Γυναίκα

Σουτιέν: 4 κοινοί μύθοι που πρέπει οπωσδήποτε να αγνοήσετε

Πολλές γυναίκες φοράνε σουτιέν επειδή τους αρέσει και άλλες επειδή θέλουν να κρατήσουν το στήθος τους στη σωστή θέση. Κάποιες μάλιστα, τα φορούν και ενώ κοιμούνται, ενώ άλλες αδιαφορούν για το πώς φαίνεται το σώμα τους στους άλλους και αποφεύγουν να τα φορούν ακόμη και κατά τη διάρκεια της ημέρες. Οποία και αν είναι η επιλογή σας, είναι καθαρά προσωπική σας απόφαση. Ωστόσο, υπάρχουν πολλές γυναίκες που καθορίζουν τις επιλογές τους με βάση διαδεδομένους μύθους που είναι πέρα για πέρα ψευδείς. Μην αφήσετε, λοιπόν, αυτούς τους μύθους να επηρεάσουν τις αποφάσεις σας.

Ποιους κοινούς μύθους που αφορούν τα σουτιέν πρέπει να αγνοήσετε;

ΜΥΘΟΣ 1: Το σουτιέν εμποδίζει το στήθος από το να χαλαρώσει με την πάροδο του χρόνου

Αυτό δεν είναι αλήθεια. Το σουτιέν δεν μπορεί να έχει καμία τέτοια επίδραση στο στήθος σας, καθώς με την πάροδο του χρόνου, λόγω της βαρύτητας, το στήθος αναπόφευκτα χαλαρώνει. Το μόνο που μπορείτε να κάνετε για να μειώσετε αυτό το αναπόφευκτο συμβάν είναι να κρατάτε το σώμα σας σε σωστή στάση κατά τη διάρκεια της μέρας και να κάνετε ασκήσεις θώρακα για να δυναμώσετε τους θωρακικούς σας μυς.

ΜΥΘΟΣ 2: Το σουτιέν αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του μαστού

Εάν πλέον δεν φοράτε σουτιέν τόσο συχνά, μόνο και μόνο επειδή φοβάστε μήπως εμφανίσετε καρκίνο του μαστού,  πρέπει να γνωρίζετε ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Σύμφωνα με τους ειδικούς, υπάρχει μηδενική σχέση μεταξύ σουτιέν και καρκίνου του μαστού. Ο συγκεκριμένος μύθος, προήλθε από την πεποίθηση ότι το σουτιέν εγκλωβίζει λεμφικό υγρό και τοξίνες στον ιστό του μαστού, ωστόσο οι ειδικοί τονίζουν ότι αυτό είναι προϊόν μυθοπλασίας και σε καμία περίπτωση δεν είναι αληθές.

Όπως εξηγούν, πρώτα απ ‘όλα, δεν παγιδεύεται το λεμφικό υγρό στον ιστό του μαστού και δεύτερον, μια μελέτη του Αμερικανικού Συνδέσμου για τον Καρκίνο που πραγματοποιήθηκε το 2014, δεν διαπίστωσε καμία συσχέτιση μεταξύ του καρκίνου του μαστού και της χρήσης σουτιέν, ανεξάρτητα από το πόσο συχνά φορά μια γυναίκα σουτιέν, την ηλικία της και το είδος του σουτιέν της.

ΜΥΘΟΣ 3: Θα πρέπει να βγάζετε το σουτιέν σας ενώ κοιμάστε

Σίγουρα θα έχετε ακούσει πως δεν είναι καλό να φοράτε σουτιέν ενώ κοιμάστε. Οι ειδικοί ωστόσο, σημειώνουν ότι δεν υπάρχει τίποτα ανθυγιεινό στην χρήση του σουτιέν κατά τον ύπνο. Σουτιέν θα μπορούσατε να φοράτε 24 ώρες, 7 ημέρες την εβδομάδα χωρίς κανένα απολύτως κίνδυνο.

ΜΥΘΟΣ 4: Εάν δεν φοράτε σουτιέν το στήθος σας μεγαλώνει ανεξέλεγκτα

Αυτό είναι επίσης ένα μεγάλο ψέμα. Το μέγεθος του στήθους σας καθορίζεται από τις ορμόνες και τα γονίδια σας ή είναι ανάλογο με το σωματικό σας βάρος. Είτε βάζετε, είτε όχι σουτιέν, το μέγεθος του στήθους σας δεν πρόκειται να επηρεαστεί.

+ 2 πηγές

©2019 WikiHealth All Rights Reserved

These 9 Things Probably Don’t Increase Your Risk of Breast Cancer https://www.healthination.com/health/what-does-not-cause-breast-cancer

Then vs. Now: The History of https://www.healthination.com/health/then-vs-now-ideal-female-body-types