Για την πρόληψη του καρκίνου, καλό είναι να μην πίνετε αλκοόλ.

Όσο λιγότερο αλκοόλ καταναλώνετε, τόσο χαμηλότερος είναι ο κίνδυνος ανάπτυξης καρκίνου. Παρόλο που οι περισσότεροι αντιλαμβάνονται ότι η κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να είναι επιβλαβής για την υγεία, μεγάλο ποσοστό ανθρώπων αναζητούν μια μπύρα ή ένα ποτήρι κρασί χωρίς δεύτερη σκέψη. Αν όμως ενδιαφέρεστε να ακολουθήσετε μια προσέγγιση πρόληψης του καρκίνου, θα ήταν καλύτερο να μην καταναλώνετε αλκοόλ.

Σκεφτείτε πριν πιείτε

Ελαττώστε την κατανάλωση αλκοόλ αν θέλετε να μειώσετε τον κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου. Εάν πρόκειται να πιείτε, σκεφτείτε να ελαττώσετε την ποσότητα. Ακολουθούν μερικές συμβουλές για βοήθεια:

Να είστε προσεκτικοί στις εξόδους σας

Εάν πίνετε αλκοόλ, περιορίστε την πρόσληψή του. Μην καταναλώνετε περισσότερο από δύο ποτά την ημέρα οι άνδρες και ένα ποτό την ημέρα οι γυναίκες. Αυτό συμβαίνει επειδή ακόμη και αν οι άνδρες και οι γυναίκες πίνουν την ίδια ποσότητα αλκοόλ, παρατηρούνται υψηλότερα επίπεδα αλκοόλ στην κυκλοφορία του αίματος των γυναικών από ότι των ανδρών. Αυτό σημαίνει ότι τα γυναικεία όργανα εκτίθενται σε υψηλότερα επίπεδα αλκοόλ από ότι των ανδρών.

Παράλειψη γύρου

Εάν είστε με παρέα και έχετε καταναλώσει ήδη 1-2 ποτά, παραλείψτε τον επόμενο γύρο και αντ’ αυτού πιείτε μια σόδα, μια μπύρα χωρίς αλκοόλ, λίγο παγωμένο τσάι χωρίς ζάχαρη ή ανθρακούχο νερό.

Αποκτήστε καλύτερες συνήθειες

(Λάβετε υπόψη ότι τα εστιατόρια και τα μπαρ σερβίρουν συχνά αλκοολούχα ποτά σε ποτήρια μεγαλύτερης χωρητικότητας)

  • Παραγγείλετε μικρότερα μεγέθη
  • Αποφύγετε να ζητήσετε διπλό
  • Πίνετε αργά το ποτό σας
  • Εναλλάσσετε αλκοολούχα και μη αλκοολούχα ποτά
  • Απολαύστε μη αλκοολούχα ποτά
  • Διατηρήστε μερικές ημέρες χωρίς αλκοόλ κάθε εβδομάδα