Σεξουαλική Υγεία

13+1 λόγοι για τους οποίους είναι απαραίτητο να κάνετε σεξ

Για ποιους λόγους είναι απαραίτητο να κάνετε σεξ;

1. Το σεξ είναι άσκηση

Μπορεί το σεξ να μην αντιστοιχεί σε μια πλήρη προπόνηση, αλλά προσφέρει όλα τα θετικά της μέτριας άσκησης. Συγκεκριμένα, αυξάνει τον καρδιακό ρυθμό όπως ακριβώς το βιαστικό περπάτημα ή η αργή ποδηλασία, με όλες τις θετικές συνέπειες που έχουν αυτές οι δραστηριότητες στην υγεία.

2 .Κάνει καλό στην καρδιά των γυναικών

Υπάρχουν ενδείξεις που υποδεικνύουν ότι οι γυναίκες που κάνουν σεξ μερικές φορές την εβδομάδα είναι λιγότερο πιθανό να προσβληθούν από καρδιακές παθήσεις, συγκριτικά με εκείνες που κάνουν σεξ μια φορά το μήνα. Ωστόσο, το αν αυτό συμβαίνει γιατί οι πιο υγιείς γυναίκες τείνουν να κάνουν σεξ περισσότερο ή επειδή όντως το σεξ προστατεύει την καρδιά, είναι ασαφές.

3. Μπορεί να θεραπεύσει τον πονοκέφαλο

Σύμφωνα με μελέτες, το σεξ μπορεί να αντιμετωπίσει διάφορα είδη πόνου και ανάμεσα τους και ο πονοκέφαλος, οπότε ξεχάστε την παλιά ατάκα «Όχι απόψε, αγάπη μου. Έχω πονοκέφαλο».

4. Μειώνει το στρες

Οι άνθρωποι που κάνουν περισσότερο σεξ είναι λιγότερο στρεσαρισμένοι όταν αναλαμβάνουν αγχωτικά καθήκοντα. Σύμφωνα ωστόσο με μελέτες, αυτό το αποτέλεσμα έρχεται μόνο όταν κάνετε σεξ με τον σύντροφο σας. Ο αυνανισμός δεν μετράει.

5. Οι άνθρωποι που κάνουν σεξ ζουν περισσότερο

Μια μελέτη έδειξε ότι οι έγγαμες γυναίκες που έκαναν συχνότερα σεξ είχαν μια μικρή τάση να ζουν περισσότερο. Οι ερευνητές, ωστόσο, δεν είναι σίγουροι αν το φύλο παίζει κάποιο ρόλο στα επιπρόσθετα χρόνια ζωής ή αν το σεξ αποτελεί ένδειξη υγείας, οπότε είναι λογικά τα περισσότερα χρόνια ζωής.

6. Βοηθά το μυαλό

Το σεξ έχει συνδεθεί με τη δημιουργία νέων εγκεφαλικών κυττάρων. Συγκεκριμένα, μια έρευνα διαπίστωσε ότι άτομα άνω των 50 ετών που έκαναν συχνά σεξ μπορούσαν να ανακαλέσουν αριθμούς και να λύσουν βασικά μαθηματικά πιο εύκολα από εκείνους που δεν έκαναν συχνά σεξ. Επιπρόσθετα, φάνηκε ότι το σεξ βοηθούσε περισσότερο το μυαλό των ανδρών από ότι των γυναικών, όμως και τα δύο φύλα είχαν καλύτερα αποτελέσματα συγκριτικά με τα άτομα που δεν έκαναν συχνά σεξ.

7. Σας δένει με το σύντροφο σας

Η ορμόνη οξυτοκίνη, που απελευθερώνεται κατά τη διάρκεια του σεξ, αυξάνει τα συναισθήματα οικειότητας και στοργής ανάμεσα στα ζευγάρια, πράγμα που οδηγεί σε μια πιο δυνατή και σταθερή σχέση.

8. Διατηρεί τη σιλουέτα σας

Δεν είναι ξεκάθαρο εάν το σεξ μπορεί να σας κρατήσει σε φόρμα ή αν όλοι οι άνθρωποι που είναι λεπτοί κάνουν περισσότερο σεξ. Ωστόσο, οι επιστήμονες θεωρούν ότι όσο περισσότερο σεξ κάνετε, τόσο πιο λεπτοί θα είστε. Σε κάθε περίπτωση, μια δοκιμή θα σας λύσει την απορία.

