Τι αισθάνεσαι;

Μολυσματικές ασθένειες

Αρνητές εμβολίων: Το CNN απέλυσε 3 μη εμβολιασμένους υπαλλήλους

Στην απόλυση τριών μη εμβολιασμένων κατά της νόσου COVID-19 υπαλλήλων, προχώρησε το CNN στις αρχές Αυγούστου.

«Την περασμένη εβδομάδα, πληροφορηθήκαμε ότι τρεις υπάλληλοι που έρχονταν στα γραφεία του CNN δεν είχαν εμβολιαστεί όπως τους ζητήθηκε. Και οι τρεις έχουν απολυθεί», έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο συντάκτης του CNN, Oliver Darcy.

Αναδημοσιεύοντας την πιο πάνω δημοσίευση, ο Jeff Zucker, πρόεδρος ειδήσεων και αθλητισμού της WarnerMedia, τόνισε ότι «το CNN έχει μηδενική πολιτική ανοχής σε ότι αφορά τον εμβολιασμό κατά της COVID-19», υπενθυμίζοντας παράλληλα στο προσωπικό του ειδησεογραφικού οργανισμού ότι τα εμβόλια είναι υποχρεωτικά για τους υπαλλήλους που εργάζονται στα γραφεία της εταιρείας όπου συναθροίζονται πολλοί υπάλληλοι μαζί και είναι απαραίτητα γενικά σε όλους τους χώρους συνάθροισης του οργανισμού, ώστε να μειωθεί ο κίνδυνος νόσησης του προσωπικού.

Σημειώνεται ότι τα περισσότερα γραφεία του CNN άνοιξαν ξανά σε εθελοντική βάση, με τον Zucker να σημειώνει ότι περίπου το ένα τρίτο των υπαλλήλων έχει ήδη επιστρέψει. «Ωστόσο, μέχρι στιγμής η κατάσταση εμβολιασμού των υπαλλήλων στηριζόταν στην ειλικρίνεια, αλλά πλέον αυτό ενδέχεται να αλλάξει πολύ σύντομα με αφορμή το τελευταίο περιστατικό» υπογράμμισε ο Zucker, διευκρινίζοντας οι τρεις υπάλληλοι δεν έχουν ακόμη τακτοποιηθεί και δεν γνωρίζει το όνομα τους και σε ποιο ακριβώς παράρτημα εργοδοτούνταν.

Παράλληλα, σημείωσε ότι θα απαιτηθεί και η χρήση μάσκας στα γραφεία του CNN στην Ατλάντα, την Ουάσινγκτον και το Λος Άντζελες, τις ώρες που οι εργαζόμενοι δεν τρώνε, δεν πίνουν ή βρίσκονται σε κλειστούς χώρους μαζί με άλλους υπαλλήλους. Ωστόσο, διευκρίνισε, ότι όσοι βρίσκονται σε ιδιωτικά γραφεία μόνοι τους, δεν χρειάζεται να φορούν την μάσκα τους για να νιώθουν πιο άνετα.

Ο Zucker ανέφερε ακόμη, ότι το CNN σχεδίαζε να ζητήσει από το προσωπικό του να επιστρέψει στα γραφεία του στις 7 Σεπτεμβρίου, ωστόσο η απόφαση αυτή έχει αλλάξει και έχει μεταφερθεί στα μέσα Οκτωβρίου.

«Νομίζω ότι είναι δίκαιο να πούμε ότι όλοι νιώθουμε ανάμικτα συναισθήματα. Άγχος, απογοήτευση και εκνευρισμό και αυτό το κατανοώ απόλυτα. Αλλά τα μέτρα προστασίας και κυρίως ο εμβολιασμός, κρίνονται απαραίτητα, τόσο για την προστασία του εαυτού μας, όσο και των άλλων γύρω μας», υπογράμμισε κλείνοντας την ανάρτηση του ο Zucker, τονίζοντας ότι για περαιτέρω νέα σε σχέση με το πιο πάνω ζήτημα, θα κρατά το κοινό ενήμερο.

+ 2 πηγές

©2019 WikiHealth All Rights Reserved

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο του Wiki Health

Ενημερωθείτε με και λάβετε συμβουλές υγείας, ευεξίας και πολλά άλλα.!

Αν δεν βρήκατε αυτό που αναζητάτε, βοηθήστε μας να γίνουμε κάλυτεροι