Σεξουαλική Υγεία

Υπερδραστήρια ουροδόχος κύστη και σεξ: Αποτελεσματικοί τρόποι διαχείρισης

Ο Lauri Romanzi, ουρογυναικολόγος στη Νέα Υόρκη, αναφέρει ότι οι περισσότερες γυναίκες θα νιώσουν την επιθυμία για επείγουσα ούρηση κάποια στιγμή στη ζωή τους κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής. Αυτό, όπως εξηγεί, είναι φυσιολογικό. Εκείνο που δεν είναι φυσιολογικό, αναφέρει, είναι η συνεχόμενη επιθυμία για ούρηση καθ’ όλη τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης και πάντα κατά τη διάρκεια του σεξ.

Πώς η υπερδραστήρια κύστη επηρεάζει τη σεξουαλική ζωή;

Το κατεξοχήν σύμπτωμα της υπερδραστήριας ουροδόχου κύστης είναι η επείγουσα ανάγκη για ούρηση. Αυτή η έντονη επιθυμία για ούρηση, μπορεί να εμφανιστεί ξαφνικά στις πιο ακατάλληλες στιγμές, όπως όταν κάνετε σεξ. Κυρίως στις γυναίκες, η κατάσταση αυτή είναι ακόμη πιο συνηθισμένη, καθώς η σεξουαλική πράξη μπορεί να πιέσει άμεσα την ουροδόχο κύστη.

Η υπερδραστήρια ουροδόχος κύστη, λοιπόν, μπορεί να επηρεάσει άμεσα την σεξουαλική ζωή των ανθρώπων. Το άγχος για επείγουσα ούρηση κατά τη διάρκεια του σεξ, δεν χαλά μόνο την διάθεση, αλλά μειώνει και την επιθυμία για σεξ. Συγκεκριμένα, το άγχος μειώνει την λίμπιντο και αυξάνει την αμηχανία των ανθρώπων που αντιμετωπίζουν αυτό το πρόβλημα, με αποτέλεσμα να αποφεύγουν το σεξ.

Μάλιστα, μία μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Journal of Sexual Medicine, η οποία αξιολόγησε τη σεξουαλική υγεία γυναικών με υπερδραστήρια ουροδόχο κύστη, διαπίστωσε ότι οι γυναίκες με ακράτεια δυσκολεύονται να φτάσουν σε οργασμό γιατί φοβούνται για τυχόν διαρροές. Επιπρόσθετα, περίπου το 1/3 των γυναικών αυτών, ανέφερε ότι δεν έχει συζητήσει το πρόβλημα με κάποιο γιατρό, ενώ όλες εξέφρασαν την ανησυχία τους για τον αντίκτυπο αυτής της κατάστασης στην σεξουαλική τους ζωή.

Πώς θα βελτιώσετε τη σεξουαλική σας ζωή εάν έχετε υπερδραστήρια ουροδόχο κύστη;

Για να μειώσετε το άγχος που προκαλεί η υπερδραστήρια ουροδόχος κύστη κατά τη διάρκεια του σεξ, δοκιμάστε τις ακόλουθες συμβουλές:

  • Αδειάστε την ουροδόχο κύστη σας πριν κάνετε σεξ. Αδειάστε την ουροδόχο κύστη σας, περιμένετε για λίγα λεπτά και στη συνέχεια προσπαθήστε να ουρήσετε ξανά ώστε να είστε βέβαιοι ότι η ουροδόχος κύστη σας είναι άδεια.
  • Περιοριστείτε σε συγκεκριμένες σεξουαλικές στάσεις: Υπάρχουν στάσεις που πιέζουν λιγότερο την ουροδόχο κύστη. Περιοριστείτε, λοιπόν, σε αυτές.
  • Κάντε τακτικά ασκήσεις Kegels. Οι τακτικές ασκήσεις του πυελικού εδάφους, αποδεδειγμένα βοηθούν τόσο τους άνδρες, όσο και τις γυναίκες με υπερδραστήρια ουροδόχο κύστη ή ακράτεια. Μάλιστα, μελέτες έχουν δείξει ότι ενισχύοντας τους μυς του πυελικού εδάφους, βελτιώνεται η ικανότητα να φτάσει κάποιος σε οργασμό.
  • Μιλήστε με τον σύντροφο σας. Παρόλο που μπορεί να μην είναι εύκολο και η συγκεκριμένη συζήτηση να είναι λίγο αμήχανη, μιλώντας με τον σύντροφο σας για τις ανησυχίες σας, θα απαλλαγείτε από το επιπρόσθετο άγχος.
  • Μιλήστε με τον γιατρό σας. Εάν η υπερδραστήρια ουροδόχος κύστη επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό τη σεξουαλική σας ζωή, μιλήστε με τον γιατρό σας για εξατομικευμένες συμβουλές.

+ 5 πηγές

©2019 WikiHealth All Rights Reserved

Need to Pee During Sex? How Overactive Bladder Affects Your Sex Life https://www.healthination.com/health/how-overactive-bladder-affects-sex-life

Textbook Signs You Have an Overactive Bladder https://www.healthination.com/health/overactive-bladder-symptoms

Is It Normal to Never Be in the Mood for Sex? https://www.healthination.com/health/low-sex-drive-causes

These 5 Lifestyle Tweaks Can Help Your Overactive Bladder https://www.healthination.com/health/overactive-bladder-lifestyle-habits

The Right Way to Do Kegel Exercises, According to a Urogynecologist https://www.healthination.com/health/right-way-kegel-exercises