Τι αισθάνεσαι;

Υγεία Δέρματος

Μάσκα ομορφιάς: Έχει αποτέλεσμα ή είναι περιττή η χρήση της;

Τι είναι οι μάσκες ομορφιάς;

Οι μάσκες περιποίησης προσώπου είναι πολύ δημοφιλείς και αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ρουτίνας περιποίησης των περισσότερων γυναικών, οι οποίες είναι πεπεισμένες πως η υφή και η όψη του δέρματος τους βελτιώνεται μετά τη χρήση τους. Υπάρχουν πολλών ειδών μάσκες, όπως, για παράδειγμα, με φύκια, άργιλο, μέλι, γιαούρτι, μάνγκο, αμυγδαλέλαιο, βούτυρο καριτέ, αγγούρι, φράουλα, αλλά και μάσκες πίλινγκ, βαθιάς ενυδάτωσης, χρυσού και επανόρθωσης ρυτίδων.

Τι λένε οι δερματολόγοι για τις μάσκες προσώπου

Την ώρα όμως που οι γυναίκες πιστεύουν πως έχουν ανακαλύψει το απόλυτο μυστικό ομορφιάς, οι δερματολόγοι δείχνουν επιφυλακτικοί και δηλώνουν πως δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία μέχρι στιγμής που να αποδεικνύουν την αποτελεσματικότητα αυτών των μασκών ομορφιάς. Όπως αναφέρουν, η χρήση μιας μάσκας ομορφιάς δεν αλλάζει την δομή ή τη μορφολογία του δέρματος, καθώς η μάσκα δε εισχωρεί στις κατώτερες στοιβάδες της επιδερμίδας. Έτσι, είναι αδύνατον να διορθώσει τις ρυτίδες, κάποια σοβαρότερη μορφή ακμής, αλλεργίες, ή να αφαιρέσει τις καφέ κηλίδες. Η δράση της είναι αποκλειστικά επιφανειακή και αφορά μονάχα τις ανώτερες στοιβάδες του δέρματος , άρα οι γυναίκες δεν θα πρέπει να περιμένουν θαύματα από τη χρήση της.

Έχουν κάποιο αποτέλεσμα οι μάσκες ομορφιάς ή είναι ανώφελη η χρήση τους;

Όμως, αυτό δε σημαίνει πως δεν έχουν αποτέλεσμα, καθώς μπορεί να προσφέρουν μια άμεση ενυδάτωση στο πρόσωπο και να βελτιώσουν την όψη και την υφή του, έστω και αν αυτά τα αποτελέσματα είναι προσωρινά. Αν μια επιδερμίδα η οποία εμφανίζει ξηρότητα, ενυδατωθεί, τότε σίγουρα θα δείχνει πιο όμορφη και πιο λαμπερή. Η ενυδάτωση ή η λάμψη αυτή επιτυγχάνεται κυρίως με μάσκες θρέψης με βούτυρο καριτέ, μέλι, βιταμίνη C, ελαιόλαδο και αβοκάντο.

Οι μάσκες μπορεί να βοηθήσουν και όσους έχουν προβλήματα με μαύρα στίγματα, αφού ορισμένες κάνουν ήπια απολέπιση και καθαρίζουν σε βάθος την επιδερμίδα, αφαιρώντας τα νεκρά κύτταρα. Επιπλέον όσοι έχουν ακμή ή τάση για ακμή μπορεί να ωφεληθούν να χρησιμοποιήσουν μια μάσκα με άργιλο, tea tree oil, λάσπη, ή σαλικυλικό οξύ.

Μπορεί να προκύψουν προβλήματα από τη χρήση μασκών ομορφιάς;

Συνήθως οι μάσκες προσώπων δεν δημιουργούν προβλήματα καθώς σε αντίθεση με τις κρέμες που παραμένουν για μεγάλο χρονικό διάστημα στην επιδερμίδα, οι μάσκες αφαιρούνται σε λίγα λεπτά. Όμως, αν το άτομο πάσχει από κάποια αλλεργία, ή αν τα συστατικά που περιέχει δεν είναι άριστης ποιότητας υπάρχει ο κίνδυνος εμφάνισης ερεθισμού.

Αν αισθανθείτε φαγούρα, κάψιμο ή παρατηρήσετε ερεθισμούς, κοκκινίλες ή εξανθήματα διακόψετε αμέσως τη χρήση, ξεπλύνετε καλά το πρόσωπο με νερό και αν η ενόχληση επιμείνει συμβουλευτείτε τον δερματολόγο σας. Τέλος, να φροντίζετε να ελέγχετε στη συσκευασία την ημερομηνία λήξης της μάσκας και να μην τη χρησιμοποιείτε αν έχει μείνει για πολύ καιρό ανοιχτή.

 

 

+ 1 πηγές

©2019 WikiHealth All Rights Reserved

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο του Wiki Health

Ενημερωθείτε με και λάβετε συμβουλές υγείας, ευεξίας και πολλά άλλα.!

Αν δεν βρήκατε αυτό που αναζητάτε, βοηθήστε μας να γίνουμε κάλυτεροι