9. Σας κάνει ευτυχισμένους

Το σεξ κάνει τα ζευγάρια πιο ευτυχισμένα. Ωστόσο, δεν χρειάζεται να το παρακάνετε. Μια φορά την εβδομάδα είναι αρκετή, γιατί το περισσότερο ενδεχομένως να σας εξουθενώσει. Οι επιστήμονες σημειώνουν ότι το σεξ μπορεί να κάνει ευτυχισμένα τα ζευγάρια, ωστόσο, το παροδικό σεξ με αγνώστους είναι πολύ πιθανόν να έχει τα αντίθετα αποτελέσματα, καθώς μπορεί να σας επιβαρύνει ψυχολογικά και να σας δημιουργήσει ένα εσωτερικό κενό.

10. Κάνει καλό στη ψυχική σας υγεία

Οι ενήλικες που βρίσκονται σε σταθερές σχέσεις και κάνουν περισσότερο σεξ είναι λιγότερο πιθανό να πάθουν κατάθλιψη ή να φτάσουν σε σημείο να χρειάζονται φάρμακα για  θέματα ψυχικής υγείας.

11. Βοηθά στην καταπολέμηση του κοινού κρυολογήματος

Σύμφωνα με μια μελέτη, οι φοιτητές που έκαναν σεξ δύο φορές την εβδομάδα είχαν περισσότερα αντισώματα κατά του κρυολογήματος στο σάλιο τους, συγκριτικά με εκείνους που έκαναν λιγότερο συχνά σεξ.

12. Σας βοηθά να κοιμηθείτε

Ο οργασμός προκαλεί την έκκριση δύο ορμονών, της ενδορφίνης και της ωκυτοκίνης, οι οποίες μειώνουν τον πόνο και χαλαρώνουν το σώμα. Παρόλο που και τα δύο φύλα μετά το σεξ συνήθως νυστάζουν, αυτό το αποτέλεσμα είναι πιο έντονο στους άνδρες σύμφωνα με τους επιστήμονες.

13. Εγκυμοσύνη

Εάν προσπαθείτε να κάνετε μωρό, όσο περισσότερο σεξ κάνετε, τόσο πιο πιθανό είναι να μείνετε έγκυος. Το συχνό σεξ μάλιστα, μπορεί να βελτιώσει τη ποιότητα των σπερματοζωαρίων στους άνδρες, γεγονός που θα επιταχύνει το θέμα της εγκυμοσύνης.

14. Καλύτερη ποιότητα ζωής

Τα άτομα που κάνουν περισσότερο σεξ έχουν καλύτερη ποιότητα ζωής μακροπρόθεσμα. Εάν είστε ενεργοί σεξουαλικά κατά την ενήλικη ζωή σας, τότε είναι πολύ πιο πιθανόν να είστε και όταν μεγαλώσετε, γεγονός που θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε την υγεία και την ευτυχία σας.

+ 10 πηγές

©2019 WikiHealth All Rights Reserved

14 Reasons You Should Have Sex Now https://www.webmd.com/sex-relationships/ss/slideshow-have-sex-now

Is Sex Good for Your Health? A National Study on Partnered Sexuality and Cardiovascular Risk Among Older Men and Women https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5052677/

Why Sex Is Good for Your Health, Especially Your Heart https://health.clevelandclinic.org/why-sex-is-good-for-your-health-especially-your-heart/

The impact of sexual activity on idiopathic headaches: an observational study. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23430983

Sex May Relieve Migraines https://www.seeker.com/sex-may-relieve-migraines-1767274582.html

Sexual activity as a predictor of life-span mortality risk https://www.researchgate.net/publication/223576908_Sexual_activity_as_a_predictor_of_life-span_mortality_risk

Sex on the brain! Associations between sexual activity and cognitive function in older age. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/26826237

Couples Who Have Sex Weekly Are Happiest http://www.spsp.org/news-center/press-releases/sex-frequency-study

The Health Benefits of Sexual Expression https://www.plannedparenthood.org/files/3413/9611/7801/Benefits_Sex_07_07.pdf

The Relative Health Benefits of Different Sexual Activities https://onlinelibrary.wiley.com/doi/full/10.1111/j.1743-6109.2009.01677.x