Τι αισθάνεσαι;

Άσκηση και Υγεία

Θέλετε να ζήσετε περισσότερα χρόνια, χωρίς ασθένειες; Δείτε πως

Run |

Υγιεινός τρόπος ζωής σημαίνει περισσότερα χρόνια ζωής χωρίς ασθένειες

Έχετε ακούσει και διαβάσει πάρα πολλές φορές, σε αυτή αλλά και σε άλλες σελίδες, πως ένας τρόπος ζωής, ο οποίος είναι υγιεινός είναι σε θέση να αποτρέψει τις χρόνιες ασθένειες και κάτ΄επέκτασιν να αυξήσει το προσδόκιμο ζωής στον άνθρωπο.

Πόσα επιπλέον χρόνια μπορεί να ζήσει κάποιος ακολουθώντας ένα υγιεινό τρόπο ζωής;

Το ερώτημα που γεννιέται εύλογα είναι το «πόσα επιπλέον χρόνια ζωής μπορεί να προσθέσει ένας υγιεινός τρόπος ζωής στον άνθρωπο;». Σύμφωνα με μια μελέτη παρατήρησης που πραγματοποιήθηκε στο Χάρβαρντ και η οποία δημοσιεύθηκε στο διαδίκτυο από το The BMJ, στις 8 Ιανουαρίου 2020, ο υγιεινός τρόπος ζωής μπορεί να προσθέσει έως και δέκα υγιή χρόνια ζωής στον άνθρωπο.

Που κατέληξε η μελέτη;

Οι ερευνητές της μελέτης του Χάρβαρντ, αξιολόγησαν τα δεδομένα υγείας από άτομα που είχαν ηλικία άνω των 30 ετών. Τα άτομα που έλαβαν μέρος στην μελέτη ανέρχονταν σε 111.000 και ήταν απαλλαγμένα από καρκίνο, διαβήτη και καρδιαγγειακές παθήσεις στην ηλικία των 50 τους χρόνων.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα άτομα αυτά, ακολουθώντας ένα υγιεινό τρόπο ζωής, ήταν δυνατόν να ζήσουν έως και δέκα επιπλέον χρόνια, χωρίς να παρουσιάσουν προβλήματα υγείας και ασθένειες.

Τι περιλαμβάνει ένας υγιεινός τρόπος ζωής;

Ο υγιεινός τρόπος ζωής είναι σε όλους μας γνωστό τι περιλαμβάνει. Οι ειδικοί υπενθυμίζουν, ωστόσο, πως ένας άνθρωπος για να θεωρείται ότι ακολουθεί έναν υγιεινό τρόπο ζωής πρέπει:

Συμπερασματικά

Το γεγονός ότι ο υγιεινός τρόπος ζωής είναι σε θέση να προωθήσει την καλή υγεία και να αυξήσει το προσδόκιμο ζωής, δεν είναι κάτι που προκάλεσε έκπληξη στους ερευνητές, καθώς πολλές μελέτες έχουν καταλήξει σε αυτά τα αποτελέσματα. Εκείνο που προκάλεσε, ωστόσο, έκπληξη στους ερευνητές ήταν το ότι ένας άνθρωπος μπορεί να ζήσει έως και δέκα χρόνια περισσότερα, απαλλαγμένος από ασθένειες, απλά και μόνο επειδή ακολουθεί ένα υγιεινό τρόπο ζωής.

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο του Wiki Health

Ενημερωθείτε με και λάβετε συμβουλές υγείας, ευεξίας και πολλά άλλα.!

Αν δεν βρήκατε αυτό που αναζητάτε, βοηθήστε μας να γίνουμε κάλυτεροι

Send this to a friend