Εγκυμοσύνη

Σεξ στην εγκυμοσύνη: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Η εγκυμοσύνη έχει αυξήσει το ενδιαφέρον σας για το σεξ; Ή μήπως το σεξ είναι το τελευταίο πράγμα που έχετε στο μυαλό σας αυτή την περίοδο; Όπως και να ‘χει, δείτε τι πρέπει να ξέρετε για το σεξ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Είναι σωστό να κάνετε σεξ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης;

Το αναπτυσσόμενο μωρό σας προστατεύεται από το αμνιακό υγρό στη μήτρα σας, καθώς και από τους ισχυρούς μυς της ίδιας της μήτρας. Η σεξουαλική δραστηριότητα δεν θα επηρεάσει το μωρό σας, εφόσον δεν έχετε επιπλοκές όπως πρόωρος τοκετός ή προβλήματα με τον πλακούντα. Ωστόσο, η εγκυμοσύνη μπορεί να προκαλέσει αλλαγές στο επίπεδο της άνεσης και της σεξουαλικής σας επιθυμίας.

Μπορεί να προκαλέσει αποβολή το σεξ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης;

Το σεξ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης δεν θα προκαλέσει αποβολή. Οι πιο πολλές αποβολές προκύπτουν επειδή το μωρό δεν αναπτύσσεται κανονικά.

Πότε πρέπει να αποφύγετε το σεξ κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης;

Ο γυναικολόγος σας μπορεί να σας συστήσει να αποφύγετε το σεξ εάν:

  • Έχετε ανεξήγητη κολπική αιμορραγία
  • Έχετε διαρροή αμνιακού υγρού
  • Ο τράχηλός σας αρχίζει να ανοίγει πρόωρα (τραχηλική ανικανότητα)
  • Το άνοιγμα του τραχήλου της μήτρας σας καλύπτεται από τον πλακούντα σας (πλακούντας previa)
  • Έχετε ιστορικό πρόωρου τοκετού

Ποιες στάσεις σεξ πρέπει να αποφύγετε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης;

Αν ο γιατρός σας δεν σας πει το αντίθετο, δεν υπάρχει σχεδόν τίποτα που να είναι απαγορευμένο. Μέχρι το δεύτερο τρίμηνο, θα πρέπει να αποφεύγετε κάθε στάση που ρίχνει βάρος στην κοιλιά σας, όπως το να βρίσκεται ο σύντροφός σας ακριβώς από πάνω σας ή εσείς ξαπλωμένη στο στομάχι σας, καθώς και οτιδήποτε σας κρατάει ανάσκελα για πολλή ώρα.

Κατά τα άλλα, μη διστάσετε να επιμείνετε στις περισσότερες από τις αγαπημένες σας ερωτικές στάσεις πριν από την εγκυμοσύνη που εξακολουθούν να σας βολεύουν. Και καλή εξερεύνηση! Το να δοκιμάζετε νέα πράγματα στην κρεβατοκάμαρα μπορεί να κάνει εσάς και τον σύντροφό σας να νιώσετε ακόμα πιο συνδεδεμένοι.

Υπάρχουν κίνδυνοι που σχετίζονται με ορισμένες σεξουαλικές στάσεις στην διάρκεια της εγκυμοσύνης;

Υποθέτοντας ότι έχετε το πράσινο φως από το γιατρό σας, το σεξ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι σχεδόν ασφαλές (αρκεί να αισθάνεστε εσείς καλά). Τούτου λεχθέντος, υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη για να αποφύγετε να θέσετε εσάς ή το μωρό σας σε κίνδυνο:

