Τι αισθάνεσαι;

Άσκηση και Υγεία

Θέλετε να ζήσετε περισσότερα χρόνια, χωρίς ασθένειες; Δείτε πώς

Υγιεινός τρόπος ζωής σημαίνει περισσότερα χρόνια ζωής χωρίς ασθένειες

Έχετε ακούσει και διαβάσει πάρα πολλές φορές, σε αυτή, αλλά και σε άλλες σελίδες, πως ένας τρόπος ζωής, ο οποίος είναι υγιεινός είναι σε θέση να αποτρέψει τις χρόνιες ασθένειες και κάτ΄επέκτασιν να αυξήσει το προσδόκιμο ζωής του ανθρώπου.

Πόσα επιπλέον χρόνια μπορεί να ζήσει κάποιος ακολουθώντας ένα υγιεινό τρόπο ζωής;

Το ερώτημα που γεννιέται εύλογα, είναι το πόσα επιπλέον χρόνια ζωής μπορεί να προσθέσει ένας υγιεινός τρόπος ζωής στον άνθρωπο. Σύμφωνα με μια μελέτη παρατήρησης, που πραγματοποιήθηκε στο Χάρβαρντ και η οποία δημοσιεύθηκε στο διαδίκτυο από το The BMJ, στις 8 Ιανουαρίου 2020, ο υγιεινός τρόπος ζωής μπορεί να προσθέσει έως και δέκα υγιή χρόνια ζωής στον άνθρωπο.

Συγκεκριμένα, οι ερευνητές αξιολόγησαν δεδομένα που αφορούσαν την υγεία περίπου 111.000 ατόμων που είχαν ηλικία 30 ετών και άνω. Όπως διαπίστωσαν, από τα άτομα αυτά, τα άτομα που ακολουθούσαν έναν υγιεινό τρόπο ζωής, γύρω στα 50 τους χρόνια ήταν απαλλαγμένα από διάφορες ασθένειες, όπως ο καρκίνος, ο διαβήτης και οι καρδιαγγειακές παθήσεις. Αξιολογώντας περαιτέρω τα δεδομένα τους, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι τα άτομα αυτά ήταν δυνατόν να ζήσουν έως και δέκα επιπλέον χρόνια, χωρίς να παρουσιάσουν προβλήματα υγείας και ασθένειες.

Τι περιλαμβάνει ένας υγιεινός τρόπος ζωής;

Ο υγιεινός τρόπος ζωής είναι λίγο πολύ γνωστό σε όλους μας τι περιλαμβάνει. Οι ειδικοί υπενθυμίζουν, ωστόσο, πως ένας άνθρωπος για να θεωρείται ότι ακολουθεί έναν υγιεινό τρόπο ζωής πρέπει:

Συμπερασματικά

Το γεγονός ότι ο υγιεινός τρόπος ζωής είναι σε θέση να προωθήσει την καλή υγεία και να αυξήσει το προσδόκιμο ζωής, δεν είναι κάτι που προκάλεσε έκπληξη στους ερευνητές, καθώς πολλές μελέτες έχουν καταλήξει σε παρόμοια αποτελέσματα. Εκείνο που προκάλεσε, ωστόσο, έκπληξη στους ερευνητές ήταν το ότι ένας άνθρωπος μπορεί να ζήσει έως και δέκα χρόνια περισσότερα, απαλλαγμένος από διάφορες επικίνδυνες ασθένειες, απλά και μόνο επειδή ακολουθεί ένα υγιεινό τρόπο ζωής, όπως τον περιγράφουμε πιο πάνω.