Τι αισθάνεσαι;

Σεξουαλική Υγεία

Ποιες συνήθειες των ζευγαριών πυροδοτούν το καλό σεξ;

Ποιες συνήθειες ανάμεσα στο ζευγάρι μπορούν να εγγυηθούν καλό σεξ;

1. Δεν βλέπουν το σεξ μόνο σαν πράξη

Τα ζευγάρια που είναι σεξουαλικά ικανοποιημένα, έχουν την τάση να κατανοούν ότι το σεξ δεν είναι απλά μια πράξη. Σύμφωνα μάλιστα με τις μελέτες, τα σεξουαλικώς ικανοποιημένα ζευγάρια, κάνουν σεξ τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα, ωστόσο, το τακτικό σεξ δεν αποτελεί συνταγή ευτυχίας και ικανοποίησης. Εκείνο που έχει σημασία είναι ο τρόπος προσεγγίσεις ανάμεσα στα ζευγάρια, που πρέπει να είναι τρυφερός, καταδεικνύοντας ότι το σεξ μεταξύ τους είναι υγιές.

2. Εκπαιδεύονται

Η γνώση σε ότι αφορά το σεξ είναι πολύ σημαντική για την σεξουαλική ευτυχία. Προσπαθήστε να καταλάβετε ποιες είναι οι ερωτικές ζώνες του συντρόφου σας, πόση διέγερση χρειάζεται και τι είναι αυτό που θα εκτοξεύσει την ερωτική σας ζωή.

3. Σωματική επαφή

Η σωματική επαφή είναι ένα από τα πιο ισχυρά όπλα σύνδεσης ανάμεσα στα ζευγάρια, καθώς βοηθά στην οικοδόμηση της εμπιστοσύνης και της οικειότητας, η οποία μετατρέπεται σε ευχαρίστηση κατά τη διάρκεια του σεξ και οδηγεί ευκολότερα σε οργασμό.

4. Συνειδητοποιούν τι πραγματικά κάνουν

Μελέτες δείχνουν ότι τα ζευγάρια που δεν είναι ειλικρινείς και δεν συνειδητοποιούν το τι πραγματικά κάνουν δεν απολαμβάνουν το σεξ. Να θυμάστε, ότι δεν είναι κακό να πείτε στο σύντροφο σας το τι πραγματικά νιώθετε. Για παράδειγμα εάν δυσκολεύεστε να φτάσετε σε οργασμό ή αν ο σύντροφος σας κάνει κάτι που σας κάνει να νιώθετε άβολα, μιλήστε του με ειλικρίνεια και αφήστε τον να σας καταλάβει.

5. Συνεδρίες με θεραπευτή του σεξ

Ένας θεραπευτής του σεξ μπορεί να βελτιώσει την οικειότητα ανάμεσα στα ζευγάρια, να τα βοηθήσει να επικοινωνήσουν καλύτερα και να τα καθοδηγήσει μέσω ασκήσεων αφής για το πώς θα φτάνουν σε διέγερση και επιθυμία.

6. Παραμένουν ευέλικτοι

Το σεξ βιώνεται διαφορετικά από κάθε άνθρωπο. Εκείνο που σας αρέσει τώρα και το πόσο συχνά θέλετε να κάνετε σεξ, μπορεί να αλλάξει με την πάροδο του χρόνου, λόγω ηλικίας ή καθημερινών υποχρεώσεων. Τα ζευγάρια που παραμένουν ευέλικτα και μπορούν να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα, τείνουν να έχουν μακροπρόθεσμα μια όμορφη σεξουαλική ζωή.

7. Δίνουν χρόνο ο ένας στον άλλο

Καθώς μεγαλώνετε, το σώμα σας χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να ανταποκριθεί στη σεξουαλική διέγερση. Τα χαμηλότερα επίπεδα τεστοστερόνης στους ηλικιωμένους άνδρες, μπορούν να δυσκολέψουν την επίτευξη και τη διατήρηση της στύσης. Η μείωση των οιστρογόνων στις γυναίκες κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης μπορεί να προκαλέσει ξηρότητα στον κόλπο και βραδύτερη διέγερση. Δώστε, λοιπόν, χρόνο στο σύντροφο σας να φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο διέγερσης.

