Υγεία Δέρματος

Έκζεμα: 7 συμβουλές για να συνεχίσετε να ασκείστε χωρίς προβλήματα

Πώς θα συνεχίσετε να ασκείστε χωρίς προβλήματα αν έχετε έκζεμα;

Για τα άτομα που έχουν έκζεμα, η άσκηση είναι συνήθως αποθαρρυντική. Ο ιδρώτας και η ζέστη είναι κοινά ερεθίσματα που μπορούν να προκαλέσουν έξαρση του εκζέματος. Αυτό όμως, δεν σημαίνει ότι πρέπει να σταματήσετε να πηγαίνετε γυμναστήριο. Ακολουθήστε τις πιο κάτω οδηγίες και θα συνεχίσετε να ασκείστε χωρίς προβλήματα. (Έκζεμα:15  Συμβουλές για να διατηρήσετε το δέρμα σας υγιές μετά το ντους)

1. Χρησιμοποιείστε ψευδάργυρο

Σύμφωνα με την Elaine F. Kung, MD, επίκουρη καθηγήτρια δερματολογίας στο Weill Cornell Medicine, η τριβή και ο ιδρώτας είναι οι κυριότεροι παράγοντες που επηρεάζουν το έκζεμα κατά τη διάρκεια της άσκησης. Χρησιμοποιήστε μια αλοιφή οξειδίου του ψευδαργύρου 10%, ως φραγμό του δέρματος, ειδικά στις θηλές και κάτω από το στήθος, τις μασχάλες και ανάμεσα στους μηρούς, όπου η τριβή και ο ιδρώτας συνήθως έχουν τις περισσότερες επιπτώσεις. Το οξείδιο του ψευδάργυρου, αποτρέπει τη δημιουργία εξανθημάτων λόγω υγρασίας, την ίδια ώρα που λειτουργεί ως αντιιδρωτικό και ως αποσμητικό. (Έκζεμα: Πώς επηρεάζει τους σκούρους τόνους δέρματος;)

2. Αποφύγετε τον ιδρώτα των άλλων

Η αποφυγή του ιδρώτα των άλλων είναι πολύ σημαντική για την αποφυγή της έξαρσης του εκζέματος. Καθαρίστε τα όργανα γυμναστικής πριν τα χρησιμοποιήσετε, ακόμη και αν το έκαναν άλλοι πριν από εσάς. Πάρτε μαζί σας το δικό σας χαλάκι εκγύμνασης και αποφύγετε να χρησιμοποιήσετε τα χαλάκια που χρησιμοποιούν οι υπόλοιποι επισκέπτες του γυμναστηρίου. (Έκζεμα: Τι ρόλο παίζει η διατροφή στη διαχείριση των συμπτωμάτων;)

3. Τυλίξτε το δέρμα σας

Αν έχετε έκζεμα στους αστραγάλους, τις φτέρνες και τα χέρια, εφαρμόστε μια κρέμα στεροειδών και στη συνέχεια τυλίξτε τις ερεθισμένες περιοχές με γάζα, πολύ χαλαρά πριν από κάθε τρέξιμο. Αυτό θα βοηθήσει στη διατήρηση της ροής του αέρα και θα ελαχιστοποιήσει τον ερεθισμό.

4. Κάντε το νερό φίλο σας

Η αφυδάτωση του σώματος, προκαλεί έξαψη, ξηρότητα του δέρματος και κνησμό. Φροντίστε λοιπόν να παραμένετε ενυδατωμένοι. Καταναλώστε νερό πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την προπόνησή σας. Επίσης, κάντε μπάνιο με κρύο νερό μετά την άσκηση για να αφαιρέσετε τα βακτήρια από το δέρμα σας. Το κρύο νερό λειτουργεί επίσης ως μέτρο πρόληψης της φαγούρας.

5. Προσέξτε τον ρουχισμό σας

Ο ρουχισμός παίζει σημαντικό ρόλο στο έκζεμα. Φροντίστε να φοράτε ελαφριά και φαρδιά ρούχα, που επιτρέπουν στο δέρμα να αναπνέει. Το οργανικό βαμβάκι είναι ένα από τα καλύτερα υφάσματα για το έκζεμα, διότι παρέχει άνεση χωρίς να παγιδεύει την υγρασία στις ευαίσθητες περιοχές, που θα μπορούσε να προκαλέσει κάψιμο και κνησμό. Αποφύγετε οποιοδήποτε ένδυμα είναι κατασκευασμένο από συνθετικά. (Έκζεμα: Πώς επηρεάζεται από τις εποχικές αλλαγές;)

6. Πλύνετε τα χέρια σας αφού αγγίξετε τον εξοπλισμό του γυμναστηρίου

Αν έχετε έκζεμα, πρέπει να γνωρίζετε ότι είναι εύκολο για τα βακτήρια να εισχωρήσουν στο δέρμα σας και να προκαλέσουν λοίμωξη. Για να αποτρέψετε κάτι τέτοιο, φροντίστε να πλένετε τα χέρια σας συχνά, χρησιμοποιώντας αντιβακτηριακό σαπούνι, ειδικά αφού χρησιμοποιήσετε τον εξοπλισμό του γυμναστηρίου. Ακολούθως, χρησιμοποιήστε μια μη αρωματική ενυδατική κρέμα, για να σφραγίσετε την υγρασία στο δέρμα σας. (Έκζεμα: όλα όσα θέλετε να ξέρετε)

7. Δημιουργείστε το κατάλληλο περιβάλλον για γυμναστική

Επιλέξτε μια δροσερή ώρα για να γυμναστείτε, στον πιο δροσερό χώρο του γυμναστηρίου. Ασκηθείτε κοντά σε κάποιον ανεμιστήρα ή κοντά στο κλιματιστικό, για να μειώσετε τον ιδρώτα και φροντίστε να κάνετε πάντα ντους μετά την προπόνησή σας. (Έκζεμα: Oι μορφές του και η νέα εναλλακτική θεραπεία σε παιδιά!)

+ 4 πηγές

©2019 WikiHealth All Rights Reserved

10 Tips for Maintaining a Kick-Ass Workout Schedule When You Have Eczema https://www.webmd.com/skin-problems-and-treatments/eczema/ss/cm/10-tips-maintaining-kick-ass-workout-schedule-when-you-have-eczema

9 Tips for Exercising Smart With Eczema https://www.healthcentral.com/slideshow/tips-for-exercising-with-eczema

Exercise and eczema: One woman's inspiring story, and a top doctor on how it can help https://www.womenshealthmag.com/uk/fitness/a40483452/exercise-and-eczema/

How to exercise safely with eczema https://nationaleczema.org/blog/exercising-eczema/