Άσκηση και Υγεία

Τα Push ups συνδέονται με χαμηλότερο κίνδυνο καρδιακών προβλημάτων

Πόσα push-ups μπορείτε να κάνετε σε ένα λεπτό; Ο αριθμός μπορεί να προβλέψει τον κίνδυνο καρδιακής νόσου, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε στις 15 Φεβρουαρίου 2019 από τo JAMA Network Open.

Οι ερευνητές του Χάρβαρντ ανέλυσαν δεδομένα από 1.104 υγιείς πυροσβέστες, μέση ηλικία 40 ετών, που δεν είχαν καρδιαγγειακές παθήσεις. Κάθε άνθρωπος έκανε όσα περισσότερα push ups μπορούσε σε ένα λεπτό. Οι άνδρες έκαναν επίσης δοκιμασίες διαδρόμου για να μετρήσουν την καρδιαγγειακή τους υγεία και την αεροβική ικανότητα. Μετά από 10 χρόνια, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι άνδρες που είχαν αρχικά εκτελέσει τα περισσότερα push ups ήταν λιγότερο πιθανό να προσβληθούν από καρδιακές παθήσεις.

Συγκεκριμένα, όσοι μπορούσαν να κάνουν 40 ή περισσότερα push ups είχαν 96% χαμηλότερο κίνδυνο από εκείνους που μπορούσαν να κάνουν μόνο 10 ή λιγότερα. Οι άνδρες που μπορούσαν να κάνουν τουλάχιστον 11 είχαν χαμηλότερο κίνδυνο, αλλά όσο περισσότερο μπορούσαν να κάνουν, τόσο μεγαλύτερο ήταν το όφελος.

Οι άνδρες που σημείωσαν την υψηλότερη βαθμολογία στη δοκιμασία του διαδρόμου είχαν επίσης χαμηλό κίνδυνο καρδιακών παθήσεων, αλλά οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η ικανότητα στα push ups ήταν εξίσου ακριβής ως πρόβλεψη.

+ 1 πηγές

©2019 WikiHealth All Rights Reserved