Γυναίκα

Τι θέλουν οι άντρες από τις γυναίκες;

© Andrey Popov | Dreamstime Stock Photos
© Andrey Popov | Dreamstime Stock Photos

Το ερώτημα τι αναζητούν από τον σύντροφό τους τα δύο φύλα απασχολεί εδώ και πολλούς αιώνες την ανθρωπότητα, αλλά κανείς δεν μπορεί να είναι βέβαιος για τη σωστή απάντηση, καθώς οι επιθυμίες, οι ανάγκες, οι συνθήκες ζωής-ακόμη και οι εποχές-αλλάζουν διαρκώς. Όμως, μια νέα έρευνα έρχεται να αποκαλύψει τι είναι αυτό που αναζητά συνήθως ένας σύζυγος από την γυναίκα του, ώστε να αισθανθεί καλυμμένος σωματικά και ψυχικά.

Η ερωτική επαφή είναι η προτεραιότητα του άντρα

Δεν αποτελεί έκπληξη ότι στις προτεραιότητες του άνδρα είναι η ερωτική συνεύρεση. Έρευνες επιβεβαιώνουν ότι κατά τον γάμο, ειδικά οι άνδρες, τείνουν να έχουν μεγαλύτερη σεξουαλική επιθυμία από τις γυναίκες. Δεν είναι όμως η μοναδική αναζήτηση ενός άνδρα, καθώς υπάρχουν ποικίλες συναισθηματικές και ψυχολογικές ανάγκες που επιθυμεί να καλύψει.

Σε αντίθεση με τις γυναίκες, οι άνδρες δεν εξωτερικεύουν τις εσωτερικές τους ανάγκες και συνήθως δεν τις εκφράζουν, κρατώντας πολλές σκέψεις και προβληματισμούς για τον εαυτό τους. Για παράδειγμα, οι περισσότεροι άνδρες ενδιαφέρονται να μπορούν να είναι σε θέση να φροντίσουν την γυναίκα και την οικογένεια τους και κάποιες φορές μπορεί οι συνθήκες να μην προσφέρουν αυτή τη δυνατότητα ή η γυναίκα να είναι εκείνη που έχει αναλάβει αυτόν τον ρόλο, όπως όταν εκείνη αμείβεται παραπάνω ή μένει προσωρινά άνεργος ο σύζυγος. Το τελευταίο, φορτίζει συναισθηματικά έναν άνδρα, γιατί είναι αντίθετο με την έμφυτη ανάγκη του να είναι ο ισχυρότερος και να είναι σε θέση να προστατεύσει το ‘ασθενές’ φύλο.

Ποιες συναισθηματικές ανάγκες έχει ένας άνδρας

Στοργή

Κάθε άνδρας έχει ανάγκη από στοργή και φροντίδα, να νιώσει από την γυναίκα του πως τον νοιάζεται και ενδιαφέρεται για εκείνον. Απροσδόκητα μηνύματα,ένα χαλαρωτικό μασάζ στους ώμους, μια αβίαστη αγκαλιά και η τακτική προφορική έκφραση της αγάπης της συζύγου, είναι κάποιοι από τους τρόπους που μπορεί να εκφραστούν τα αισθήματα τρυφερότητας και αγάπης.

Πίστη στις δυνατότητες του

Για τον άνδρα είναι πολύ σημαντικό να προστατεύει όσους αγαπά και καταβάλει υπερπροσπάθεια για να το επιτύχει με διάφορους τρόπους. Όταν αναγνωρίζεται η προσπάθεια αυτή και τα αποτελέσματα που έχει, δυναμώνει η αίσθηση της ευθύνης για τους δικούς του ανθρώπους και αποκτά πιο έντονο κίνητρο. Πρέπει να μπορεί να είναι σε θέση να λάβει πρωτοβουλίες  μόνος του, εμπιστεύεται περισσότερο τις δυνατότητες του και καταβάλλει ακόμη πιο έντονη προσπάθεια να επιτύχει τους στόχους του.

Κατανόηση

Οι άνδρες ως όντα που βασίζονται κυρίως στην λογική- σε αντίθεση με τις γυναίκες που είναι πιο συναισθηματικές- χρειάζονται μεγαλύτερη κατανόηση κάτι που μπορεί να επιτευχθεί με τον καθορισμό και την ανάλυση των καθημερινών προβλημάτων μαζί με τη γυναίκα του και στη συνέχεια, προβολή λογικών επιχειρημάτων τα οποία επιθυμεί να συζητήσει με τη σύντροφό του, χωρίς όμως στην κουβέντα να εμπλακούν συναισθηματισμοί ή παράλογα ή ακατανόητα για εκείνον επιχειρήματα και περίπλοκοι συλλογισμοί. Μπορεί να καθιερωθεί ένας καθημερινός ολιγόλεπτος διάλογος που θα περιλαμβάνει φυσικά συζήτηση για τις επιθυμίες, καθώς και για τα πλάνα του ζευγαριού

