Πρόληψη και θεραπεία

Τρώτε τα νύχια σας; 7 τρόποι για να απαλλαγείτε από αυτή τη συνήθεια σήμερα

Εάν συνηθίζετε να τρώτε τα νύχια σας, δεν χρειάζεστε καμία επιστημονική μελέτη για να σας πει ότι αυτή σας η συνήθεια, πέραν από αντιαισθητική είναι και ανθυγιεινή. Μελέτες έχουν δείξει ότι τα νύχια είναι το πιο βρόμικο σημείο του ανθρώπινου χεριού, στο οποίο μαζεύονται χιλιάδες βακτήρια -ανάμεσα τους και το περίφημο E. Coli, που οδηγεί σε εντερικές λοιμώξεις- τα οποία παραμένουν ακόμη και μετά το καλό πλύσιμο.

Πιο κάτω λοιπόν, αναφέρονται 7 τρόποι που θα σας βοηθήσουν να εγκαταλείψετε μια για πάντα, αυτή την κακή συνήθεια.

Πώς θα σταματήσετε να τρώτε τα νύχια σας;

  • Κόψτε τα νύχια σας όσο πιο κοντά γίνεται: Τα κοντά νύχια είναι πολύ λιγότερο δελεαστικά για να τα βάλετε στο στόμα σας.
  • Χρησιμοποιείστε βερνίκι νυχιών με πικρή γεύση: Στα φαρμακεία πωλούνται ειδικά βερνίκια νυχιών με πικρή γεύση, τα οποία έχουν σχεδιαστεί για να εμποδίζουν τους ανθρώπους να βάζουν τα δάκτυλα τους στο στόμα τους.
  • Χρησιμοποιείστε ακριβά υλικά περιποίησης νυχιών: Όταν ξέρετε ότι δώσατε, για παράδειγμα 30 ευρώ για να φτιάξετε τα νύχια σας, τότε πιο δύσκολα θα θελήσετε να τα καταστρέψετε. Τα πιο ακριβά υλικά, θα αποτελέσουν ένα πολύ καλό αποτρεπτικό παράγοντα για αυτή την κακή συνήθεια.
  • Μειώστε το άγχος σας: Εάν διαπιστώσετε ότι μασάτε τα νύχια σας κάθε που νιώθετε άγχος, τότε προσπαθήστε να το μειώσετε. Οι συμπιεζόμενες μπάλες και το κομπολόι είναι δυο καλοί τρόποι για να μειώσετε το άγχος σας, διότι παράλληλα θα κρατάτε απασχολημένα τα χέρια σας.
  • Χρησιμοποιείστε λοσιόν: Για τους περισσότερους ανθρώπους, το ξηρό δέρμα γύρω από τα νύχια είναι δελεαστικό για δάγκωμα. Για να αποφύγετε κάτι τέτοιο, διατηρήστε το δέρμα σας μαλακό χρησιμοποιώντας λοσιόν, βαζελίνη ή άλλες ενυδατικές κρέμες.
  • Τσίχλα: Πολλές φορές το μόνο που χρειάζονται οι άνθρωποι που δαγκώνουν τα νύχια τους είναι να κρατάνε απασχολημένο στο στόμα τους και επειδή σίγουρα δεν μπορούν να τρώνε ακατάπαυστα, μια καλή επιλογή είναι η τσίχλα.
  • Μασήστε λαχανικά: Όταν νιώθετε την ανάγκη να δαγκώσετε τα νύχια σας, φάτε ένα καρότο ή ένα σέλινο. Τα συγκεκριμένα λαχανικά είναι σκληρά, οπότε θα σας δώσουν την ίδια αίσθηση που νιώθετε όταν μασάτε τα νύχια σας. Μασήστε τα αργά για να κρατήσετε το στόμα σας απασχολημένο όση περισσότερη ώρα μπορείτε.

+ 2 πηγές

©2019 WikiHealth All Rights Reserved