Μολυσματικές ασθένειες

Σε τι βοηθούν οι τυχαίες εξετάσεις αντισωμάτων κορωνοϊού;

Τυχαίες εξετάσεις για αντισώματα κορωνοϊού αναμένεται να πραγματοποιηθούν στην περιοχή της Ατλάντα, με σκοπό να διαπιστωθεί το πόσο μεγαλύτερος είναι ο αριθμός των κρουσμάτων COVID-19, σε σχέση με τα γνωστά επιβεβαιωμένα κρούσματα που υποβλήθηκαν σε τεστ κορωνοϊού, νοουμένου ότι πολλοί ασθενείς μπορεί να είναι (ή ήταν) ασυμπτωματικοί.

Σύμφωνα με τις αρμόδιες αρχές, επαγγελματίες υγείας θα επισκεφθούν τυχαία σπίτια στην περιοχή της Ατλάντα, σε μια προσπάθεια να μάθουν πόσα άτομα έχουν μολυνθεί πραγματικά με COVID-19, ελέγχοντας τα αντισώματά τους.

Σε τι θα βοηθήσουν τους ερευνητές οι εξετάσεις αντισωμάτων;

Τα αντισώματα του κορωνοϊού δημιουργούνται όταν κάποιος νοσήσει με COVID-19, είτε παρουσιάσει συμπτώματα, είτε όχι. Οι εξετάσεις αντισωμάτων βοηθούν τους ερευνητές να ανακαλύψουν το κατά πόσον η μόλυνση έχει επεκταθεί πέραν του ήδη γνωστού αριθμού κρουσμάτων. Με αυτό τον τρόπο αντιλαμβάνονται την πραγματική εικόνα της εξάπλωσης της νόσου σε κάθε περιοχή.

Τι έδειξαν παρόμοιες έρευνες αντισωμάτων κορωνοϊού σε άλλες περιοχές;

Παρόμοιες έρευνες αντισωμάτων, που πραγματοποιήθηκαν σε άλλες περιοχές, έδειξαν ότι ο γνωστός αριθμός κρουσμάτων, που διαπιστώθηκε μέσω των τεστ κορωνοϊού, ήταν πολύ μικρότερος σε σχέση με τον πραγματικό αριθμό των ατόμων που νόσησαν.

Μάλιστα, μια έρευνα που αναμένεται να πραγματοποιηθεί από το CDC, το Τμήμα Δημόσιας Υγείας της Γεωργίας και τα τμήματα υγείας Fulton και DeKalb, στη Γεωργία, θα περιλαμβάνει 420 νοικοκυριά, οι κάτοικοι των οποίων θα κληθούν να συμπληρώσουν ένα ερωτηματολόγιο και να δώσουν δείγμα αίματος. Το εν λόγω δείγμα, θα εξεταστεί για αντισώματα κορωνοϊού. Σημειώνεται πως σύμφωνα με δημοσιευμένο δελτίο τύπου,  η συμμετοχή των ατόμων στην έρευνα είναι εθελοντική, αλλά τονίζεται ότι μόνο τυχαία επιλεγμένα άτομα μπορούν να συμμετάσχουν.

Από την άλλη, σε μια παρόμοια έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην Νέα Υόρκη, διαπιστώθηκε ότι ένας στους πέντε κάτοικους της πόλης, ήταν θετικός στην εξέταση αντισωμάτων, γεγονός που επιβεβαιώνει ότι ο κορωνοϊός έχει εξαπλωθεί ανησυχητικά. Επίσης, δυο άλλες μελέτες αντισωμάτων κορωνοϊού που πραγματοποιήθηκαν στην Καλιφόρνια, διαπίστωσαν και αυτές υψηλότερα ποσοστά ατόμων με αντισώματα.

Στην Σάντα Κλάρα, το 2,5% – 4% των ατόμων που έλαβαν μέρος σε εξετάσεις αντισωμάτων αποδείχθηκαν θετικά, ωστόσο αυτή η έρευνα δεν έχει ακόμη αξιολογηθεί, οπότε δεν μπορεί να λεχθεί κάτι με βεβαιότητα. Τέλος, στο Λος Άντζελες, το 2,8% – 5,6% των ατόμων που έλαβαν μέρος σε εξετάσεις αντισωμάτων ήταν επίσης θετικό.

Όπως διαπιστώνουμε, ο κορωνοϊός έχει μάλλον εξαπλωθεί πολύ περισσότερο από όσο πιστεύουμε, καθώς ο αριθμός των ατόμων που έχει αυτή τη στιγμή αντισώματα κορωνοϊού στο σώμα του, είναι πολύ μεγαλύτερος από τα θετικά κρούσματα που έχουν ανιχνευθεί μέσω των τεστ κορωνοϊού.


+ 4 πηγές

©2019 WikiHealth All Rights Reserved

CDC to Conduct Antibody Testing in Atlanta Area https://www.webmd.com/lung/news/20200429/cdc-to-conduct-antibody-testing-in-atlanta-area

Amid Ongoing COVID-19 Pandemic, Governor Cuomo Announces State Health Department Will Partner with Attorney General James to Investigate Nursing Home Violations https://www.governor.ny.gov/news/amid-ongoing-covid-19-pandemic-governor-cuomo-announces-state-health-department-will-partner

Georgia Department of Public Health Partners with CDC on COVID-19 Antibody Testing Survey https://dph.georgia.gov/press-releases/2020-04-27/georgia-department-public-health-partners-cdc-covid-19-antibody-testing

Coronavirus and COVID-19: What You Should Know https://www.webmd.com/lung/coronavirus