Εκτίμηση της προσφοράς του

Είναι ανάγκη κάθε άνδρα να αισθάνεται ότι η προσπάθεια που καταβάλει για την γυναίκα του και την οικογένειά του δεν πηγαίνει χαμένη, αλλά αναγνωρίζεται και εκτιμάται.  Το αρσενικό από τη φύση του αποζητά εναγωνίως αναγνώριση του πόσο σκληρά εργάζεται, πόσο καλά φροντίζει την οικογένεια και πόσο ξεχωριστός άνθρωπος είναι, αλλά και το πόσο ευτυχισμένα και ικανοποιημένα αισθάνονται τα μέλη της οικογένειας με όσα προσφέρει. Με αυτόν τον τρόπο γεμίζει δύναμη και αποκτά κίνητρο να μοχθήσει περισσότερο να προσφέρει ακόμη πιο πολλά, ώστε να εισπράξει στην συνέχεια την ανταμοιβή του, που θα είναι ακόμη περισσότερη αναγνώριση, εμπιστοσύνη, αγάπη, εκτίμηση και ευγνωμοσύνη από την οικογένεια.

Αποδοχή

Η αποδοχή δεν περιλαμβάνει φυσικά σοβαρά προβλήματα συμπεριφοράς, αλλά μικρά ελαττώματα που κάθε άνθρωπος διαθέτει. Κάτι που ενοχλεί και πληγώνει πολύ τους άνδρες είναι όταν η γυναίκα τους προσπαθεί να τους πατρονάρει και να τους αλλάξει συμπεριφορά που θα είναι σύμφωνη με τα δικά της θέλω, αφού αισθάνονται ότι ουσιαστικά τους απορρίπτει. Άρα, δεν είναι σοφό να δημιουργούνται διαφωνίες και διενέξεις σε θέματα που προκύπτουν από τις θεμελιώδεις διαφορές των δύο φύλων ή από διαφορές στην προσωπικότητα και την ψυχοσύνθεση των μελών. Η σωστή λύση είναι η αποδοχή της διαφορετικότητας και η προσπάθεια κατανόησης και συμβιβασμού.

Αν δεν επιθυμεί κάποιος διάλογο, τότε να αναβάλλεται η συζήτηση για αργότερα

Είναι γνωστό ότι πολλές γυναίκες επιθυμούν να συζητούν και να υπεραναλύουν προβλήματα και καθημερινές καταστάσεις, ενώ οι άντρες προτιμούν να κρατούν αρκετά πράγματα για τον εαυτό τους. Η επικοινωνία είναι σημαντική, όμως πρέπει να κατανοηθεί πως πρέπει τη δεδομένη στιγμή να υπάρχει και από τις δύο πλευρές διάθεση για διάλογο και αν η στιγμή δεν είναι κατάλληλη, η κουβέντα να αναβληθεί και να γίνει κάποια άλλη στιγμή.

Σεβασμός στον ελεύθερο χρόνο

Κάθε άνθρωπος έχει ανάγκη ηρεμίας και απομόνωσης, έτσι α άντρας συχνά επιθυμεί να αποφορτιστεί από την καθημερινότητα και να έχει κάποιο ελεύθερο χρόνο για τον εαυτό του για να κάνει τις αγαπημένες του δραστηριότητες. Αν επιθυμεί να ασχοληθεί με ένα άθλημα, να συναντήσει κάποιον φίλο ή συγγενή που έχει καιρό να δει ή να παρακολουθήσει μια ταινία, η γυναίκα θα πρέπει να το σεβαστεί και να του δώσει λίγο χώρο και χρόνο.

Εμπιστοσύνη

Σε κάθε μορφή σχέσης η εμπιστοσύνη είναι ο ακρογωνιαίος λίθος και αποτελεί την μεγαλύτερη επιτυχία σε μια σχέση, καθώς επιτρέπει την δημιουργία πιο δυνατών και σταθερών δεσμών. Όταν η γυναίκα- ή και ο άντρας σε ορισμένες περιπτώσεις- δε δείχνει εμπιστοσύνη στον σύντροφό της και αρχίζει να δημιουργεί σκηνές ζηλοτυπίας χωρίς να έχει δοθεί κάποια αφορμή, αρχίζει να τον ελέγχει διαρκώς και δεν του αφήνει περιθώρια κίνησης ή, χειρότερα, παρακολουθεί τον ίδιο και όλες τις κινήσεις του, τότε η εμπιστοσύνη έχει μάλλον χαθεί και παράλληλα ο άντρας αισθάνεται εκνευρισμένος και απογοητευμένος από τη συμπεριφορά της.

 

 

 

+ 4 πηγές

©2019 WikiHealth All Rights Reserved