Μολυσματικές ασθένειες

Τεστ αντισωμάτων covid-19: Τι είναι και πώς λειτουργεί;

Η COVID-19, η νόσος που ταλαιπωρεί ολόκληρο τον κόσμο εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο, δεν προκαλεί μόνο σοβαρά συμπτώματα, αλλά σε μερικές περιπτώσεις μπορεί να μολύνει ανθρώπους χωρίς να προκαλέσει κανένα σύμπτωμα. Αυτές οι περιπτώσεις ονομάζονται ασυμπτωματικές λοιμώξεις και έχουν ως αποτέλεσμα οι ασθενείς να αγνοούν ότι μολύνθηκαν.

Εσείς; Είστε σίγουροι ότι δεν νοσήσατε ποτέ με COVID-19; Παρόλο που μπορεί να είστε πεπεισμένοι ότι δεν νοσήσατε ποτέ μέχρι σήμερα, αφού δεν είχατε συμπτώματα, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να έχετε νοσήσει εν αγνοία σας. Πώς λοιπόν, θα μάθετε εάν νοσήσατε; Μια απλή επιλογή είναι να κάνετε τεστ αντισωμάτων για τη νόσο COVID-19.

Πώς λειτουργεί το τεστ αντισωμάτων;

Το τεστ αντισωμάτων είναι πολύ διαφορετικό από το τεστ PCR και το τεστ αντιγόνου. Τα δύο τελευταία τεστ, θα σας πληροφορήσουν αν την στιγμή που τα κάνετε έχετε ή όχι COVID-19. Αντίθετα, το τεστ αντισωμάτων θα σας πληροφορήσει για το αν είχατε COVID-19 στο παρελθόν.

Ουσιαστικά, το τεστ αντισωμάτων είναι μια εξέταση αίματος, κατά την οποία οι επιστήμονες αναζητούν στο αίμα αντισώματα της λοίμωξης. Τα αντισώματα είναι οι πρωτεΐνες που παράγει το ανοσοποιητικό σύστημα για να αντιμετωπίσει και να καταπολεμήσει μια λοίμωξη, τα οποία παραμένουν στο ανθρώπινο σώμα (στην μνήμη του ανοσοποιητικού συστήματος) παρέχοντας προστασία από μελλοντικές εκθέσεις.

Σημειώνεται ότι τα αποτελέσματα του τεστ αντισωμάτων είναι έτοιμα μέσα σε δύο με τρείς ημέρες.

Τι σημαίνουν τα αποτελέσματα του τεστ αντισωμάτων;

Το θετικό αποτέλεσμα στο τεστ αντισωμάτων σημαίνει ότι στο αίμα σας υπάρχουν αντισώματα της νόσου COVID-19. Κατά συνέπεια, αυτό σημαίνει ότι νοσήσατε με COVID-19 αλλά ήσασταν ασυμπτωματικοί και δεν το αντιληφθήκατε ή τουλάχιστον ότι εκτεθήκατε με κάποιο τρόπο στον ιό sars-cov-2.

Αντίθετα, το αρνητικό αποτέλεσμα στο τεστ αντισωμάτων σημαίνει ότι στο αίμα σας δεν υπάρχουν αντισώματα της νόσου COVID-19, οπότε δεν έχετε νοσήσει μέχρι εκείνη την στιγμή.

Τα τεστ αντισωμάτων είναι αξιόπιστα;

Όπως συμβαίνει με όλα τα υπόλοιπα τεστ, υπάρχει πιθανότητα τα τεστ αντισωμάτων να δώσουν ψευδώς θετικά ή ψευδώς αρνητικά αποτελέσματα. Ως εκ τούτου, για να είστε απόλυτα σίγουροι για το αποτέλεσμα, είναι καλύτερο να επαναλάβετε το τεστ τουλάχιστον δύο φορές.

Σημειώνεται ότι όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα, θα πρέπει να συνεχίσετε να ακολουθείτε τις οδηγίες προστασίας. Συνεχίστε λοιπόν να πλένετε τα χέρια σας, να κρατάτε τις απαραίτητες αποστάσεις από άλλους ανθρώπους και να φοράτε τη μάσκα σας.

+ 4 πηγές

©2019 WikiHealth All Rights Reserved