ΣΥΣΤΑΣΗ

Ακολουθείστε μια διατροφή πλούσια σε δημητριακά ολικής αλέσεως, λαχανικά, φρούτα και φασόλια

Προσθέστε τα δημητριακά ολικής αλέσεως, τα λαχανικά, τα φρούτα και τα όσπρια στο μεγαλύτερο τμήμα της καθημερινής διατροφής σας.

Μελέτες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση κυρίως φυτικών τροφών – ολικής αλέσεως, λαχανικών, φρούτων και οσπρίων – παίζει μεγάλο ρόλο στην πρόληψη του καρκίνου και συμβάλλει σε μια πιο υγιή και ισορροπημένη ζωή. Αυτό συμβαίνει επειδή τα φυτικά τρόφιμα έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, θρεπτικά συστατικά και φυτοχημικά (φυσικές ουσίες) που μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη του καρκίνου. Επιπλέον, τα φυτικά τρόφιμα σας βοηθούν να διαχειριστείτε το βάρος σας και σας δίνουν την ενέργεια που χρειάζεστε για να απολαύσετε τη σωματική δραστηριότητα.

Το κυρίως γεύμα σας θα πρέπει να περιέχει τρόφιμα που μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο για καρκίνο και άλλες χρόνιες παθήσεις. Ξεκινήστε καλύπτοντας τουλάχιστον τα δύο τρίτα (2/3) του πιάτου σας με φυτικές τροφές όπως δημητριακά ολικής αλέσεως, λαχανικά, φρούτα και όσπρια. Το υπόλοιπο τρίτο (1/3) του πιάτου σας μπορεί να περιέχει τροφές πλούσιες σε ζωικές πρωτεΐνες, όπως θαλασσινά, πουλερικά και γαλακτοκομικά τρόφιμα και περιστασιακά άπαχο κόκκινο κρέας.

Πιάτο βάσει του προτύπου
2/3 – 1/3