Τι αισθάνεσαι;

Ορθοπεδικά

Αρθρίτιδα: Ελαχιστοποιήστε τον πόνο με 5 απλούς τρόπους

Η αρθρίτιδα (φλεγμονή σε μια ή περισσότερες αρθρώσεις), είναι μια οδυνηρή πάθηση που επηρεάζει την ικανότητα του πάσχοντα να εκτελεί διάφορες δραστηριότητες. Οι ειδικοί ωστόσο, υπογραμμίζουν ότι προστατεύοντας τις αρθρώσεις και μειώνοντας την ταλαιπωρία που ασκείται πάνω τους, ο πόνος της αρθρίτιδας μπορεί να μειωθεί, διευκολύνοντας τη ζωή των ασθενών. Πιο κάτω λοιπόν, θα δούμε πέντε τρόπους σωστής και αποτελεσματικής διαχείρισης της αρθρίτιδας.

Πώς θα διαχειριστείτε αποτελεσματικά την αρθρίτιδα;

Kινηθείτε: Αποφύγετε να παραμένετε στην ίδια θέση για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Όταν είστε στο γραφείο για παράδειγμα, σηκωθείτε και τεντωθείτε κάθε 15 λεπτά. Κάντε το ίδιο για οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα, όπως όταν παρακολουθείτε τηλεόραση ή διαβάζετε.

Χρησιμοποιείστε τις δυνατές σας αρθρώσεις: Βάλτε σε λειτουργία τις δυνατές σας αρθρώσεις για να προστατεύσετε τις αρθρώσεις που πάσχουν από αρθρίτιδα. Για παράδειγμα, για να προστατεύσετε τις αρθρώσεις των δακτύλων σας, χρησιμοποιείστε τον ώμο ή τον βραχίονα για να ανοίξετε μια βαριά πόρτα. Επίσης, όταν ανεβαίνετε μια σκάλα, χρησιμοποιείστε το δυνατό σας πόδι πρώτα και έπειτα «σύρετε» το πονεμένο σας πόδι, χωρίς να ασκείτε δύναμη πάνω του.

Οργανωθείτε σωστά: Απλοποιείστε και οργανώστε σωστά τις δουλειές που έχετε να κάνετε. Βάλτε σε συγκεκριμένα σημεία τα αντικείμενα που χρειάζεστε. Για παράδειγμα, βάλτε καθαριστικά σε όλα τα μπάνια του σπιτιού σας ξεχωριστά, σε σημεία που δεν σας δυσκολεύουν, ώστε να έχετε πρόσβαση σε αυτά ανά πάσα στιγμή, αποφεύγοντας έτσι περιττές μετακινήσεις και αχρείαστη πίεση στις αρθρώσεις σας. Προσαρμόστε κατά τον ίδιο τρόπο όλες τις δουλειές του σπιτιού σας.

Επωφεληθείτε από τα βοηθήματα: Επωφεληθείτε από συγκεκριμένα βοηθήματα, τα οποία έχουν σχεδιαστεί και κατασκευαστεί για να μειώνουν τον πόνο που προκαλεί η αρθρίτιδα κατά την εκτέλεση διαφόρων εργασιών. Σήμερα για παράδειγμα, διατίθενται ειδικές λαβές που έχουν σχεδιαστεί για να πιάνουν αντικείμενα που δεν είναι εύκολα προσβάσιμα. Υπάρχουν επίσης λαστιχένιες λαβές για την βρύση, για τα στυλό, τις οδοντόβουρτσες κλπ, οι οποίες μειώνουν την πίεση που ασκείται στα δάκτυλα.

Ζητήσετε βοήθεια: Τα περισσότερα άτομα που πάσχουν από αρθρίτιδα, ανησυχούν ότι κάποια στιγμή θα εξαρτώνται πλήρως από άλλους. Ωστόσο, ελάχιστα άτομα φτάνουν σε αυτό το σημείο. Εάν όμως, χρειάζεστε βοήθεια, ζητήστε την. Μιλήστε με τα συγγενικά σας πρόσωπα για το πώς εξελίσσεται η ασθένεια σας και ενημερώστε τους, χωρίς φόβο, για το πώς μπορούν να σας βοηθήσουν.

+ 2 πηγές

©2019 WikiHealth All Rights Reserved

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο του Wiki Health

Ενημερωθείτε με και λάβετε συμβουλές υγείας, ευεξίας και πολλά άλλα.!

Αν δεν βρήκατε αυτό που αναζητάτε, βοηθήστε μας να γίνουμε κάλυτεροι