Εγκυμοσύνη

Εγκυμοσύνη: Είναι ασφαλή τα μπάνια με άλατα Epsom;

Η απόλαυση ενός μπάνιου με αλάτι Epsom μπορεί να είναι ένας αποτελεσματικός και ασφαλής τρόπος για τις εγκύους να ανακουφίσουν τους πόνους και τις ενοχλήσεις. Το αλάτι Epsom είναι μια κρυσταλλική μορφή θειικού μαγνησίου. Οι άνθρωποι που χρησιμοποιούν το αλάτι Epsom ως σπιτική θεραπεία πιστεύουν ότι το σώμα τους απορροφά κάποια από αυτά τα μέταλλα. Σε αυτό το άρθρο, ενημερωθείτε για τα οφέλη του μπάνιου με αλάτι Epsom κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, καθώς και για τους πιθανούς κινδύνους.

Μπορείτε να κάνετε μπάνιο με αλάτι Epsom κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης;

Εφόσον οι έγκυες δεν καταπίνουν αλάτι Epsom ή δεν υπερθερμαίνονται στην μπανιέρα, μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα λουτρά με αλάτι Epsom για να ανακουφιστούν από διάφορα συμπτώματα. Τα περισσότερα στοιχεία σχετικά με τα οφέλη των λουτρών με αλάτι Epsom για τις ενοχλήσεις που σχετίζονται με την εγκυμοσύνη είναι ανεπίσημα. Ωστόσο, οι γιατροί και οι ερευνητές συμφωνούν γενικά ότι είναι ένας ασφαλής τρόπος για να αναζητήσουν ανακούφιση, εφόσον οι άνθρωποι λαμβάνουν τις κατάλληλες προφυλάξεις.

Ποια είναι τα οφέλη των λουτρών με αλάτι Epsom κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης;

Υπάρχουν πολλά πιθανά οφέλη από τη λήψη λουτρών με αλάτι Epsom κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Σε αυτά περιλαμβάνονται τα εξής:

  1. Ανακούφιση από τους πόνους

Οι μυϊκοί πόνοι, ο πόνος στους συνδέσμους και οι κράμπες στα πόδια είναι συνηθισμένα φαινόμενα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Αν και υπάρχουν ελάχιστα επιστημονικά στοιχεία ότι το θειικό μαγνήσιο ανακουφίζει από τον πόνο, η θερμότητα από ένα χλιαρό μπάνιο μπορεί να βοηθήσει στη χαλάρωση των μυών.

  1. Μείωση του στρες

Το μούλιασμα σε ένα ζεστό μπάνιο μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση από το στρες. Έρευνα σε ζωικό μοντέλο δείχνει ότι το μαγνήσιο μπορεί επίσης να είναι ένα φυσικό αγχολυτικό και αντικαταθλιπτικό.

  1. Βοήθεια στις αιμορροΐδες

Η δυσκοιλιότητα είναι συχνό φαινόμενο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Παράλληλα με το βάρος της μήτρας και του αναπτυσσόμενου μωρού, αυτό μπορεί να αυξήσει την πιθανότητα εμφάνισης αιμορροΐδων. Οι αιμορροΐδες είναι διογκωμένες φλέβες γύρω από τον πρωκτό που μπορεί να φαγουρίζουν ή να πονάνε. Το μούλιασμα σε ένα ζεστό μπάνιο μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση από την ταλαιπωρία που προκαλούν οι αιμορροΐδες, ενώ οι αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες των αλάτων Epsom μπορεί να βοηθήσουν στη συρρίκνωση των φλεβών.

  1. Αυξημένα επίπεδα μαγνησίου

Στις εγκύους, η ανάγκη για μαγνήσιο αυξάνεται. Στην πραγματικότητα, έρευνες έχουν δείξει ότι η έλλειψη μαγνησίου είναι κοινή σε πολλές γυναίκες αναπαραγωγικής ηλικίας. Αν και δεν υπάρχει ακόμη επιστημονική απόδειξη, το μούλιασμα σε ένα μπάνιο με αλάτι Epsom μπορεί να επιτρέψει στον οργανισμό να απορροφήσει μαγνήσιο.

  1. Ανακούφιση από τον κνησμό

Οι έγκυες αντιμετωπίζουν συχνά κνησμό καθώς το δέρμα τους τεντώνεται για να φιλοξενήσει το αναπτυσσόμενο έμβρυο. Ένα μπάνιο με αλάτι Epsom μπορεί να καταπραΰνει τον κνησμό. Η εφαρμογή ενυδατικής κρέμας μετά το μπάνιο θα πρέπει να βοηθήσει στην παροχή ανακούφισης μακράς διάρκειας.

Πώς να χρησιμοποιήσετε τα άλατα Epsom;

Για να κάνετε μπάνιο με αλάτι Epsom, γεμίστε μια μπανιέρα με ζεστό νερό και ανακατέψτε 2 φλιτζάνια αλάτι Epsom μέχρι να διαλυθεί πλήρως. Οι έγκυες θα πρέπει να περιορίσουν το χρόνο που περνούν στη μπανιέρα στα 12-15 λεπτά για να ελαχιστοποιήσουν τον κίνδυνο υπερθέρμανσης.

Ποιοι είναι οι κίνδυνοι από τη χρήση αλάτων Epsom;

Οι γιατροί γενικά θεωρούν ότι είναι ασφαλές να κάνετε μπάνιο με αλάτι Epsom. Ωστόσο, η κατανάλωση υπερβολικής ποσότητας αλατιού Epsom μπορεί να οδηγήσει σε δηλητηρίαση ή υπερδοσολογία θειικού μαγνησίου, η οποία είναι επιβλαβής για το άτομο και το έμβρυο. Τα λουτρά με αλάτι Epsom ενέχουν επίσης τον κίνδυνο υπερθέρμανσης ενός ατόμου. Εάν η θερμοκρασία του σώματος μιας εγκύου αυξηθεί υπερβολικά, μπορεί να βλάψει το έμβρυο. Το Αμερικανικό Κολέγιο Μαιευτήρων και Γυναικολόγων (ACOG) συνιστά τη διατήρηση της θερμοκρασίας του πυρήνα του σώματος κάτω από 39°C κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.


+ 7 πηγές

©2022 WikiHealth All Rights Reserved

Magnesium in pregnancy https://academic.oup.com/nutritionreviews/article/74/9/549/1752003

Effect of magnesium sulfate with propofol induction of anesthesia on succinylcholine-induced fasciculations and myalgia https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3275979/

Chronic sleep loss during pregnancy as a determinant of stress: impact on pregnancy outcome https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/24994566/

Antidepressant-like activity of magnesium in the chronic mild stress model in rats: alterations in the NMDA receptor subunits https://academic.oup.com/ijnp/article/17/3/393/759123

Heat stress and fetal risk. Environmental limits for exercise and passive heat stress during pregnancy: a systematic review with best evidence synthesis https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/29496695/

Hot Tubs During Pregnancy https://americanpregnancy.org/healthy-pregnancy/is-it-safe/hot-tubs-during-pregnancy/

Magnesium and pregnancy https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/22846356/