Άσκηση και Υγεία

Δυνατά και γραμμωμένα χέρια: Δες πώς μπορείς να τα αποκτήσεις!

Το αδύνατο και γραμμωμένο σώμα αποτελεί ένδειξη υγείας, αλλά και καλαισθησίας, ειδικά τώρα το καλοκαίρι που τα ρούχα είναι κοντομάνικα και πιο ανάλαφρα.  Στο αρθρο αυτό περιγράφονται κάποιες ασκήσεις που μπορείτε να κάνετε για να φροντίσετε την ενδυνάμωση των χεριών σας.

Οι ασκήσεις ενδυνάμωσης του πάνω μέρους του σώματος, είναι σημαντικές γιατί δυναμώνουν τα χέρια, αλλά ταυτόχρονα βελτιώνουν τη στάση του σώματος, ευθυγραμμίζοντας τη σπονδυλική στήλη.

Ποιες ασκήσεις δυναμώνουν τα χέρια;

Για να αποκτήσετε δυνατά και τονισμένα χέρια, δεν χρειάζεται να ασκήστε υπερβολικά. Το κλειδί για την ενίσχυση του πάνω μέρους του σώματος, είναι τα βάρη και η συνέπεια.  Πιο κάτω λοιπόν, θα δούμε μερικές ασκήσεις που σε μικρό χρονικό διάστημα θα σας κάνουν να δείτε μεγάλη βελτίωση.

1.Ενίσχυση δικεφάλων: Κρατήστε ένα βαράκι 5-10 κιλών σε κάθε χέρι, με τους βραχίονες και τα δάκτυλα σας στραμμένα προς τα εμπρός. Κρατήστε τους αγκώνες σας κοντά στον κορμό του σώματος σας, με τους καρπούς στο ύψος της μέσης. Σφίξτε την παλάμη σας και δώστε μια ελαφριά κάμψη στα γόνατα σας. Ανεβάστε το βάρος στο ύψος των ώμων, εναλλάξ στο κάθε χέρι. Επαναφέρετε τα χέρια σας στην αρχική τους θέση. Κάντε 10-12 επαναλήψεις.

2.Ασκήσεις ώμων: Σταθείτε με τα πόδια στο πλάτος του πυρήνα σας. Κρατήστε ένα βαράκι 2-5 κιλών στο κάθε χέρι, με τους βραχίονες και τα δάκτυλα σας να κοιτάζουν προς τα εμπρός. Σχηματίστε με τους αγκώνες σας γωνίες 90 μοιρών και ανεβάστε το βάρος προς τους ώμους, εναλλάξ στο κάθε χέρι. Κάντε 10-12 επαναλήψεις.

3.Push-ups: Τοποθετήστε τα χέρια σας στο πάτωμα στην έκταση των ώμων σας. Τεντώστε τα πόδια σας ώστε η σπονδυλική σας στήλη να είναι ευθεία και το σώμα σας σε στάση σανίδας. Εισπνεύστε και λυγίστε τους αγκώνες σας αφήνοντας το σώμα σας να πλησιάσει προς το δάπεδο. Πριν το σώμα σας ακουμπήσει το δάπεδο, εκπνεύστε και σπρώξτε το ξανά προς τα πάνω στην αρχική του θέση. Κάντε 10-12 επαναλήψεις.

4.Ασκηση καμπύλης (Bent-over rows): Κρατήστε στα χέρια σας από ένα βαράκι 8-12 κιλών. Τοποθετήστε τα χέρια σας στο πλάι του σώματος σας, με τους βραχίονες και τα δάκτυλα σας στραμμένα προς τα πόδια σας. Δώστε μια ελαφριά κάμψη στα γόνατα. Σκύψτε προς τα εμπρός δίνοντας στην πλάτη σας μια επίπεδη κλίση. Σηκώστε τους αγκώνες σας στο ύψος της πλάτης σας και ακολούθως επαναφέρετε τους στην αρχική τους θέση προσεκτικά. Κάντε 10-12 επαναλήψεις.

5.Reverse flys: Κρατήστε στο κάθε σας χέρι ένα βαράκι 3-5 κιλών. Τοποθετείστε τα χέρια σας στις πλευρές του σώματος σας, με τους βραχίονες και τα δάκτυλα σας στραμμένα προς τα πόδια σας. Ανοίξτε τα πόδια σας στο πλάτος των γοφών σας και δώστε μια ελαφριά κάμψη στα γόνατα. Τεντώστε τα χέρια προς τα πλάγια του σώματος σας (όπως ανοίγουν τα φτερά), διατηρώντας την πλάτη σας επίπεδη και τον πυρήνα του σώματος σας σταθερό. Επαναφέρετε τα χέρια σας σιγά σιγά στην αρχική τους θέση και επαναλάβετε 10-12 φορές.

+ 2 πηγές

©2019 WikiHealth All Rights Reserved