Τι αισθάνεσαι;

Υγεία ταξιδιωτών

Πώς θα αποφύγετε να αρρωστήσετε στο ταξίδι σας

Το ταξίδι σας πλησιάζει και είστε γεμάτοι ενθουσιασμό! Το τελευταίο πράγμα που θέλετε είναι να αρρωστήσετε όσο βρίσκεστε στο ταξίδι σας. Υπάρχουν μερικές απλές συμβουλές που μπορείτε να ακολουθήσετε ώστε να παραμείνετε υγιείς κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας και να το ευχαριστηθείτε.

Πώς μπορείτε να προφυλαχθείτε από ασθένειες στο ταξίδι σας;

  • Χρησιμοποιήστε εμφιαλωμένα μπουκάλια για να πιείτε νερό. Μην πίνετε πότε νερό από ανοιγμένα μπουκάλια σε εστιατόρια ή οπουδήποτε αλλού, πιείτε αποκλειστικά από εμφιαλωμένα μπουκάλια. Είναι πολύ συχνή η νόσηση από κατανάλωση μολυσμένου νερού και είναι αρκετά δύσκολο να γνωρίζετε που θα υπάρχει μολυσμένο νερό όταν βρίσκεστε σε μία ξένη χώρα.
  • Καθαρίστε το νερό που πίνετε. Ακόμα και αν δεν μπορείτε να βρείτε εμφιαλωμένο νερό, υπάρχει λύση. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάψουλες ιωδίου για να καθαρίσετε νερό βρύσης. Απλά ρίχνετε την κάψουλα στο ποτήρι σας και στη συνέχεια προσθέτετε το νερό. Στην περίπτωση αυτή ωστόσο χρειάζεται προσοχή, καθώς δεν πρέπει να χρησιμοποιήσετε κάψουλες ιωδίου εάν είστε έγκυος ή αν έχετε προβλήματα με το θυρεοειδή σας. Αντ’ αυτού μπορούν να χρησιμοποιηθούν και ταμπλέτες χλωρίου.
  • Αποφύγετε τις φρέσκες σαλάτες. Στις υπό ανάπτυξη χώρες είναι πολύ πιθανό τα ωμά λαχανικά να έχουν ξεπλυθεί με νερό βρύσης και να προκαλέσουν ασθένειες. Προτιμήστε τα μαγειρεμένα λαχανικά.
  • Πριν φύγετε για το ταξίδι σας, ζητήστε από το γιατρό σας να σας συνταγογραφήσει κάτι σε περίπτωση που αρρωστήσετε όσο βρίσκεστε εκεί.
  • Ανανεώστε τους συμβολισμούς σας. Ανάλογα με το που ταξιδεύετε μπορεί να χρειάζεται να κάνετε ή να ανανεώσετε κάποιο εμβόλιο. Μην το αμελήσετε καθώς πολλές από τις ασθένειες, ειδικά στις τροπικές περιοχές, μπορεί να σας δημιουργήσουν μακροχρόνια προβλήματα.
  • Να έχετε μαζί σας ένα κουτί πρώτων βοηθειών, ιδιαίτερα αν ταξιδεύετε μαζί με παιδιά. Ο φαρμακοποιός μπορεί να σας φτιάξει ένα ολοκληρωμένο κουτί πρώτων βοηθειών αν το ζητήσετε.
  • Αν αλλάζετε πολλές ζώνες ώρας, προσέξτε το jet lag.
  • Αποφύγετε τις θέσεις που βρίσκονται δίπλα στο διάδρομο στο αεροπλάνο, καθώς επιβάτες που περνούν για να πάνε στην τουαλέτα ή για να κινηθούν μέσα στο αεροπλάνο, μπορεί να πιάνονται από τις θέσεις αφήνοντας πιθανές εστίες μόλυνσης.
  • Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας είναι πολύ σημαντική η ενυδάτωση. Καταναλώστε πολλά υγρά. Το αεροπλάνο από μόνο του είναι ιδιαίτερα ξηρό περιβάλλον και χρειάζεστε υγρά για να μην αφυδατωθείτε.
  • Πέρα από το νερό είναι ιδιαίτερα σημαντικό να προσέχετε και το φαγητό που καταναλώνετε, ειδικά εάν δεν γνωρίζετε σε ποιες συνθήκες έχει μαγειρευτεί ή αποθηκευτεί.

Καλό σας ταξίδι!

+ 2 πηγές

©2019 WikiHealth All Rights Reserved