Τι αισθάνεσαι;

Γυναίκα, Υγεία Δέρματος

Ξηρό σαμπουάν: Ένα καλα κρυμμένο μυστικό ομορφιάς

Τι είναι το ξηρό σαμπουάν;

Οι γυναίκες δίνουν μεγάλη σημασία στην περιποίηση, την εμφάνιση και την υγεία των μαλλιών τους, όμως αρκετές είναι εκείνες που παραπονιούνται πως το πολύ συχνό λούσιμο και στάιλινγκ ταλαιπωρεί τα μαλλιά τους και τους καταναλώνει αρκετό από τον ελεύθερο χρόνο τους. Ιδιαίτερα οι γυναίκες που διαθέτουν πολύ σγουρά ή πολύ μακριά μαλλιά ξοδεύουν αρκετό χρόνο για την περιποίηση τους και εκφράζουν συχνά το παράπονο πως δεν μπορούν να διατηρήσουν την όμορφη εμφάνιση τους παρά μόνο αν τα λούζουν καθημερινά. Όμως ένα προϊόν, πολύ δημοφιλές στο εξωτερικό, αλλά σχεδόν άγνωστο στις περισσότερες Ελληνίδες, το ξηρό σαμπουάν ίσως να μπορέσει να προσφέρει την ιδανική λύση για όσες δεν θέλουν ή δεν μπορούν να λούζουν καθημερινά -ή μέρα παρά μέρα-τα μαλλιά τους.

Πρόκειται για ένα προϊόν σε σκόνη, το οποίο εφαρμόζεται σε απόλυτα στεγνά μαλλιά και συγκεκριμένα στις ρίζες των μαλλιών σε μικρή ποσότητα,το οποίο απορροφά την υγρασία και τη λιπαρότητα και κάνει τα μαλλιά να δείχνουν φρεσκολουσμένα. Η γυναικά τοποθετεί μια πολύ μικρή ποσότητα ξηρού σαμπουάν στην παλάμη της και κάνει ένα πολύ ελαφρύ μασάζ στις ρίζες των μαλλιών της, τα οποία αμέσως θα δείξουν πιο ανάλαφρα και η λιπαρότητα θα έχει εξαφανιστεί ή θα είναι αδιόρατη.

Πότε πρέπει να χρησιμοποιείτε ξηρό σαμπουάν;

Επειδή οι περισσότερες γυναίκες δεν μπορούν να λούζονται καθημερινά και συχνά, ιδιαίτερα σε όσες διαθέτουν μακριά, βαμμένα ή ξηρά μαλλιά κάτι τέτοιο δεν επιτρέπεται αφού το λούσιμο αφαιρεί την υγρασία της τρίχας και τα κάνει να σπάνε, μπορούν να αφαιρέσουν τη λιπαρότητα χρησιμοποιώντας αυτο το σαμπουάν. Επίσης είναι πολύ χρήσιμο σε περιπτώσεις που τα μαλλιά είναι λουσμένα αλλά το κεφάλι έχει ιδρώσει, όπως για παράδειγμα μια πολύ ζεστή καλοκαιρινή μέρα ή έπειτα από μια προπόνηση στο γυμναστήριο. Η χρήση του ξηρού σαμπουάν θα ανανεώσει στη στιγμή την εμφάνιση τους.

Είναι ακόμη ιδανικό για τα ταξίδια, για το φρεσκάρισμα των μαλλιών έπειτα από μια κουραστική ημέρα στο δρόμο και του γραφείο αλλά και για όσες πάσχουν από υπερβολική έκκριση σμήγματος ή άλλα ορμονικά προβλήματα. Με αυτό το προϊόν τα λαδωμένα μαλλιά αποτελούν παρελθόν και η γυναίκα αποκτά σιγουριά και αυτοπεποίθηση.

Ποιοι είναι οι περιορισμοί του ξηρού σαμπουάν;

Η χρήση του ξηρού σαμπουάν δεν μπορεί να αντικαταστήσει το λούσιμο, ούτε να χρησιμοποιηθεί για περισσότερες από δύο ημέρες στη σειρά αφού δημιουργούνται κατάλοιπα στα μαλλιά που εκτός από αντιαισθητικά φράζουν τους πόρους και οδηγούν σε ακμή, κνησμό, ερυθρότητα της κεφαλής και δεν επιτρέπουν στο θύλακα της τρίχας να οξυγονωθεί σωστά. Έτσι δεν θα πρέπει κανείς να χρησιμοποιεί το ξηρό σαμπουάν συστηματικά, αλλά μόνο σε μια περίπτωση ανάγκης ή απλά για να φρεσκάρει μαλλιά που εκτέθηκαν στον ιδρώτα, αρκεί  φυσικά να είναι λουσμένα πρόσφατα. Επίσης αν τα μαλλιά είναι πολύ μακριά ή κατεστραμμένα από το στάιλινγκ ή τις βαφές μπορεί να δώσει μια μικρή ‘παράταση’ στη γυναίκα για να λουστεί λίγο αργότερα και έτσι να μην ταλαιπωρούνται σε καθημερινή βάση τα μαλλιά.

 

 

 

 

+ 2 πηγές

©2019 WikiHealth All Rights Reserved

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο του Wiki Health

Ενημερωθείτε με και λάβετε συμβουλές υγείας, ευεξίας και πολλά άλλα.!

Αν δεν βρήκατε αυτό που αναζητάτε, βοηθήστε μας να γίνουμε κάλυτεροι