Παιδί

Γιατί είναι σημαντικό να συνεχίσετε να εμβολιάζετε το παιδί σας κατά τη διάρκεια της Πανδημίας;

Η πανδημία COVID-19, είναι πολύ πιθανόν να αποτρέψει τους γονείς από το να επισκεφτούν τα νοσοκομεία για να εμβολιάσουν τα παιδιά τους, με αποτέλεσμα οι εμβολιασμοί να καθυστερήσουν ή να χαθούν εντελώς. Όπως υπογραμμίζει η Δρ. Tina Ardon, ειδική οικογενειακή Ιατρός στην Mayo Clinic, είναι κατανοητοί οι λόγοι που πολλοί γονείς θα επιλέξουν να μην μεταφέρουν τα παιδιά τους στο νοσοκομείο για τους προγραμματισμένους εμβολιασμούς, ωστόσο τονίζει ότι είναι πολύ σημαντικό, τα παιδιά να συνεχίσουν να εμβολιάζονται και να μην χάνουν κανένα τους εμβόλιο.

Γιατί είναι σημαντικό να κάνετε εμβόλια στα παιδιά;

Ο νέος κορονοϊός, μας δείχνει το πόσο τρομερό είναι να έχουμε απέναντι μας μια ασθένεια για την οποία δεν υπάρχει ούτε εμβόλιο, ούτε φάρμακο και που μπορεί να είναι θανατηφόρα για πολλούς ανθρώπους.

Με βάση αυτό, αντιλαμβανόμαστε το πόσο σημαντικό όπλο είναι το εμβόλιο. Κάνοντας στα παιδιά μας, λοιπόν, σωστά τα εμβόλια τους, τα προστατεύουμε από σοβαρές ασθένειες που είναι επιβλαβείς ακόμη και θανατηφόρες και δεν πρέπει για να κανένα λόγο να χάνουμε την ευκαιρία να τα προστατεύσουμε, τουλάχιστον για τις ασθένειες που έχουμε υπό έλεγχο.

Οι εμβολιασμοί διατηρούν τα παιδιά ασφαλή, προστατεύοντας τα από ασθένειες, όπως η ιλαρά και ο επιβλητικός βήχας, παρέχοντας ανοσία στον οργανισμό τους προτού εκτεθούν σε αυτές.

Από ποιες σοβαρές ασθένειες προστατεύουν τα εμβόλια;

Μια από τις μεγαλύτερες ανησυχίες που υπάρχει σήμερα, είναι ο κίνδυνος να χαθεί ο προγραμματισμένος εμβολιασμός των παιδιών για την ιλαρά. Η ιλαρά είναι ένας πολύ μεταδοτικός και επικίνδυνος ιός, αλλά μπορεί να προληφθεί μέσω εμβολίου. Για να γίνει πιο κατανοητό το πόσο σημαντικό είναι αυτό το εμβόλιο για τα παιδιά, αρκεί μόνο να αναφέρουμε ότι σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, το 2018 καταγράφηκαν περισσότεροι από 140.000 θάνατοι από ιλαρά σε παγκόσμιο επίπεδο, κυρίως μεταξύ παιδιών κάτω των 5 ετών.

Ένα άλλο εμβόλιο που είναι επίσης πολύ σημαντικό να μην χαθεί, είναι το εμβόλιο για τον κοκκύτη. Ο κοκκύτης είναι επίσης μια εξαιρετικά επικίνδυνη ασθένεια για τα παιδιά και τα βρέφη και τα εμβόλια πρέπει να ακολουθούν συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για να δράσουν αποτελεσματικά.

Τι πρέπει να κάνουν οι γονείς;

Οι γονείς ενθαρρύνονται να ακολουθήσουν το πρόγραμμα εμβολιασμού των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), για να διασφαλίσουν ότι το παιδί τους προστατεύεται από όλες τις ασθένειες. Το CDC προσφέρει μια πλήρη λίστα προτεινόμενων εμβολιασμών για όλες τις ηλικίες, τόσο για βρέφη και εφήβους, όσο και για ενήλικες. Οι γονείς, λοιπόν, που ενδιαφέρονται να κάνουν εμβόλια στα παιδιά τους είναι καλό να συζητούν περαιτέρω με τον παιδίατρο τους.

+ 3 πηγές

©2019 WikiHealth All Rights Reserved

Why you need to keep your child's vaccine schedule during COVID-19 https://medicalxpress.com/news/2020-05-child-vaccine-covid-.html

News tagged with childhood vaccines https://medicalxpress.com/tags/childhood+vaccines/

Infectious diseases: Why moms-to-be need vaccines during pregnancy https://medicalxpress.com/news/2019-11-infectious-diseases-moms-to-be-vaccines-pregnancy.html