Τι αισθάνεσαι;

Σεξουαλική Υγεία

Οι 8 καλύτεροι τρόποι για αντιμετώπιση της πρόωρης εκσπερμάτωσης

Εκτός από το μέγεθος, ένα άλλο ζήτημα που ανησυχεί τους άνδρες στο κρεβάτι είναι ο χρόνος που μπορούν να κρατηθούν πριν εκσπερματώσουν. Αν κάποιος αισθάνεται ότι δεν μπορεί να κρατηθεί αρκετά και ψάξει στο διαδίκτυο, θα βρει μια πληθώρα λύσεων, από τις οποίες ωστόσο, λίγες αξίζουν τον κόπο.

Ποιες θεραπείες αξίζουν το κόπο και ποιες όχι;

1. Βιοανάδραση

Η βιοανάδραση είναι μια μέθοδος που εκπαιδεύει στην ουσία το μυαλό για το πώς θα ασκεί καλύτερο έλεγχο στο σώμα. Σύμφωνα με τον Δρ. Philip Werthman, ουρολόγο και διευθυντή του Κέντρου Ανδρικής Αναπαραγωγικής Ιατρικής στο Λος Άντζελες, αυτή η λύση μπορεί να είναι βιώσιμη για αρκετούς άνδρες, καθώς η εναρμόνιση με τους παράγοντες που προκαλούν πρόωρη εκσπερμάτωση, οδηγεί στον καλύτερο έλεγχο τους.

2. Φάρμακα

Μερικά αντικαταθλιπτικά φάρμακα, σύμφωνα με τον Δρ. Christopher Asandra, επικεφαλή Ιατρό στο Ιατρικό Κέντρο NuMale, μπορούν μερικές φορές να χρησιμοποιηθούν ως θεραπεία για την πρόωρη εκσπερμάτωση. Όπως εξηγεί ωστόσο,  φάρμακα όπως τα SSRIs, τα Prozac, Paxil και Zoloft, είναι σε θέση να καθυστερήσουν την εκσπερμάτωση, την ίδια στιγμή που μπορούν να προκαλέσουν και προβλήματα. Για παράδειγμα, αυτά τα φάρμακα χρειάζονται ώρες για να λειτουργήσουν και μερικές φορές προκαλούν παρενέργειες όπως ζάλη, υπνηλία, στυτική δυσλειτουργία και μειωμένη λίμπιντο.

3. Πυελικές ασκήσεις

Σύμφωνα με τον Δρ. Asandra, οι ασκήσεις Kegel, δεν είναι βοηθητικές μόνο για τις γυναίκες, αλλά και για τους άνδρες. Ωστόσο, απαιτούν προπόνηση για να μειώσουν την πρόωρη εκσπερμάτωση. Για να κάνετε τις εν λόγω ασκήσεις, ακολουθείστε τα εξής βήματα:

  • Σφίξτε τους μυς που χρησιμοποιείτε όταν θέλετε να σταματήσετε την ροή των ουρών σας
  • Κρατηθείτε για 10 δευτερόλεπτα
  • Χαλαρώστε
  • Επαναλάβετε τρεις φορές την ημέρα, κάνοντας 10 επαναλήψεις τη φορά

4. Απαλυντικές κρέμες και τζελ

Οι απαλυντικές κρέμες και τα τζελ μειώνουν τις αισθήσεις στο πέος και μπορούν όντως να καθυστερήσουν την εκσπερμάτωση. Το πρόβλημα ωστόσο, είναι ότι μερικές από αυτές τις κρέμες απενεργοποιούν τους ιστούς στον κόλπο της γυναίκας, προκαλώντας προβλήματα με τον οργασμό. Σε κάθε περίπτωση ο Δρ. Asandra συνιστά την κρέμα Promescent, η οποία δεν επηρεάζει τους ιστούς της γυναίκας καθώς απορροφάται γρήγορα από το δέρμα στο πέος του άντρα.