8. Πειραματίζονται

Δοκιμάστε διαφορετικές στάσεις στο σεξ, διαφορετικές κινήσεις και ερεθίσματα. Βάλτε νέες πινελιές και αλατοπίπερο στη σεξουαλική σας ζωή.

9. Νοιάζονται για την ικανοποίηση του συντρόφου τους

Η έρευνα δείχνει ότι τα ζευγάρια που νοιάζονται για την ικανοποίηση του συντρόφου τους – και που απολαμβάνουν την ευχαρίστηση του άλλου – είναι πιο ευτυχισμένα. Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι θα ενεργήσετε με βάση τις σεξουαλικές φαντασιώσεις του συντρόφου σας ή ότι θα κάνετε σεξ σε διαφορετικούς χρόνους από αυτούς που θεωρείτε εσείς φυσιολογικούς.

10. Αναζητούν ικανοποίηση σε διάφορα πράγματα

Τα ζευγάρια που κάνουν διάφορα πράγματα μαζί, όπως η άσκηση ή η παρακολούθηση ταινιών κλπ. τείνουν να είναι πιο χαρούμενα και να έχουν μια πιο υγιή σεξουαλική ζωή, διότι κτίζουν μεταξύ τους την οικειότητα που τους βοηθά να νιώσουν καλύτερα στο σεξ.

11. Χρησιμοποιούν βοηθήματα

Μπορεί να νομίζετε ότι η χρήση ενός μαξιλαριού ή η χρήση λιπαντικού είναι απλά ένα βοήθημα, αλλά κάνετε λάθος. Η χρήση βοηθημάτων έχει μια πιο βαθιά σημασία για τη σεξουαλική ευημερία, καθώς, όσο πιο άνετα νιώθει ο σύντροφός σας, τόσο καλύτερη θα είναι η σεξουαλική σας εμπειρία.

12. Δουλεύουν την σχέση τους

Σύμφωνα με τους ερευνητές του Πανεπιστημίου του Τορόντο, τα ζευγάρια που κάνουν προσπάθειες να είναι καλά μεταξύ τους σε όλους τους τομείς, τείνουν να είναι πιο ευτυχισμένα και πιο ικανοποιημένα από τη σεξουαλική τους ζωή.

13. Περιορίζουν το υλικό ερωτικού περιεχομένου

Το φωτογραφικό ή το λογοτεχνικό ερωτικό υλικό, κάνει καλό σε μερικά ζευγάρια. Ωστόσο, η συνήθεια των πορνογραφικών ταινιών, μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις στην σεξουαλική τους ζωή. Συγκεκριμένα, οι πορνογραφικές ταινίες συνήθως δημιουργούν μη ρεαλιστικές προσδοκίες βλάπτοντας τη σχέση και προκαλώντας στυτικές δυσλειτουργίες στους άνδρες και ανικανότητα οργασμού στις γυναίκες.

14. Δεν βάζουν σαν στόχο τον οργασμό

Ο οργασμός, δεν πρέπει να αποτελεί στόχο κάθε σεξουαλικής πράξης, γιατί αυτό δημιουργεί μεγάλη πίεση σε ορισμένους ανθρώπους, με αποτέλεσμα να μην απολαμβάνουν το σεξ. Το βασικό, είναι να κτίσετε μια όμορφη οικειότητα με τον σύντροφο σας και ο οργασμός θα επέλθει με τον τρόπο που θα βρείτε στην πορεία ότι λειτουργεί για εσάς.

15. Βοηθούν τον άλλο να αποκτήσει σεξουαλική διάθεση

Η κατανόηση του σημείου που ο σύντροφός σας αρχίζει να διεγείρετε σεξουαλικά, είναι πολύ σημαντική, γιατί πολλές φορές μέχρι να φτάσετε στην σεξουαλική πράξη μπορεί να περάσει αρκετός χρόνος. Μερικοί άνθρωποι, συνήθως άνδρες, μπορούν να έρθουν σε σεξουαλική διάθεση αμέσως και χωρίς διέγερση. Άλλοι, συχνά γυναίκες, χρειάζονται κάτι που να τους διεγείρει σεξουαλικά. Η κάλυψη αυτών των διαφορών θα ενισχύσει την αμοιβαία ικανοποίηση.

+ 1 πηγές

©2019 WikiHealth All Rights Reserved