Μολυσματικές ασθένειες

COVID-19: Τι συμβαίνει μετά τον εμβολιασμό; Μια πραγματική ιστορία

Η Monique Tello εργάζεται στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης στις ΗΠΑ και από την αρχή της πανδημίας ασχολήθηκε με την φροντίδα ασθενών με COVID-19. Πιο κάτω λοιπόν, η ίδια περιγράφει την εμπειρία της μετά τον εμβολιασμό της.

Η εμπειρία της Monique Tello:

«Στις 3 Ιανουαρίου έφτασα στην κλινική για να εμβολιαστώ με το εμβόλιο της Moderna, μαζί με τους υπόλοιπους νοσηλευτές του νοσοκομείου στο οποίο εργάζομαι. Την επόμενη ημέρα ένιωθα αρκετά άσχημα. Είχα πονοκέφαλο, πόνους στο σώμα και ένιωθα κόπωση, αλλά δεν ανησύχησα διότι αυτά τα φλεγμονώδη συμπτώματα είναι συνηθισμένα μετά από πολλά είδη εμβολιασμού. Εκείνη την μέρα δούλεψα από το σπίτι και μετά από ένα παυσίπονο (Tylenol), ένιωσα καλύτερα.

Όταν έκανα την πρώτη δόση του εμβολίου, ο σύζυγος μου ήταν στη δουλειά του. Εκείνη την ημέρα πληροφορηθήκαμε ότι ήταν επαφή επιβεβαιωμένου κρούσματος και έτσι μπήκαμε οικογενειακώς σε καραντίνα. Δυστυχώς, επτά ημέρες μετά την έκθεσή του ανέβασε πυρετό, ένιωθε ρίγος, κόπωση και είχε συμφόρηση και βήχα. Και στα δύο διαγνωστικά τεστ που έκανε, βγήκε θετικός.

Ο σύζυγος μου φορούσε μάσκα στο σπίτι και προσπαθούσαμε να κρατάμε τις ενδεικνυόμενες αποστάσεις, αλλά με δύο παιδιά να κάνουν online τα μαθήματα τους και εγώ να προσπαθώ να εργαστώ από το σπίτι δεν ήταν πάντα εύκολο. Επτά μέρες αργότερα, ο δεκάχρονος γιος μας, άρχισε να εμφανίζει συμπτώματα, είχε πυρετό, ρίγος, κόπωση, συμφόρηση και βήχα και αφού έκανε το τεστ, επιβεβαιώθηκε και αυτός θετικός στην COVID-19.

Ο γιος μας έχει άσθμα και πολλές φορές είχε τόσο έντονο βήχα που δεν μπορούσε να φορά τη μάσκα του, εγώ όμως έπρεπε να φροντίσω να κάνει τις απαραίτητες θεραπείες για το άσθμα του κάθε μέρα και πολλές φορές τη νύχτα. Ουσιαστικά, εγώ ήμουν εκτεθειμένη σε μεγαλύτερο κίνδυνο από ότι ήμουν όταν εργαζόμουν στην μονάδα COVID-19 τον περασμένο Απρίλιο. Και όμως, παρόλο που ζούσα ένα ολόκληρο μήνα μαζί με δύο επιβεβαιωμένα κρούσματα, δεν εμφάνισα συμπτώματα. Μάλιστα, έκανα και τέσσερις φορές τεστ και όλες βγήκε αρνητικό.

Ο σύζυγος μου και ο γιος μου άρχισαν να αναρρώνουν, η κόρη μου όλως παραδόξως δεν αρρώστησε ποτέ και εγώ στις 31 Ιανουαρίου έκανα τη δεύτερη δόση του εμβολίου της Moderna. Την επόμενη μέρα, ένιωθα πάλι κόπωση, είχα πονοκέφαλο, πόνους στο σώμα, πονόλαιμο και ελάχιστο πυρετό. Και πάλι δούλεψα από το σπίτι, αλλά αυτή τη φορά πήρα μια ισχυρή δόση Aleve (παυσίπονο), με αποτέλεσμα τα συμπτώματα μου να εξαφανιστούν εντελώς. Έκανα για πέμπτη φορά το τεστ, το οποίο και πάλι βγήκε αρνητικό.

Ξέρω ότι ορισμένοι διστάζουν να κάνουν το εμβόλιο, γιατί ακούνε τα ΜΜΕ να μιλάνε συνέχεια για σοβαρές παρενέργειες και αλλεργικές αντιδράσεις, οι οποίες ωστόσο είναι σπάνιες. Η αλήθεια είναι ότι οι άνθρωποι που έχουν σοβαρές αλλεργίες δεν πρέπει να εμβολιαστούν, αλλά όλοι οι άλλοι είναι ασφαλείς, οπότε συζητήστε με τον γιατρό σας.

Τα συμπεράσματα μου σχετικά με τον εμβολιασμό

Η εμπειρία μου σχετικά με το εμβόλιο είναι απίστευτα θετική και καθησυχαστική. Είμαι σίγουρη ότι μπορούμε να επανέλθουμε σύντομα στην κανονικότητα εάν εμβολιαστούμε όσο γίνεται περισσότεροι. Μπορεί να χρειαστεί να φοράμε μάσκες και να κρατάμε αποστάσεις για κάποιο διάστημα ακόμη, διότι και οι εμβολιασμένοι μπορούν να μολυνθούν, αλλά σίγουρα δεν θα αρρωστήσουν σοβαρά και αυτό είναι το ζητούμενο, κυρίως για τις ευάλωτες ομάδες».

+ 3 πηγές

©2019 WikiHealth All Rights Reserved