5. Περιτομή ενηλίκων

Μια κάπως ακραία λύση είναι η περιτομή στους ενήλικες, η οποία μπορεί να απευαισθητοποιήσει το πέος. Στην περίπτωση ωστόσο που δεν γίνει σωστά, μπορεί να επιφέρει τα αντίθετα αποτελέσματα. Σύμφωνα με μια μελέτη του 2011, η μη επιτυχημένη περιτομή προκαλούσε πρόωρη εκσπερμάτωση, αντί να την μειώνει.

6. Αύξηση βάρους

Μια πρόσφατη μελέτη, διαπίστωσε ότι οι άνδρες με υψηλότερο δείκτη μάζας σώματος (ΔΜΣ) μπορούν να κρατηθούν περισσότερο σε σχέση με τους άνδρες με λιγότερο λίπος και βάρος στο σώμα τους. Σύμφωνα με τη μελέτη, οι άνδρες που ήταν υπέρβαροι άντεχαν κατά μέσο όρο 7,3 λεπτά. Υπογραμμίζεται ωστόσο, ότι τα αποτελέσματα αυτής της μελέτης βασίστηκαν μόνο στην αυτοαναφορά 200 ανδρών, οπότε δεν μπορούν να γενικευτούν.

7. Απώλεια βάρους

Στην αντίθετη πλευρά, αρκετά αποδεικτικά στοιχεία δείχνουν ότι τα υπέρβαρα ή παχύσαρκα άτομα, μπορούν να αντέξουν λιγότερο πριν εκσπερματώσουν σε σύγκριση με τους πιο λεπτούς άνδρες.  Σύμφωνα με τον Δρ. Werthman, «επειδή οι περισσότεροι Αμερικανοί άνω των 40 ετών είναι υπέρβαροι ή παχύσαρκοι και νοουμένου ότι η παχυσαρκία, η υψηλή αρτηριακή πίεση και ο διαβήτης είναι σημαντικές αιτίες στυτικής δυσλειτουργίας, τότε η απώλεια βάρους μπορεί να είναι γενικά επωφελής, όχι μόνο για την πρόωρη εκσπερμάτωση, αλλά και για άλλες μορφές σεξουαλικής δυσλειτουργίας».

8. Διατροφή

Στην περίπτωση που η αλλαγή στον τρόπο διατροφής, προκαλεί απώλεια βάρους, τότε μάλλον αξίζει τον κόπο, γιατί παράλληλα θα βελτιωθεί και η πρόωρη εκσπερμάτωση, όπως είπαμε και πιο πάνω. Ο Δρ. Werthman, μάλιστα, διευκρινίζει ότι υπάρχουν τρόφιμα που προκαλούν το σώμα να απελευθερώσει περισσότερη τεστοστερόνη, πράγμα απαραίτητο για την υγιή στυτική λειτουργία.

+ 5 πηγές

©2019 WikiHealth All Rights Reserved

How to Last Longer in Bed https://www.healthline.com/health/mens-health/how-to-last-longer-in-bed

Insight on pathogenesis of lifelong premature ejaculation: inverse relationship between lifelong premature ejaculation and obesity https://www.nature.com/articles/ijir201011

Premature ejaculation: Definition https://www.mayoclinic.org/diseases-conditions/premature-ejaculation/symptoms-causes/syc-20354900

Removal of foreskin remnants in circumcised adults for treatment of premature ejaculation https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3130485/

Wein, A., Kavoussi, L., Novick, A., Partin, A., & Peters, C. (2012). Campbell-Walsh Urology. Saunders-Elsevier. Philadelphia, PA https://books.google.com.cy/books?id=W1aeyJD46kIC&pg=PA773-IA1&lpg=PA773-IA1&dq=2+to+7+minutes+(Patrick+et+al.,+2005)&source=bl&ots=Ptf27aQmI9&sig=Kgz7tnhY5kMsGq_qdrWHbT1cTp4&hl=en&sa=X&ei=bbZEVfLcLIejgwT_s4CIAg&redir_esc=y#v=onepage&q=2%20to%207%20minutes%20(Patrick%20et%20al.%2C%202005)&f=false