  • Κρατήστε τις συνευρέσεις με τον σύντροφο από πάνω πιο σύντομες χρονικά μετά την 20η εβδομάδα. Το να ξαπλώνετε ανάσκελα για λίγα λεπτά δεν είναι κάτι σπουδαίο. Αλλά το να μένετε έτσι για μεγάλο χρονικό διάστημα μπορεί να σας ζαλίσει και να μειώσει τη ροή του αίματος προς το μωρό, για να μην αναφέρουμε ότι ασκεί δυσάρεστη πίεση στην πλάτη σας.
  • Να είστε έξυπνοι με το πρωκτικό σεξ. Είναι απολύτως ασφαλές, αλλά αν θέλετε να ακολουθήσει κολπικό σεξ, βεβαιωθείτε ότι εσείς και ο σύντροφός σας πλυθήκατε καλά πρώτα για να κρατήσετε μακριά τυχόν βακτήρια που προκαλούν λοιμώξεις. Επίσης, μάλλον θα θέλετε να το αποφύγετε αν αντιμετωπίζετε αιμορροΐδες .

Ποιες στάσεις σεξ κατά την εγκυμοσύνη είναι καλύτερες ανά τρίμηνο;

Όλα εξαρτώνται από το τι αισθάνεστε σωστό για εσάς. Αλλά σε γενικές γραμμές, εδώ θα βρείτε τι λειτουργεί καλύτερα:

  • Πρώτο τρίμηνο: Η κοιλία σας είναι μικροσκοπική έως ανύπαρκτη αυτή τη στιγμή, οπότε οποιεσδήποτε στάσεις που σας βόλευε πριν από την εγκυμοσύνη πιθανόν να εξακολουθούν να σας κάνουν να αισθάνεστε καλά και τώρα.
  • Δεύτερο τρίμηνο: Καθώς μεγαλώνετε, τώρα ίσως είναι η κατάλληλη στιγμή να αρχίσετε να εξερευνάτε στάσεις που βολεύουν γύρω από την κοιλιά σας. Δεδομένου ότι δεν είναι ακόμα τεράστια, ίσως βρείτε άνετες τις πλάγιες θέσεις, το πρωκτικό σεξ (προσοχή στις λοιμώξεις), ή όταν βρίσκεστε από πάνω .
  • Τρίτο τρίμηνο: Είναι απολύτως λογικό να παραμείνετε σε ό,τι αισθάνεστε ακόμα βολικό, φυσικά. Αλλά αν κάποιες από τις αγαπημένες σας στάσεις του δεύτερου τριμήνου αρχίζουν να γίνονται λίγο δύσκολες, το να ξαπλώνετε στο πλάι με ένα μαξιλάρι ανάμεσα στα γόνατά σας καθώς κάνετε σεξ με τον σύντροφό σας μπορεί να είναι η πιο άνετη θέση, αφού δεν θα χρειάζεται να στηρίζετε το βάρος της κοιλιάς σας ή να ασκείτε πίεση στην πλάτη σας.

Τέλος, το κυριότερο πράγμα που πρέπει να θυμάστε είναι ότι δεν υπάρχει πραγματικά σωστός ή λάθος τρόπος για να κάνετε σεξ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, αλλά όσο μεγαλώνει η κοιλιά σας, είναι πολύ πιθανό να διαπιστώσετε ότι ορισμένες στάσεις είναι απλώς πιο άνετες. Το θέμα είναι να ακούτε το σώμα σας και να κάνετε αυτό που αισθάνεστε ότι είναι το καλύτερο για εσάς!

+ 4 πηγές

©2019 WikiHealth All Rights Reserved

Avoid These Positions During Pregnancy- Pregnancy Symptoms | Pregnancy Tips https://www.youtube.com/watch?v=zK6-BaWtDRY&ab_channel=WikiHealth

Sex during pregnancy: What's OK, what's not https://www.mayoclinic.org/healthy-lifestyle/pregnancy-week-by-week/in-depth/sex-during-pregnancy/art-20045318

Pregnancy sex positions, with illustrations https://www.healthline.com/health/pregnancy/pregnant-sex

What Are Sex Positions During Pregnancy? https://www.webmd.com/sex/sex-positions-during-pregnancy