Τι αισθάνεσαι;

Υγεία Δέρματος

Απαλλαγείτε από τις ρυτίδες στο λαιμό

A cosmetologist prepares the patient for surgery: contour plastics of the neck, mesotherapy or botulinum therapy. Wrinkles and | Ρυτίδες στο λαιμό
© Alona Siniehina | Dreamstime Stock Photos

Οι ρυτίδες του λαιμού, λειτουργούν όπως όλες οι ρυτίδες του σώματος. Όπως, οι ρυτίδες γύρω από το στόμα, τα μάτια, τα χέρια ή το μέτωπο. Ενώ οι ρυτίδες αποτελούν φυσική εξέλιξη της γήρανσης, ορισμένοι παράγοντες, όπως το κάπνισμα ή η παρατεταμένη έκθεση σε υπεριώδη ακτινοβολία (UV) μπορεί να επιδεινώσουν την κατάσταση.

Ωστόσο, υπάρχουν προϊόντα που μπορείτε να δοκιμάσετε και διάφορα πράγματα τα οποία μπορείτε να κάνετε – που σχετίζονται με τον τρόπο ζωής σας- ούτως ώστε να μειώσετε την εμφάνιση τους.

Τι προκαλεί τις ρυτίδες στο λαιμό;

Έκθεση στον ήλιο: Ο λαιμός είναι συχνά ξεχασμένο μέρος του σώματος. Ενώ πολλοί άνθρωποι είναι σχολαστικοί με την εφαρμογή αντηλιακού στο πρόσωπό τους, συχνά παραβλέπουν το λαιμό. Αφήνοντας το λαιμό σας εκτεθειμένο και απροστάτευτο στον ήλιο, μπορεί να δημιουργηθούν πρόωρες ρυτίδες.

Γενετική: Η γενετική διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη της ηλικίας και της εμφάνισης του δέρματος. Ωστόσο, μπορείτε να επιβραδύνετε τα σημάδια των ρυτίδων του λαιμού με ενυδάτωση, αποφεύγοντας το κάπνισμα και φορώντας αντηλιακό.

Επαναλαμβανόμενες κινήσεις: Κάνοντας μια κίνηση ξανά και ξανά, αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα να δημιουργηθούν ρυτίδες. Προσέξτε πόσο συχνά κοιτάζετε προς τα κάτω ή προς τα πλάγια.

Πώς να μειώσετε και να αποτρέψετε τις ρυτίδες στο λαιμό;

Προσέξτε πώς κρατάτε το τηλέφωνό σας: Αν κοιτάζετε συνέχεια προς τα κάτω, στην οθόνη του κινητού, τότε πρέπει να γνωρίζετε, πως αυτή η επαναλαμβανομένη κίνηση μπορεί να προκαλέσει ρυτίδες στο λαιμό. Όλες οι ρυτίδες προκαλούνται – εν μέρει- από επαναλαμβανόμενες κινήσεις.

Πάρτε βιταμίνης C:  Η βιταμίνη C  έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες, που είναι εξαιρετικές για το δέρμα. Μπορεί να αναστρέψει μερικές από τις βλάβες που προκαλούνται από τις υπεριώδεις ακτίνες ηλίου και άλλους περιβαλλοντικούς παράγοντες, με την αδρανοποίηση των ελεύθερων ριζών. Προτείνεται να παίρνετε βιταμίνη C για τουλάχιστον 3 μήνες.

Φοράτε αντηλιακό: Μια μελέτη του 2013 έδειξε ότι η τακτική χρήση του αντιηλιακού μπορεί να επιβραδύνει τα σημάδια γήρανσης του δέρματος. Φορέστε αντηλιακό με δείκτη  προστασίας, τουλάχιστον 30, καθημερινά και ανανεώστε το κάθε 2 – 3 ώρες.

Μην καπνίζετε: Το κάπνισμα είναι μια από τις πιο σημαντικές αιτίες πρόωρης γήρανσης. Ο καπνός βλάπτει το κολλαγόνο και η νικοτίνη προκαλεί περιορισμό των αιμοφόρων αγγείων, πράγμα που σημαίνει ότι το δέρμα παίρνει λιγότερο οξυγόνο με αποτέλεσμα να φαίνεται πιο γερασμένο.

Εφαρμόστε ρετινοειδείς κρέμες: Δημιουργούνται από βιταμίνες, που είναι από τα κυριότερα συστατικά κατά της γήρανσης. Ορισμένα προϊόντα έχουν υψηλότερο ποσοστό ρετινόλης – το 2% είναι το υψηλότερο διαθέσιμο χωρίς συνταγή-. Συστήνεται να χρησιμοποιείται κρέμες μικρού ποσοστού κάθε λίγες μέρες, διότι η ρετινόλη μπορεί να σας προκαλέσει υπερβολική ξηρότητα και ξεφλούδισμα. Συμβουλευτείτε το δερματολόγο σας για να επιλέξετε την κατάλληλη για εσάς.

Να ενυδατώνεστε: Πολλοί άνθρωποι μεριμνούν για την ενυδάτωση του προσώπου τους και ξεχνούν το λαιμό τους. Χρησιμοποιείστε ειδικά προϊόντα ενυδάτωσης για το λαιμό. Η ενυδάτωση του δέρματος θα κρύψει τις ρυτίδες και θα αποτρέψει την δημιουργία καινούριων. Αναζητήστε μια ενυδατική κρέμα που περιέχει υαλουρονικό οξύ, το οποίο έχει σημαντική ενυδατική δράση.

Χρησιμοποιήστε έμπλαστρα για το λαιμό: Τα έμπλαστρα για το λαιμό βελτιώνουν την εμφάνιση του δέρματος, την υφή του και μειώνουν την εμφάνιση ρυτίδων.

Ενέσεις Botox: Όλο και περισσότεροι άνθρωποι στρέφονται προς τη χρήση Botox, για την καταπολέμηση της κανονικής γήρανσης και των ρυτίδων. Μελέτες έχουν δείξει ότι το Botox έχει τη δυνατότητα να ανακουφίσει το χρόνιο πόνο του λαιμού. Το Botox είναι ένας τύπος έγχυσης τοξίνης botulinum. Αυτό κάνει το δέρμα να φαίνεται πιο ομαλό. Σημειώνεται επίσης, ότι  διαρκεί περίπου 3 έως 4 μήνες, ανάλογα με την ηλικία και την ελαστικότητα του δέρματος.

+ 1 πηγές

©2019 WikiHealth All Rights Reserved

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο του Wiki Health

Ενημερωθείτε με και λάβετε συμβουλές υγείας, ευεξίας και πολλά άλλα.!

Αν δεν βρήκατε αυτό που αναζητάτε, βοηθήστε μας να γίνουμε κάλυτεροι

Send this to a friend