Άσκηση και Υγεία

Το φυσιολογικό σωματικό βάρος μειώνει την πιθανότητα εγκεφαλικού επεισοδίου

Υπάρχουν πολλοί τρόποι πρόληψης που μειώνουν τις πιθανότητες να πάθει κάποιος εγκεφαλικό επεισόδιο, ακόμη και στην περίπτωση που έχει ήδη βιώσει κάποιο εγκεφαλικό ή ένα μίνι εγκεφαλικό επεισόδιο, στο παρελθόν.

Ο έλεγχος του βάρους βοηθά στην πρόληψη του εγκεφαλικού επεισοδίου;

Το κανονικό σωματικό βάρος είναι ένας από τους σημαντικότερους προληπτικούς παράγοντες ενός εγκεφαλικού επεισοδίου, καθώς τα πολλά κιλά επιβαρύνουν το κυκλοφορικό σύστημα και οδηγούν συνήθως σε υψηλή αρτηριακή πίεση, διαβήτη, υψηλή χοληστερίνη και αποφρακτική άπνοια ύπνου. Παράγοντες οι οποίοι αυξάνουν τον κίνδυνο ενός εγκεφαλικού επεισοδίου. Όπως εξηγούν οι ειδικοί, δεν χρειάζεται να χάσει κάποιος πολλά κιλά για να δει κάποιο όφελος. Ακόμη και η απώλεια του 5 – 10% του αρχικού του βάρους, μπορεί να μειώσει την αρτηριακή πίεση και όλους τους υπολοίπους παράγοντες κινδύνου που συμβάλλουν σε ένα εγκεφαλικό επεισόδιο.

Πώς θα χάσετε βάρος;

Το υγιές σωματικό βάρος, όπως είπαμε προηγουμένως, είναι πολύ σημαντικό, όχι μόνο για την αποτροπή ενός εγκεφαλικού επεισοδίου, αλλά και για την γενική υγεία του ανθρώπου στην ολότητα της. Μπορείτε να υπολογίζετε το Δείκτη Μάζας Σώματός σας εδώ. Το ζητούμενο είναι να χάσει κάποιος βάρος και να το διατηρήσει. Πιο κάτω λοιπόν, αναφέρουμε τρόπους που θα σας βοηθήσουν να χάσετε βάρος και να διατηρήσετε μακροπρόθεσμα αυτή την απώλεια.

  • Να κινήστε περισσότερο. Η άσκηση είναι ένας προφανής τρόπος για να κάψετε θερμίδες. Ωστόσο, μια άλλη πολύ βοηθητική προσέγγιση, είναι η σκόπιμη αύξηση της καθημερινής δραστηριότητας όπου και αν βρίσκεστε. Για παράδειγμα, μπορείτε να πηγαίνετε στη δουλειά με τα πόδια, να χρησιμοποιείτε τις σκάλες αντί τον ανελκυστήρα κλπ.
  • Μειώστε τις θερμίδες που λαμβάνετε. Κατά κανόνα, πρέπει να λαμβάνετε λιγότερες θερμίδες από αυτές που καίτε, εάν θέλετε να χάσετε βάρος. Οι σόδες, τα αθλητικά ποτά, να ενεργειακά ποτά και οι χυμοί φρούτων είναι γεμάτα από κενές θερμίδες. Οι κενές θερμίδες, δεν σας αφήνουν να αντιληφθείτε πότε χορτάσατε, με αποτέλεσμα να καταναλώνετε παραπάνω θερμίδες από αυτές που χρειάζεστε. Αντ΄ αυτού προτιμήστε καφέ ή τσάι χωρίς ζάχαρη ή ανθρακούχο νερό με μια φέτα λεμόνι, φρέσκια μέντα ή μερικά σμέουρα.
  • Καταναλώστε περισσότερα ολόκληρα τρόφιμα. Τα ολόκληρα τρόφιμα, όπως τα φρούτα, τα λαχανικά και τα δημητριακά ολικής αλέσεως, είναι μη επεξεργασμένα τρόφιμα, τα οποία σας κρατάνε χορτασμένους για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, περιέχουν βιταμίνες και δεν έχουν σχεδόν καθόλου αλάτι, πράγμα που βοηθά την αρτηριακή σας πίεση να παραμείνει σε υγιή επίπεδα.
  • Καταναλώστε πιο υγιεινά σνακ. Τα σνακ είναι συνήθως ο βασικός ένοχος των περιττών κιλών. Οι ειδικοί σημειώνουν ότι δεν χρειάζεται να τα βγάλετε εντελώς από τη διατροφή σας, αλλά εκείνο που πρέπει να κάνετε είναι να επιλέγετε υγιεινά σνακ. Για παράδειγμα, μπορείτε να δοκιμάσετε καρότα αντί για κράκερ ή ποπ κορν χωρίς βούτυρο και αλάτι, με μπαχαρικά αντί για πατατάκια.

+ 3 πηγές

©2019 WikiHealth All Rights Reserved