Παιδί

Τα σκυλιά μειώνουν το άγχος στα παιδιά: Τι πρέπει να λάβετε υπόψη;

Η ενασχόληση με σκύλους μειώνει το άγχος των παιδιών, σύμφωνα με μια νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε στο PLOS ONE. (Κατάθλιψη: 9 δραστηριότητες που βελτιώνουν τα συμπτώματα)

Η ενασχόληση με τα σκυλιά μειώνει το άγχος των παιδιών;

Η μελέτη εξέτασε τα επίπεδα άγχους παιδιών από το Ηνωμένο Βασίλειο, πριν και αφού περάσαν 20 λεπτά με έναν εκπαιδευμένο σκύλο και τον εκπαιδευτή του. Οι εν λόγω συνεδρίες πραγματοποιούνταν δύο φορές την εβδομάδα για τέσσερις εβδομάδες. Τα αποτελέσματα συγκρίθηκαν με μια ομάδα ελέγχου, στην οποία τα παιδιά δεν περνούσαν χρόνο με σκύλους και μια δεύτερη ομάδα, στην οποία τα παιδιά έκαναν διαλογισμό. (Πώς τα κατοικίδια βοηθούν τα αυτιστικά παιδιά;)

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα παιδιά που περνούσαν χρόνο με σκύλους, εμφάνισαν σημαντικά χαμηλότερα επίπεδα κορτιζόλης (ορμόνη του στρες) στο σώμα τους, μετά τις αλληλεπιδράσεις τους, από ό,τι η ομάδα ελέγχου και η ομάδα του διαλογισμού. (Τα κατοικίδια ζώα βελτιώνουν την ψυχική μας υγεία)

Τα πιο πάνω αποτελέσματα ταιριάζουν με τα ευρήματα προηγούμενης βιβλιογραφικής ανασκόπησης που πραγματοποιήθηκε το 2018, η οποία διαπίστωσε ότι οι σκύλοι ανακουφίζουν το άγχος και υποστηρίζουν κοινωνικά τα άτομα που συναναστρέφονται μαζί τους, μειώνοντας τη μοναξιά και την κατάθλιψη. (Κατοικίδια ζώα: Βελτιώνουν την οξύτητα του ανθρώπινου εγκεφάλου κατά τη γήρανση)

Σύμφωνα με την Andrea Dorn , MSW, κλινική κοινωνική λειτουργό, συγγραφέα του When Someone Dies: A Children’s Mindful How-To Guide on Grief and Loss και μητέρα δύο αγοριών, η νέα μελέτη επιβεβαιώνει τα σημαντικά οφέλη που προκύπτουν από την έκθεση των παιδιών στους σκύλους, μειώνοντας σημαντικά το άγχος τους. (Έχεις κατοικίδιο; Μάθε ποιες ασθένειες μπορεί να σου μεταδώσει)

Παράλληλα, η συναναστροφή των παιδιών με τα σκυλιά μπορεί να προσφέρει επιπλέον οφέλη, όπως:

  • Θετική και άνευ όρων αγάπη και σύνδεση
  • Σημαντικά μαθήματα σχετικά με τη φροντίδα, τα οποία μπορούν να χτίσουν αυτοπεποίθηση και μια ασφαλή αίσθηση του εαυτού
  • Αύξηση των κοινωνικών δεξιοτήτων
  • Αίσθηση ασφάλειας
  • Διέγερση και ρύθμιση του αισθητηριακού και νευρικού συστήματος, μέσω του χαϊδέματος των σκυλιών

Τι πρέπει να εξετάσετε πριν αποκτήσετε ένα σκύλο;

1. Ιδιοσυγκρασία

Αναζητήστε έναν σκύλο που να είναι ήρεμος, γεμάτος αυτοπεποίθηση, στοργικός και φιλικός.

2. Οικογενειακή συμμετοχή

Μιλήστε στο παιδί σας για την ενδεχόμενη αγορά σκύλου και επιτρέψτε του να εκφέρει γνώμη για το είδος του σκύλου με το οποίο νιώθει περισσότερη οικειότητα. (6 Τρόποι με τους οποίους τα κατοικίδια μπορεί να ενισχύσουν την υγεία και την ευημερία σας)

3. Χρόνος

Βεβαιωθείτε ότι όλα τα μέλη της οικογένειάς έχουν τον απαραίτητο χρόνο που χρειάζεται ένας σκύλος, για να μπορέσει να ενσωματωθεί στην οικογένεια. (Τα κατοικίδια μπορούν να μεταφέρουν γονίδια ανθεκτικότητας σε αντιβιοτικά στους ιδιοκτήτες τους;)

4. Δέσμευση

Η κοινωνικοποίηση, η εκπαίδευση και η άσκηση είναι σημαντικές παράμετροι για την ευημερία του σκύλου. Αυτή η χρονική δέσμευση θα πρέπει να ληφθεί υπόψη πριν φέρετε έναν σκύλο στο σπίτι. (5 tricks για να βοηθήσετε το κατοικίδιο σας να πίνει περισσότερο νερό)

5. Επίβλεψη ενηλίκων

Η συμμετοχή και η επίβλεψη των γονέων (ιδιαίτερα για παιδιά κάτω των 10 ετών) είναι απαραίτητες προϋποθέσεις για την απόκτηση σκύλου. Μικρά παιδιά και άτομα με ειδικές ανάγκες, ενδέχεται να μην έχουν την ωριμότητα να ελέγξουν τις επιθετικές ή θυμικές παρορμήσεις τους και θα πρέπει να παρακολουθούνται ανά πάσα στιγμή όταν βρίσκονται μαζί με τον σκύλο. (Μπορούν τα σκυλιά να μειώσουν τις τάσεις αυτοκτονίας;)

+ 3 πηγές

©2019 WikiHealth All Rights Reserved