Μολυσματικές ασθένειες

Στην εποχή του κορωνοϊού, είναι ασφαλές το κολύμπι σε πισίνες και θάλασσες;

Είσαι ασφαλές το κολύμπι στην εποχή του κορωνοϊού;

Ο νέος κορωνοϊός μπορεί να είναι τρομακτικός, λόγω της γρήγορης εξάπλωσής του και των θανάτων που έχουν σημειωθεί, αλλά είναι μόνο μια πτυχή της ζωής μας που πρέπει να διαχειριστούμε λαμβάνοντας τα κατάλληλα μέτρα.

Καθώς έρχεται, λοιπόν το καλοκαίρι, πολλοί είναι οι άνθρωποι που εύλογα αναρωτιούνται το κατά ποσό και αν, είναι ασφαλές το να πάνε για μπάνιο σε παραλίες και πισίνες, καθώς δεν γνωρίζουν αν ο νέος κορωνοϊός μεταδίδεται μέσω του νερού.

Πολλοί επιστήμονες υπογραμμίζουν πως το κολύμπι είναι ασφαλές, καθώς ο νέος κορωνοϊός δεν μεταδίδεται μέσω του νερού, ωστόσο όπως εξηγεί η Δρ. Nita Bharti από το Κέντρο Λοιμωδών Νοσημάτων του Penn State, θα χρειαστεί να  αποφύγετε πολυσύχναστα μέρη, γιατί αυτό αποτελεί τον μοναδικό κίνδυνο για εξάπλωση της νόσου.

Συγκεκριμένα, στο πιο κάτω βίντεο, η Δρ. Nita Bharti, αναφέρει ότι οι άνθρωποι αναρωτιούνται το κατά πόσον είναι ασφαλείς οι θάλασσες το καλοκαίρι, στα πλαίσια της πανδημίας.

Η απάντηση σε αυτό το ερώτημα, σύμφωνα με την Δρ. Nita Bharti, περιλαμβάνει δύο σκέλη. Όπως εξηγεί, αρχικά είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι ο ιός δεν μεταδίδεται μέσω του νερού, ούτε μέσω του αλμυρού νερού της θάλασσας, ούτε μέσω του νερού της πισίνας που περιέχει χλώριο. Οπότε το νερό από μόνο του δεν είναι επικίνδυνο.

Το δεύτερο σκέλος, αναφέρεται στη μετάδοση του ιού από άνθρωπο σε άνθρωπο. Η συγκέντρωση, λοιπόν, πολλών ανθρώπων σε ένα σημείο, στην προκειμένη περίπτωση στις θάλασσες και τις πισίνες, είναι επικίνδυνες. Έτσι, η ασφάλεια των πισινών και των θαλασσών εξαρτάται εξ΄ολοκλήρου από το πλήθος που είναι συγκεντρωμένο σε αυτές. Ο πολύς μαζεμένος κόσμος σε μια πισίνα ή στη θάλασσα, δεν είναι ασφαλής επιλογή, αντιθέτως αυτές οι συγκεντρώσεις βοηθούν ιδιαίτερα στη διάδοση του ιού. Όπου δεν μπορείτε να διατηρήσετε απόσταση τουλάχιστον δύο μέτρων, δεν είστε ασφαλής.

Επιπρόσθετα, ιδιαίτερα επικίνδυνα είναι και τα αποδυτήρια στις πισίνες ή τις παραλίες, διότι ο ιός μπορεί να επιβιώσει εκεί για μεγάλο χρονικό διάστημα. Στην περίπτωση που το σπίτι σας διαθέτει πισίνα, είναι μια πιο ασφαλής επιλογή, καθώς κανείς άλλος δεν την χρησιμοποιεί εκτός από την οικογένεια σας.

Τέλος, οι ξαπλώστρες στις παραλίες και στις πισίνες δεν παρέχουν ασφάλεια για το λόγο αυτό θα πρέπει ο καθένας από εμάς να έχει μαζί του μια προσωπική πετσέτα, την οποία, ωστόσο, δεν θα αποθηκεύει στα κοινόχρηστα ντουλάπια αποθήκευσης που διατίθενται στις πισίνες.

Δείτε πιο κάτω αναλυτικά το βίντεο:

+ 2 πηγές

©2019 WikiHealth All Rights Reserved