Άσκηση και Υγεία

Πόσες θερμίδες καίτε με τις δουλειές του σπιτιού;

Βαριέστε να πάτε γυμναστήριο; Δείτε πώς θα κάψετε θερμίδες κάνοντας δουλειές στο σπίτι

Αν δεν σας αρέσει να πηγαίνετε γυμναστήριο, πρέπει να σας πούμε ότι μπορείτε να κάψετε θερμίδες κάνοντας απλά δουλειές στο σπίτι και την αυλή σας. Η θερμογενετική δραστηριότητα, που δεν έχει καμία σχέσης με το γυμναστήριο, αναφέρεται στην ενέργεια που καίτε, κάνοντας οτιδήποτε εκτός από το να κοιμάστε και να τρώτε.

Ποιες δουλείες του σπιτιού βοηθούν στην απώλεια βάρους;

Καθαρισμός χαλιών: Η ώθηση της ηλεκτρικής σκούπας στο χαλί, θα σας βοηθήσει να κάψετε θερμίδες, διότι ασκείτε δύναμη και κινήστε. Καθώς σκουπίζετε, κάντε παράλληλα χορευτικές κινήσεις για να αυξήσετε τον αριθμό των θερμίδων που θα κάψετε.

Κούρεμα γρασιδιού: Το κούρεμα του γκαζόν με μια μηχανή κοπής, αντιστοιχεί σε μια αξιοπρεπή προπόνηση. Συγκεκριμένα, κουρεύοντας το γρασίδι για 30 λεπτά, θα κάψετε περίπου 135 θερμίδες εάν είστε γύρω στα 57 κιλά και 200 θερμίδες εάν είστε γύρω στα 85 κιλά.

Πλύσιμο αμαξιού: Γεμίστε ένα κουβά με σαπουνόνερο και καθαρίστε το εξωτερικό μέρος του αυτοκινήτου σας και τα παράθυρα. Αυτό θα σας κάνει να ιδρώσετε και να κάψετε θερμίδες. Το πλύσιμο του αυτοκινήτου για 30 λεπτά, θα σας βοηθήσει να κάψετε 135 θερμίδες εάν ζυγίζετε 57 κιλά και 200 ​​θερμίδες αν ζυγίζετε 85 κιλά.

Αλλαγή σεντονιών: Η αλλαγή των σεντονιών απαιτεί κάποια ενέργεια. Εάν έχετε πολλά υπνοδωμάτια στο σπίτι, μην αφήσετε την ευκαιρία να πάει χαμένη. Η αλλαγή των σεντονιών και το στρώσιμο των κρεβατιών για 30 λεπτά, θα σας βοηθήσει να κάψετε 187 θερμίδες αν ζυγίζετε 57 κιλά και 300 θερμίδες εάν ζυγίζετε 85 κιλά.

Παιχνίδι με τα παιδιά:  Η διασκέδαση με την οικογένεια είναι μια καλή μέθοδος προπόνησης, που αναζωογονεί τόσο την σωματική, όσο και την πνευματική σας υγεία. Παίξτε με τα παιδιά σας για 30 λεπτά, για να κάψετε 120 θερμίδες εάν ζυγίζετε 57 κιλά και 178 θερμίδες εάν ζυγίζετε 85 κιλά. Σημειώνεται, ότι εάν αφιερώσετε περισσότερο χρόνο στο παιχνίδι ή το παιχνίδι σας είναι έντονο, τότε θα κάψετε περισσότερες θερμίδες.

Καθαρισμός κήπου από χόρτα και φύλλα:  Είναι το γρασίδι σας γεμάτο από πεσμένα φύλλα και χόρτα; Αφιερώστε μιάμιση ώρα στην καθαριότητα του κήπου σας, για να χάσετε 120 θερμίδες εάν ζυγίζετε 57 κιλά και 178 θερμίδες εάν ζυγίζετε 85 κιλά.

Πλύσιμο πιάτων: Όλοι αγαπούν το σπιτικό φαγητό, αλλά το πλύσιμο των πιάτων είναι πραγματικό μαρτύριο. Ωστόσο, να θυμάστε πως το πλύσιμο των πιάτων και το καθάρισμα του τραπεζιού θα σας βοηθήσει να χάσετε 187 θερμίδες εάν ζυγίζετε 57 κιλά και 300 θερμίδες εάν ζυγίζετε 85 κιλά.

Καθαρισμός υδρορροών: Ναι, είναι ευκολότερο να ζητήσετε από κάποιον ειδικό να καθαρίσει τις υδρορροές του σπιτιού σας, αλλά αν το κάνετε μόνοι σας θα κάψετε  περίπου 150 θερμίδες σε 30 λεπτά εάν ζυγίζετε 57 κιλά και 222 θερμίδες εάν ζυγίζετε 85 κιλά.

Βόλτα με τον σκύλο: Πάρτε το τετράποδο φιλαράκι σας για μια βόλτα και θα επωφεληθείτε και οι δύο. Περπατώντας για 30 λεπτά θα κάψετε 135 θερμίδες εάν είστε περίπου 57 κιλά και 200 ​​θερμίδες αν είστε 85 κιλά.

Αποσυσκευασία αντικειμένων: Μην αναβάλλετε την αποσυσκευασία των αντικειμένων σας εάν μετακομίσατε πρόσφατα. Να θυμάστε ότι αν κάνετε αυτή τη δουλειά για μισή ώρα, θα κάψετε 105 θερμίδες εάν ζυγίζετε 57 κιλά και 155 θερμίδες εάν ζυγίζετε περίπου 85 κιλά.

Περιποίηση κήπου: Αφιέρωσε μόλις τριάντα λεπτά στον ψεκασμό του κήπου σας για ζιζάνια και θα κάψετε 139 θερμίδες αν ζυγίζετε 57 κιλά και 205 θερμίδες αν ζυγίσετε 85 κιλά. Επιπρόσθετα, φυτέψτε και μερικά νέα φυτά για ακόμη περισσότερη καύση θερμίδων (135 αν είστε 57 κιλά ή 200 εάν είστε 85 κιλά). Σημειώνεται ότι η κηπουρική και το κλάδεμα, ενισχύουν παράλληλα και την οικοδόμηση μυών.

Περπάτημα: Για να κάψετε περισσότερες θερμίδες, αντί να κάθεστε όλη μέρα αναπτύξτε νέες συνήθειες, όπως η ποδηλασία και το περπάτημα. Να θυμάστε πως ακόμη και η πιο μικρή κίνηση μπορεί να σας βοηθήσει να κάψετε θερμίδες.