιδεινώσει την κατάστασή σας, προκαλώντας αποχρωματισμούς, που ενδεχομένως να διαρκέσουν για μήνες.

Αντί για μασάζ προσώπου, περιποιηθείτε καθημερινά το πρόσωπό σας με μια ενυδατική κρέμα, απλώς μην περιμένετε μόνιμες αλλαγές στο δέρμα σας. (Κάντε το πιο αποτελεσματικό και αναζωογονητικό μασάζ προσώπου στο σπίτι)

7. Κρέμες για ραγάδες

Οι ραγάδες σχηματίζονται όταν το δέρμα τεντώνεται και συρρικνώνεται, κυρίως λόγω απότομης απώλειας κιλών, εγκυμοσύνης ή ηλικίας. Οι παλιές ραγάδες, δεν μπορούν να εξαφανιστούν με την χρήση μιας κρέμας ή ενός τζελ και αυτό γιατί πρόκειται για ένα είδος μόνιμης ουλής.

Για καλύτερα αποτελέσματα, μιλήστε με έναν δερματολόγο, ο οποίος ενδεχομένως να σας προτείνει θεραπεία με λέιζερ. (Bio-Oil: Βοηθάει στη μείωση της εμφάνισης των ραγάδων;)

+ 13 πηγές

©2019 WikiHealth All Rights Reserved

Skin Care Products That May Not Work https://www.webmd.com/beauty/ss/slideshow-skin-products-dont-work

Consumer Preferences, Product Characteristics, and Potentially Allergenic Ingredients in Best-selling Moisturizers https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/28877310/

Skin Care for Women https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/27938801/

The Role of Topical Vitamin E in Scar Management: A Systematic Review https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/26977069/

Management of stretch marks (with a focus on striae rubrae) https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5782435/

The Roles of Vitamin C in Skin Health https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5579659/

Skin care in the aging female: myths and truths https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3266803/

Anti-Inflammatory and Skin Barrier Repair Effects of Topical Application of Some Plant Oils https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5796020/

Collagen and Your Body: What to Know https://www.webmd.com/skin-problems-and-treatments/ss/slideshow-collagen-and-your-body

Intense Pulsed Light Therapy for Aging Skin https://www.asds.net/skin-experts/skin-treatments/laser-light-therapy/intense-pulsed-light-therapy-for-aging-skin

Health and Beauty: Skin Care Products That May Not Work https://www.emedicinehealth.com/skin_care_products_that_may_not_work_beauty/article_em.htm

Activated charcoal for acute overdose: a reappraisal https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/26409027/

Treatment for cellulite https://journals.lww.com/ijwd/Fulltext/2019/02000/Treatment_for_cellulite.12.aspx