Υγεία Δέρματος

Απαλλαγείτε από τις ρυτίδες στο λαιμό

© Alona Siniehina | Dreamstime Stock Photos
© Alona Siniehina | Dreamstime Stock Photos

Οι ρυτίδες αποτελούν φυσική εξέλιξη της γήρανσης. Ωστόσο, υπάρχουν και άλλοι παράγοντες, όπως το κάπνισμα και η παρατεταμένη έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία (UV), που ευνοούν την εμφάνιση τους. Πιο κάτω λοιπόν, θα δούμε μερικά προϊόντα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και διάφορες συνήθειες που μπορείτε να αλλάξετε, για να μειώσετε τον ρυθμό εμφάνισης ρυτίδων στο λαιμό.

Τι προκαλεί ρυτίδες στο λαιμό;

 • Έκθεση στον ήλιο: Οι περισσότερες γυναίκες, εφαρμόζουν αντηλιακά προϊόντα στο πρόσωπο τους, ξεχνώντας επανειλημμένα τον λαιμό τους. Αφήνοντας, όμως, το λαιμό εκτεθειμένο και απροστάτευτο στις ακτίνες του ήλιου, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να εμφανιστούν ρυτίδες πρόωρα.
 • Γενετική: Η γενετική διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην εμφάνιση του δέρματος. Για να επιβραδύνετε την εμφάνιση ρυτίδων στο λαιμό ενυδατώστε σχολαστικά την περιοχή, αποφύγετε το κάπνισμα και εφαρμόστε αντηλιακό.
 • Επαναλαμβανόμενες κινήσεις: Οι επαναλαμβανόμενες κινήσεις έχουν ως αποτέλεσμα την δημιουργία ρυτίδων. Για τις ρυτίδες στο λαιμό, προσέξτε το πόσο συχνά κοιτάζετε προς τα κάτω ή προς τα πλάγια.

Πώς θα αποτρέψετε την εμφάνιση ρυτίδων στο λαιμό;

 • Προσέξτε πώς κρατάτε το τηλέφωνο σας: Αν κοιτάζετε συνέχεια προς τα κάτω στην οθόνη του κινητού, τότε πρέπει να γνωρίζετε, πως αυτή η επαναλαμβανομένη κίνηση μπορεί να προκαλέσει ρυτίδες στο λαιμό. Όλες οι ρυτίδες προκαλούνται – εν μέρει- από επαναλαμβανόμενες κινήσεις.
 • Πάρτε βιταμίνης C:  Η βιταμίνη C  έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες, που είναι εξαιρετικής σημασίας για το δέρμα. Για παράδειγμα μπορούν να αναστρέψουν μερικές από τις βλάβες που προκαλούνται από τις υπεριώδεις ακτίνες του ηλίου ή από άλλους περιβαλλοντικούς παράγοντες, αδρανοποιώντας τις ελεύθερες ρίζες. Προτείνεται να παίρνετε βιταμίνη C για τουλάχιστον 3 μήνες.
 • Φορέστε αντηλιακό: Μια μελέτη του 2013 έδειξε ότι η τακτική χρήση αντηλιακού μπορεί να επιβραδύνει τα σημάδια γήρανσης του δέρματος. Φορέστε καθημερινά αντηλιακό με δείκτη  προστασίας τουλάχιστον 30 και φροντίστε να το ανανεώνετε κάθε 2 – 3 ώρες.
 • Μην καπνίζετε: Το κάπνισμα είναι μια από τις πιο σημαντικές αιτίες πρόωρης γήρανσης. Ο καπνός βλάπτει το κολλαγόνο και η νικοτίνη περιορίζει τα αιμοφόρα αγγεία, πράγμα που σημαίνει ότι το δέρμα παίρνει λιγότερο οξυγόνο με αποτέλεσμα να φαίνεται πιο γερασμένο.
 • Εφαρμόστε ρετινοειδή κρέμες: Οι συγκεκριμένες κρέμες δημιουργούνται από βιταμίνες, οι οποίες είναι ιδιαίτερα σημαντικές για την καταπολέμηση της γήρανσης. Ορισμένα προϊόντα περιέχουν υψηλό ποσοστό ρετινόλης (μέχρι 2% χωρίς συνταγή). Σημειώνεται ωστόσο, ότι αρχικά είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε κρέμες με μικρό ποσοστό ρετινόλης, καθώς υπάρχει το ενδεχόμενο να προκληθεί ξηροδερμία και ξεφλούδισμα. Συμβουλευτείτε τον δερματολόγο σας για να επιλέξετε μαζί την πιο κατάλληλη κρέμα.
 • Να ενυδατώνεστε: Οι περισσότεροι φροντίζουν ιδιαίτερα την ενυδάτωση του προσώπου τους, παραμελώντας τον λαιμό τους. Αν ανήκετε και εσείς σε αυτή την κατηγορία, φροντίστε να χρησιμοποιείτε ειδικά προϊόντα ενυδάτωσης του λαιμού, όπως ενυδατικές κρέμες που περιέχουν υαλουρονικό οξύ, το οποίο έχει σημαντική ενυδατική δράση. Υπογραμμίζεται ότι η ενυδάτωση του δέρματος κρύβει τις υπάρχουσες ρυτίδες και αποτρέπει την δημιουργία νέων.
 • Χρησιμοποιήστε έμπλαστρα για το λαιμό: Τα έμπλαστρα για το λαιμό βελτιώνουν την εμφάνιση του δέρματος, την υφή του και μειώνουν την εμφάνιση ρυτίδων.
 • Ενέσεις Botox: Όλο και περισσότεροι άνθρωποι στρέφονται προς τη χρήση Botox, για να επιβραδύνουν τη γήρανση και κατά συνέπεια για να καταπολεμήσουν τις ρυτίδες τους. Μελέτες, μάλιστα, έχουν δείξει ότι το Botox έχει τη δυνατότητα να ανακουφίσει ακόμη και το χρόνιο πόνο στον λαιμό. Το Botox είναι ουσιαστικά μια ένεση της τοξίνης botulinum, η οποία κάνει το δέρμα να φαίνεται πιο ομαλό. Υπογραμμίζεται ότι το Botox διαρκεί περίπου 3 – 4 μήνες ανάλογα με την ηλικία και την ελαστικότητα του δέρματος.

+ 1 πηγές

©2019 WikiHealth All Rights Reserved