Εγκυμοσύνη

Τα φάρμακα αλλεργίας είναι επικίνδυνα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης;

Οι έγκυες μπορούν να παίρνουν φάρμακα για τις αλλεργίες;

Τα αντιισταμινικά χάπια, όπως η σετιριζίνη (Zirtec), η χλωροφαινιραμίνη (Chlor-Trimeton), η διφαινυδραμίνη (Benadryl), η φεξοφεναδίνη (Alegra) και η λοραταδίνη (Claritin), φαίνεται ότι είναι ασφαλή για τις έγκυες γυναίκες, όπως και το ρινικό σπρέι cromolyn sodium (Nasalcrom) και το στεροειδές ρινικό σπρέι  Rhinocort. Ωστόσο, συνιστάται η συμβουλή γιατρού πριν από τη χρήση τους. (Δερματίτιδα εξ΄ επαφής λόγω αλλεργίας στη βιταμίνη Β12: Τι να κάνετε αν έχετε ανεπάρκεια Β12;)

Κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου της εγκυμοσύνης, δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται αποσυμφορητικά χάπια. Τα αντιισταμινικά σε συνδυασμό με τα αποσυμφορητικά, θέλουν προσοχή, επειδή δεν υπάρχουν αρκετά στοιχεία για την ασφάλειά τους. Τα αντιισταμινικά σπρέι πρέπει να αποφεύγονται.

Σε γυναίκες που τα συμπτώματά τους δεν είναι ιδιαίτερα σοβαρά, η θεραπεία της αλλεργίας ενδέχεται να μην είναι απαραίτητη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν ρινικά σπρέι που έχουν σαν βάση τους τον φυσικό ορό. (Φυτικές ίνες: Θα μπορούσαν να πυροδοτήσουν φλεγμονώδη απόκριση που μοιάζει με αλλεργία;)

Σε περιπτώσεις που τα συμπτώματα της αλλεργίας είναι σοβαρά και έχουν συνέπειες όπως για παράδειγμα η δυσκολία στον ύπνο, τότε η λήψη φαρμάκων κρίνεται απαραίτητη τόσο για την υγεία της μητέρα, όσο και για την υγεία του μωρού.

Οι γυναίκες με αλλεργικό άσθμα, πρέπει να παίρνουν τα φάρμακά τους όπως ακριβώς τους συνταγογραφούνται από τον γιατρό. Υπογραμμίζεται ότι το άσθμα που δεν ελέγχεται μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. (Δυσανεξία στη λακτόζη ή αλλεργία στο γάλα αγελάδας: Ποια είναι η διαφορά μεταξύ τους;)

Οι ενέσεις για την αντιμετώπιση των αλλεργιών μπορούν να λαμβάνονται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης;

Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι ενέσεις για την αντιμετώπιση των αλλεργιών πρέπει να συνεχίζονται σε περίπτωση εγκυμοσύνης, ωστόσο, δεν πρέπει να ξεκινούν κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Είναι πιο ασφαλές για την έγκυο και το μωρό της να περιμένει τον τοκετό και έπειτα να ξεκινήσει ενέσιμες θεραπείες. (Έχεις συμπτώματα Συνδρόμου Ευαίσθητου Εντέρου; Μήπως έχεις τροφική αλλεργία;)

Ποια συμπτώματα προκαλούν οι αλλεργίες;

Οι αλλεργίες εμφανίζονται όταν το ανοσοποιητικό σύστημα αντιδρά σε μια ξένη αλλά αβλαβή ουσία, όπως η γύρη ή το τσίμπημα ενός εντόμου ή σε μια τροφή, την οποία αναγνωρίζει ως βλαβερή. 

Τα συμπτώματα των αλλεργιών εξαρτώνται από την ουσία που τα προκαλεί, η οποία μπορεί να επηρεάσει τα ιγμόρεια και τις ρινικές οδούς, τους αεραγωγούς, το δέρμα και το πεπτικό σύστημα. Οι αλλεργικές αντιδράσεις κυμαίνονται από ήπιες έως σοβαρές. (Αλλεργία στον πολυεστέρα: Τι πρέπει να προσέξετε στον ρουχισμό σας;)

Η αλλεργική ρινίτιδα, μπορεί να προκαλέσει:

Η τροφική αλλεργία μπορεί να προκαλέσει:

  • Μυρμήγκιασμα στο στόμα
  • Πρήξιμο των χειλιών, της γλώσσας, του προσώπου ή του λαιμού
  • Κνίδωση
  • Αναφυλαξία

Η αλλεργία από τσίμπημα εντόμου μπορεί να προκαλέσει:

Η φαρμακευτική αλλεργία μπορεί να προκαλέσει:

Η ατοπική δερματίτιδα, μια αλλεργική δερματική πάθηση που ονομάζεται και έκζεμα, μπορεί να προκαλέσει στο δέρμα:

Σημειώνεται ότι η αναφυλαξία είναι μια σοβαρή αντίδραση, η οποία είναι απειλητική για τη ζωή.


+ 4 πηγές

©2022 WikiHealth All Rights Reserved