Τι αισθάνεσαι;

Παιδί

Νοσηλεία παιδιών: Δείτε τη «μαγική» θεραπεία που μειώνει το άγχος τους στο νοσοκομείο

Η ‘μαγική’ θεραπεία που μειώνει το άγχος των παιδιών που νοσηλεύονται

Έρευνες δείχνουν ότι τα παιδιά που νοσηλεύονται παρουσιάζουν μεγαλύτερη δυσκολία στην ίαση και αποκατάσταση τους όταν έχουν αρνητικά συναισθήματα και σκέψεις, πάσχουν από κατάθλιψη ή δεν είναι σε καλή συναισθηματική κατάσταση. Η νοσηλεία είναι μια διαδικασία που δημιουργεί στρες και άγχος στα παιδιά, καθώς βιώνουν έντονη ανασφάλεια και φόβο  και αυτό επιβαρύνει τις λειτουργίες του οργανισμού που καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια για να αναρρώσει. Μια νέα επαναστατική μέθοδος που ονομάζεται ‘Magic Aid’ ή αλλιώς, ‘Μαγική Βοήθεια’ υπόσχεται να δώσει την ιδανική λύση στο παραπάνω πρόβλημα.

Τι είναι η νέα μέθοδος «Μαγική Βοήθεια»

Ερευνητές διαπίστωσαν πως θαυμαστά αποτελέσματα στην μείωση του άγχους μπορούν να επιτύχουν με την νέα μέθοδο νοσοκομειακής φροντίδας ‘Μagic Aid’. Η μέθοδος ‘Μαγική Βοήθεια’ μείωσε το ποσοστό του στρες κατά 25% στα παιδιά που νοσηλεύονται -αλλά και στους γονείς τους- δημιουργώντας καλύτερες συνθήκες για την νοσηλεία των παιδιών και μεγαλύτερη ανακούφιση για τους αγχωμένους γονείς.

Η μέθοδος ‘Magic Aid’ είναι μια διαδραστική μέθοδος θεραπείας που χρησιμοποιεί μαγικά κόλπα και διάφορα ταχυδακτυλουργικά ειδικά σχεδιασμένα για να αποβάλλει ο ασθενής το άγχος του και να μπορέσει να βιώσει πιο ευχάριστα την διαμονή του στο νοσοκομείο και το συναισθηματικό βάρος της νοσηλείας. Αυτή η μέθοδος εφαρμόζεται από τον ομώνυμο φιλανθρωπικό οργανισμό που ίδρυσε ο Harrison Pavder, τεταρτοετής φοιτητής ιατρικής του ‘Renaissanance School of Medicine’ του πανεπιστημίου Stony Brook με την καθοδήγηση των ειδικών του προγράμματος ‘Child Life’.

Πως γεννήθηκε η ιδέα για την ανάπτυξη της ‘Μαγικής Βοήθειας΄;

Ο κ. H.Pavder θεωρεί πολύ σημαντική την δημιουργία μηχανισμών που στρέφουν την προσοχή του ασθενή σε κάτι ευχάριστο και όχι στην διαδικασία της νοσηλείας και το άγχος που επιφέρει. Το άγχος αυτό προκύπτει αφενός από την απομάκρυνση του ασθενούς από την οικία του που του παρέχει ένα αίσθημα ασφάλειας και αφετέρου η απομάκρυνση από την οικογένεια του. Παρόμοια αποτελέσματα επιφέρει και στους γονείς που έχουν το άγχος και την συναισθηματική επιβάρυνση από την κατάσταση του παιδιού τους και αρκετές φορές και από την οικονομική επιβάρυνση, μεταφέροντας ένα μέρος των συναισθημάτων τους πίσω στο παιδί.

Η έρευνα για την ‘Μαγική Βοήθεια’ είχε θεαματικά αποτελέσματα σε γονείς και παιδιά

Ο κ. H.Pavder και οι συνεργάτες του ζήτησαν εθελοντικά την συμμετοχή ασθενών και κηδεμόνων. Σε δείγμα 100 ασθενών, ηλικίας από 5 ετών έως 16, και 90 γονέων δημιουργήθηκαν ομάδες που παρακολούθησαν ταχυδακτυλουργικά κόλπα και έλαβαν εξοπλισμό για να το εφαρμόσουν οι ίδιοι στην πράξη. Οι επιστήμονες μέτρησαν τα επίπεδα στρες πριν και μετά την εφαρμογή της θεραπείας και αναλύοντας αυτά τα αποτελέσματα είδαν ότι οι ασθενείς είχαν μείωση άγχους κατά 25%, ενώ οι γονείς κατά 24%.

Έπειτα δημιουργήθηκε ένα ερωτηματολόγιο για το ιατρικό προσωπικό το οποίο έλαβε 37 απαντήσεις από το νοσηλευτικό προσωπικό. Το 98% πρότεινε να συνεχιστεί το πρόγραμμα, το 97% τόνιζε ότι δεν παρεμβάλλεται στο έργο του ιατρικού προσωπικού, το 81% ότι έχει θετικά αποτελέσματα στους νεαρούς ασθενείς και το 57% ότι είναι αποτελεσματικό και στους γονείς και κηδεμόνες των παιδιών.

+ 2 πηγές

©2019 WikiHealth All Rights Reserved

MAGIC THERAPY CUTS ANXIETY OF KIDS IN THE HOSPITAL https://www.futurity.org/anxiety-magic-therapy-2214472/

HOSPITALIZED CHILDREN WITH DEPRESSION AND ANOTHER ILLNESS STAY LONGER https://www.futurity.org/children-with-depression-hospitals-2051572-2/

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο του Wiki Health

Ενημερωθείτε με και λάβετε συμβουλές υγείας, ευεξίας και πολλά άλλα.!

Αν δεν βρήκατε αυτό που αναζητάτε, βοηθήστε μας να γίνουμε κάλυτεροι