Ο περιορισμός των επεξεργασμένων τροφών σας βοηθά να ελέγχετε την πρόσληψη θερμίδων και διευκολύνει τη διατήρηση ενός υγιούς βάρους.

Ο άνθρωπος στις μέρες μας ζει μια πολυάσχολη ζωή και μερικές φορές αισθάνεται ότι δεν έχει αρκετό χρόνο για να προετοιμάσει ένα γεύμα ή να μαγειρέψει. Το γρήγορο φαγητό μπορεί να είναι δελεαστικό και πιο βολικό, αλλά με την πάροδο του χρόνου, η κατανάλωσή του θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία και θα οδηγήσει σε αύξηση βάρους, γεγονός που μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου.

Παραλείψτε το πρόχειρο φαγητό

Μόνο ένα γεύμα γρήγορου, πρόχειρου φαγητού μπορεί να «φορτώσει» το σώμα σας με περισσότερες θερμίδες από όσες χρειάζεται ο μέσος άνθρωπος σε μια ολόκληρη ημέρα.

Προτιμήστε νόστιμα λαχανικά, φρούτα, δημητριακά ολικής αλέσεως και φασόλια. Θα αισθανθείτε καλύτερα όταν τρώτε θρεπτικά fast food με περισσότερες φυτικές ίνες και λιγότερες θερμίδες.

Περιορίστε τα επεξεργασμένα τρόφιμα όπως μπισκότα, καραμέλες, ντόνατς, επιδόρπια, μεταποιημένα ψημένα προϊόντα, ζαχαρούχα δημητριακά και τηγανητά τρόφιμα. Αντ’ αυτών, μπορείτε να φάτε φρούτα στη δουλειά σας ή μια σαλάτα ή ξηρούς καρπούς (με μέτρο όμως, διότι περιέχουν πολλές θερμίδες)
Στα συσκευασμένα τρόφιμα να διαβάζετε και συγκρίνετε τις θερμίδες ανά μερίδα, τη ζάχαρη, τα λιπαρά και το νάτριο και επιλέξτε ελάχιστα επεξεργασμένα τρόφιμα με περισσότερες φυτικές ίνες.