Πρόληψη και θεραπεία

Τα άτομα που θέλουν να ταξιδέψουν πρέπει να είναι εμβολιασμένα;

Τα άτομα που θέλουν να ταξιδέψουν με αεροπλάνο θα πρέπει να έχουν εμβολιαστεί τουλάχιστον με την πρώτη δόση του εμβολίου COVID-19 για να μπορέσουν να κάνουν το ταξίδι τους, σύμφωνα με τον Anthony Fauci, διευθυντή του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργιών και Λοιμωδών Νοσημάτων.

Τα άτομα που θέλουν να ταξιδέψουν πρέπει να είναι εμβολιασμένα;

Ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Skimm δημοσίευσε πρόσφατα ένα απόσπασμα από την συνέντευξη που του παραχώρησε ο Fauci.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του, ο Fauci σημείωσε ότι υπάρχει ενδεχόμενο τα άτομα που θέλουν να ταξιδέψουν να πρεπει απαραίτητα να είναι εμβολιασμένα. Λίγο νωρίτερα, ανέφερε στην Washington Post ότι υποστηρίζει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των ατόμων που θέλουν να κάνουν αεροπορικά ταξίδια, αλλά διευκρίνισε ότι ως επικεφαλής Ιατρικός Σύμβουλος του προέδρου Joe Biden, δεν το έχει προτείνει ακόμη.

Η ιδέα υπάρχει στο τραπέζι, αλλά τίποτα δεν έχει αποφασιστεί ακόμη.

Ο Fauci υπενθύμισε επίσης ότι ο Biden ανέφερε πρόσφατα πως η Υπηρεσία Ασφάλειας Μεταφορών θα διπλασιάσει τα πρόστιμα για όσους αρνούνται να φορούν μάσκες στα αεροδρόμια. Ως εκ τούτου, είναι φανερό, είπε, ότι δεν έχουν γίνει βήματα ακόμη προς τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των ταξιδιωτών.

Σημείωσε επίσης ότι ορισμένες αεροπορικές εταιρείες των ΗΠΑ, όπως οι United, Frontier και Hawaiian, ζήτησαν από τους υπαλλήλους τους να είναι πλήρως εμβολιασμένοι, ενώ η αυστραλιανή αεροπορική εταιρεία Qantas αναμένεται να γίνει ο πρώτος αερομεταφορέας που θα μεταφέρει στο εξωτερικό μόνο εμβολιασμένους επιβάτες.

Συγκεκριμένα, ο Άλαν Τζόις, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Qantas, δήλωσε ότι η Qantas θα έχει την πολιτική να μεταφέρει μόνο εμβολιασμένους και αυτό γιατί θεωρεί ότι είναι ενας τρόπος να δείξει στο κοινό ότι θα μετακινείται διεθνώς με ασφάλεια.

Επιπρόσθετα, και άλλοι τύποι εγχώριων και διεθνών μεταφορών έχουν λάβει μέτρα προς την κατεύθυνση του υποχρεωτικού εμβολιασμού. Για παράδειγμα, τα περισσότερα κρουαζιερόπλοια απαιτούν από το πλήρωμά τους και τους επιβάτες τους να είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

«Για να τεθεί υπό έλεγχο η πανδημία», είπε ο Fauci, «θα χρειαστεί να επιβληθούν όσο γίνεται περισσότεροι υποχρεωτικοί εμβολιασμοί σε επιχειρήσεις και οργανισμούς, ακόμη και σε μέσα μεταφοράς». Να υπενθυμίσουμε ότι περίπου 75 εκατομμύρια Αμερικανοί δεν έχουν ακόμη εμβολιαστεί και αυτό δυσχεραίνει ακόμη περισσότερο την κατάσταση στις ΗΠΑ.

+ 3 πηγές

©2019 WikiHealth All Rights Reserved