Διατροφή

Μην τρώτε αργά τη νύχτα – 4 τρόποι για να σταματήσετε τη βλαβερή συνήθεια

Φαγητό τις νυχτερινές ώρες
Φαγητό τις νυχτερινές ώρες

Κάπου κάπου πολλοί από εμάς απολαμβάνουν το φαγητό τη νύχτα, αλλά η επιδρομή στην κουζίνα για σνακ μετά το δείπνο μπορεί να προσθέσει περιττές θερμίδες στην ημέρα σας.

Ακολουθούν μερικοί τρόποι για να τις περιορίσετε

Εάν είναι δυνατόν, κλείστε την κουζίνα κάθε βράδυ μετά το δείπνο για να περιορίσετε το φαγητό τη νύχτα. Αν αυτό είναι πολύ δύσκολο, ξεκινήστε με μία ή δύο βραδιές την εβδομάδα. Μπορείτε επίσης να κλείστε την κουζίνα ανά ώρα από την ώρα του ύπνου – δηλαδή, κλείστε την μέχρι τις 10 μ.μ. εάν πάτε για ύπνο στις 11. Προσθέστε μια άλλη νύχτα, ή μια επιπλέον ώρα τη νύχτα, κάθε εβδομάδα.

Όταν τελειώσετε την εκκαθάριση μετά το δείπνο, βουρτσίστε τα δόντια σας για να σηματοδοτήσετε στο σώμα σας ότι έχετε καταναλώσει επαρκές φαγητό για τη νύχτα.

Εάν έχετε πόρτα στην κουζίνα, κλείστε την. Μερικοί άνθρωποι, που δεν μπορούν να επιβληθούν στον εαυτό τους, λαμβάνουν πιο ακραία μέτρα εφαρμόζοντας αυτοκόλλητη ταινία στην πόρτα (ή εφαρμόζουν μια ταινία ή ένα κορδόνι κατά μήκος μιας ανοιχτής πόρτας). Οποιοδήποτε φυσικό εμπόδιο που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε είναι αρκετό – μια βαριά καρέκλα, για παράδειγμα.

Αν δεν μπορείτε να συγκρατήσετε τον εαυτό σας να τρώει τη νύχτα με τους παραπάνω τρόπους επιβραδύνετε τον εαυτό σας με αυτή τη διαδικασία των τεσσάρων βημάτων που διδάσκεται στο Ινστιτούτο Μυών του Μπέντσον-Χένρι για τη Φροντίδα του Μυαλού:

1. Διακοπή: Συνειδητά επιβάλλετε ένα χρονικό όριο.
2. Αναπνεύστε: Πάρτε λίγες βαθιές αναπνοές για να βοηθήσετε στην ανακούφιση από την εκρηκτική ένταση.
3. Αντανάκλαση: Αναρωτηθείτε για κάποια πράγματα. Γιατί ήθελα να κλείσω τη κουζίνα τη νύχτα; Γιατί νιώθω την ανάγκη να φάω τώρα;
4. Επιλέξτε: Αποφασίστε πώς να χειριστείτε την επιθυμία σας. Μπορείτε να την ικανοποιήσετε με άλλο τρόπο; Για παράδειγμα, πάρτε το σκυλί για μια βόλτα, κάντε push-ups μέχρι να κουραστείτε, διαβάστε ένα βιβλίο, καλέστε τους φίλους σας.

Πηγή:

health.harvard.edu