Μολυσματικές ασθένειες

Υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε πολλές χώρες

Η χρήση μάσκας στους εξωτερικούς χώρους, σε πολλές χώρες του κόσμου, είναι πλέον υποχρεωτική και μάλιστα έχει γίνει τόσο συνηθισμένη, όσο το να φορά κάποιος γυαλιά ηλίου πριν βγει από το σπίτι.

Η χρήση μάσκας σε διάφορες πόλεις

Οι μάσκες ήταν απαραίτητο αξεσουάρ σε διάφορες επιχειρήσεις, όπως στα σουπερμάρκετ, σε κλινικές, σε νοσοκομεία και γενικά στους κλειστούς πολυσύχναστους χώρους, σε όλο σχεδόν τον κόσμο από τις πρώτες μέρες της πανδημίας του κορωνοϊού. Πλέον, η χρήση μάσκας για τους υπαλλήλους των σουπερμάρκετ είναι υποχρεωτική και μάλιστα, σύμφωνα με τις κατευθυντήριες γραμμές, είναι προτιμότερες οι ανέπαφες συναλλαγές. Οι πελάτες, επίσης είναι υποχρεωμένοι να φορούν μάσκες πριν εισέλθουν στο κατάστημα.

Ο Δήμαρχος του Λονδίνου, τόνισε ότι οι κάτοικοι της πόλης πρέπει να συνεχίσουν να φορούν μάσκες και να ακολουθούν τους κανόνες κοινωνικής απόστασης όταν βρίσκονται, για παράδειγμα, στην ουρά ενός καταστήματος, σε μια τράπεζα ή σε οποιονδήποτε άλλον κλειστό και πολυσύχναστο χώρο.

Στις περισσότερες περιοχές του Σαν Φρανσίσκο, όπως στους νομούς Alameda, Contra Costa, Marin, San Mateo και Sonoma, η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική για όλους τους κατοίκους, με το που θα βγουν από το σπίτι τους.

Στο Bay Area η χρήση μάσκας είναι επίσης υποχρεωτική με τους κάτοικους της περιοχής να είναι γενικά δεκτικοί στους νέους κανόνες και μάλιστα είναι αξιοσημείωτο ότι οι αρχές έχουν εκδώσει πολύ λίγα εξώδικα για περιπτώσεις πολιτών που δεν συμμορφώνονται.  Ομοίως στο νομό του Λος Άντζελες, η μάσκα είναι υποχρεωτική στους δημόσιους χώρους και στα καταστήματα, ενώ εκείνοι που δεν συμμορφώνονται είναι επίσης πολύ λίγοι.

Ποια είναι η ιδέα πίσω από την χρήση της μάσκας;

Τα εθνικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, προτείνουν στους πολίτες όχι μόνο την χρήση χειρουργικών μασκών, αλλά και την χρήση κάθε είδους μάσκας, όπως για παράδειγμα την χρήση υφασμάτινων μασκών που μπορούν να πλυθούν και  να επαναχρησιμοποιηθούν.

Νοουμένου ότι ένα ασυμπτωματικό άτομο μπορεί να μεταδώσει τον ιό απλά και μόνο την ώρα που μιλά, οι ειδικοί υπογραμμίζουν ότι η μάσκα παγιδεύει τα σταγονίδια πριν εξαπλωθούν στο περιβάλλον, οπότε η οποιαδήποτε μάσκα είναι καλύτερη από το τίποτα. Γι’ αυτό η χρήση μάσκας θεωρείται πλέον απαραίτητη για την αποτροπή της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

+ 4 πηγές

©2019 WikiHealth All Rights Reserved

Masks become part of life in California, but rules vary https://medicalxpress.com/news/2020-05-masks-life-california-vary-1.html

Coronavirus (COVID-19) https://medicalxpress.com/coronavirus/

News tagged with public buses https://medicalxpress.com/tags/public+buses/

News tagged with grocery stores https://medicalxpress.com/tags/grocery+stores/