Μολυσματικές ασθένειες

Το γρήγορο άνοιγμα των κρατών θα αυξήσει τους θανάτους από κορωνοϊό

Οι θάνατοι από τον νέο κορωνοϊό θα αυξηθούν στις ΗΠΑ, σύμφωνα με ενημέρωση του CDC, που βασίζεται σε επτά διαφορετικά μοντέλα πρόβλεψης. Αυτή η αύξηση στα κρούσματα και τους θανάτους θα εξαρτηθεί από τον περιορισμό των επαφών μέσω της κοινωνικής αποστασιοποίησης, πράγμα που σημαίνει ότι το βεβιασμένο άνοιγμα των κρατών θα μπορούσε να αυξήσει τα ποσοστά θανάτων.

Γιατί αναμένεται αύξηση στους θανάτους με το άνοιγμα των κρατών;

Τα μοντέλα που ασχολούνται με το άνοιγμα των κρατών, προσπαθούν να προβλέψουν αλλαγές σε Εθνικό και Πολιτειακό Επίπεδο για τις επόμενες 4 εβδομάδες, σε ότι αφορά τα κρούσματα και τους θανάτους. Τα μοντέλα βασίζονται σε δεδομένα της COVID-19, σε δημογραφικά στοιχεία και στις παρεμβάσεις που χρησιμοποιούνται κατά τη διάρκεια της πανδημίας, όπως η κοινωνική αποστασιοποίηση και η χρήση προστατευτικών μασκών.

«Οι προβλέψεις σε Εθνικό Επίπεδο, δείχνουν ότι οι θάνατοι θα συνεχίσουν να αυξάνονται τις επόμενες εβδομάδες» σύμφωνα με ενημέρωση του CDC, ωστόσο, το πόσο γρήγορα θα αυξηθούν αυτοί οι θάνατοι δεν είναι ξεκάθαρο.

Δύο από τα μοντέλα, τα οποία βασίζονται κυρίως σε μέτρα που μειώνουν δυναμικά τις επαφές, προβλέπουν ότι οι θάνατοι θα παρατηρούνται, αλλά θα επιβραδυνθούν ουσιαστικά τις επόμενες 4 εβδομάδες. Αντίθετα, τα μοντέλα που δεν βασίζονται στην ισχυρή μείωση των επαφών, προβλέπουν ότι οι θάνατοι θα αυξηθούν γρήγορα.

Ως εκ τούτου, η μείωση των επαφών αποτελεί ένα ισχυρό όπλο για την ελαχιστοποίηση των θανάτων. Η μείωση των επαφών εξαρτάται, ωστόσο, σε μεγάλο βαθμό από την κοινωνική αποστασιοποίηση, πράγμα που σημαίνει ότι τα κράτη θα πρέπει να παραμείνουν σε lockdown. Παρόλα αυτά, τα περισσότερα κράτη άρχισαν να επαναλειτουργούν στο εσωτερικό τους και μάλιστα σύντομα προτίθενται να ανοίξουν τα σύνορα τους.

Τα περισσότερα, μάλιστα, μοντέλα – όπως το μοντέλο του Πανεπιστημίου της Γενεύης – προβλέπουν ότι τα περιοριστικά μέτρα και οι πολιτικές κοινωνικής αποστασιοποίησης που ισχύουν σήμερα, θα συνεχίσουν να ισχύουν και τις επόμενες εβδομάδες, ώστε τα κρούσματα και οι θάνατοι να μειωθούν αισθητά. Την ίδια στιγμή, οι ομοσπονδιακές οδηγίες, υπογραμμίζουν ότι οι πολιτείες θα πρέπει να ανοίξουν και πάλι, μόνο όταν τα κρούσματα COVID-19 μειωθούν αισθητά ή ακόμη καλύτερα όταν για διάστημα 14ων τουλάχιστον ημερών είναι μηδενικά.

+ 2 πηγές

©2019 WikiHealth All Rights Reserved