Υγεία Δέρματος

Σημάδια από σπυράκια: 8 αποτελεσματικές μέθοδοι θεραπείας

Τα σημάδια στο πρόσωπο, είναι μια ενοχλητική επίπτωση που αφήνουν πίσω τους τα σπυράκια. Δεν είναι επώδυνα, αλλά μπορούν να βλάψουν την αυτοεκτίμηση των ανθρώπων. Υπάρχει μια ποικιλία από θεραπείες που μειώνουν την εμφάνιση των επίμονων ουλών στο πρόσωπο, οι οποίες εξαρτώνται από τον τύπο των ουλών και το δέρμα του ατόμου. (Ακμή: Πώς βοηθά η κατανάλωση άφθονου νερού στην πρόληψή της;)

Πώς θα αφαιρέσετε τις ουλές που αφήνουν τα σπυράκια;

1. Υποδόρια τομή

Για την υποδόρια τομή, χρησιμοποιείται ένας χειρουργικός καθετήρας ή μια βελόνα για τον διαχωρισμό του δέρματος από τον ουλώδη ιστό που δημιουργείται από την ακμή. Αυτή η θεραπεία αναγκάζει το δέρμα να ανυψωθεί, βελτιώνοντας τις βυθισμένες ουλές.

Τα αποτελέσματα αυτής της θεραπείας είναι σχεδόν άμεσα, με ελαφρούς μώλωπες για 1 έως 2 εβδομάδες. (Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα: Μπορούν να καταπολεμήσουν την ακμή;)

2. Θεραπεία με λέιζερ

Η θεραπεία με λέιζερ είναι πολύ αποτελεσματική επιλογή για την αντιμετώπιση των πιο βαθιών ουλών. Η επανόρθωση με λέιζερ αφαιρεί το ανώτερο στρώμα του δέρματος, αναγκάζοντας το σώμα να παράξει νέα κύτταρα, μειώνοντας έτσι τις ουλές που σχηματίστηκαν από τα σπυράκια.

3. Ενέσεις στεροειδών

Οι ενέσεις χρησιμοποιούνται για μια ποικιλία καλλυντικών θεραπειών. Οι πιο διαδεδομένες για τις ουλές στο πρόσωπο, που αφήνει πίσω της η ακμή, είναι οι ενέσεις στεροειδών, οι οποίες μαλακώνουν και ισιώνουν τις διογκωμένες ουλές. Σημειώνεται ότι τέτοιου είδους θεραπείες απαιτούν πολλαπλές επισκέψεις, αλλά αν οι ουλές δεν ανταποκρίνονται στις ενέσεις, ενδεχομένως να χρειαστούν πιο εντατικές θεραπείες. (Ακμή: 5 μύθοι & αλήθειες για τη σχέση της με τη διατροφή)

4. Ενέσεις πλήρωσης

Οι ενέσεις πλήρωσης, γεμίζουν τις ουλές με κολλαγόνο ή με κάποια άλλη ουσία. Τα αποτελέσματά τους είναι συνήθως προσωρινά και διαρκούν από 6 μέχρι 18 μήνες.

5. Σύσφιξη του δέρματος

Αυτή η διαδικασία περιλαμβάνει τη χρήση ραδιοσυχνοτήτων ή άλλης θεραπείας με βάση την ενέργεια, για την εξομάλυνση των ουλών και τη σύσφιξη του δέρματος. Οι αλλαγές από τη ραδιοσυχνότητα είναι ανεπαίσθητες. Αυτό σημαίνει ότι χρειάζονται επαναλαμβανόμενες θεραπείες για μακροπρόθεσμα αποτελέσματα. ‌Σημειώνεται ότι το δέρμα είναι πιο ευαίσθητο μετά από τις θεραπείες σύσφιξης, οπότε χρειάζεται εντατική φροντίδα στο σπίτι. (Ακμή: Πώς βοηθά η κατανάλωση άφθονου νερού στην πρόληψή της;)

6. Χημικό Πίλινγκ για ουλές ακμής

Το χημικό πίλινγκ, λειτουργεί όπως οι άλλες μέθοδοι αποκατάστασης της επιφάνειας του δέρματος. Για την εν λόγω θεραπεία χρησιμοποιείται ένα χημικό διάλυμα που προκαλεί φουσκάλες στο δέρμα, οι οποίες ακολούθως ξεφλουδίζουν, επιτρέποντας στο δέρμα να αναπτυχθεί ξανά, πιο λείο από πριν.

Τα χημικά πίλινγκ χρησιμοποιούνται κυρίως για ουλές από σπυράκια που έχουν δημιουργηθεί σε επιφανειακό επίπεδο και για την επιδιόρθωση του κατεστραμμένου από τον ήλιο δέρματος. (Σοβαρή ακμή: Ποια συμπτώματα προκαλεί και πώς θεραπεύεται;)

7. Θεραπεία Fractional Laser

Αυτός ο τύπος θεραπείας με λέιζερ, λειτουργεί βαθύτερα από το κλασικό λέιζερ, στοχεύοντας τα αιμοφόρα αγγεία που βρίσκονται κάτω από την ουλή, ανοίγοντας το χρώμα του δέρματος και ισιώνοντάς το εάν είναι απαραίτητο.

8. Κρυοχειρουργική

Η κρυοχειρουργική περιλαμβάνει το πάγωμα του ουλώδους ιστού. Το αυξημένο κρύο οδηγεί στο θάνατο του ιστού και στην μετέπειτα αποβολή του, κάνοντας χώρο για αναγέννηση νέων κυττάρων. Σημειώνεται ότι η κρυοχειρουργική συνδυάζεται συνήθως με ενέσεις στεροειδών για πιο καλά αποτελέσματα. (Ακμή: 7 τροφές που ίσως δεν γνωρίζατε ότι την προκαλούν)