Θεραπεία

8 τρόποι για να βοηθήσετε τα μαλλιά σας να μεγαλώσουν πιο γρήγορα

Πώς θα βοηθήσετε τα μαλλιά σας να μεγαλώσουν γρήγορα και να γίνουν πιο δυνατά;

1. Αποφύγετε τη θερμότητα

Η θερμότητα ξηραίνει τα μαλλιά και τα ωθεί να σπάνε, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να μακρύνουν. Αν στεγνώνετε τα μαλλιά σας με πολύ ζεστό αέρα, χρησιμοποιείτε σίδερο ή ζεστή χτένα, τότε τα μαλλιά σας δεν θα μεγαλώσουν τόσο γρήγορα όσο θα θέλατε. Αποφύγετε μπιστολάκια και σίδερα μαλλιών και όταν πρέπει να τα χρησιμοποιήσετε φροντίστε πρώτα να ψεκάζετε τα μαλλιά σας με προϊόντα που τα προστατεύουν από την υψηλή θερμοκρασία.

2. Προσέξτε το χρώμα τους

Οι χημικές ουσίες που υπάρχουν στις βαφές, αποδυναμώνουν τα μαλλιά, οπότε είναι πιθανότερο να σπάνε και να μην μεγαλώνουν. Προσπαθήστε να χρησιμοποιείτε αποχρώσεις που δεν διαφέρουν πολύ από το φυσικό χρώμα το μαλλιών σας, οι οποίες θα χρειαστούν λιγότερο υπεροξείδιο, το οποίο προκαλεί βλάβη στην τρίχα. (Οι βαφές μαλλιών αυξάνουν τον κίνδυνο καρκίνου;)

3. Αφήστε τα μαλλιά σας να στεγνώσουν φυσικά

Τα βρεγμένα μαλλιά είναι εξαιρετικά ελαστικά και η χρήση βούρτσας και εργαλείων θερμότητας καταστρέφει την επιδερμίδα και τα κύτταρά τους, καθιστώντας τα εξαιρετικά εύθραυστα. Αν τα μαλλιά σας είναι ίσια, αφήστε τα να στεγνώνουν μόνα τους φυσικά και χτενίστε τα αργότερα. Εάν είναι σγουρά ξεμπερδέψτε τα με μια κτένα με αραιά δόντια και αφήστε τα να στεγνώσουν και πάλι φυσικά.

4. Φροντίστε να τα κόβετε συχνά

Το κούρεμα βοηθά τα μαλλιά να μεγαλώσουν επειδή αφαιρεί τις άκρες που είναι πιο αδύναμες. Χωρίς κούρεμα, οι αδύναμες άκριες σπάνε και διαχωρίζουν την τρίχα στα δύο. Αυτός ο διαχωρισμός επεκτείνεται προς τα πάνω, οπότε η τρίχα δεν μπορεί να μεγαλώσει. Φροντίστε να κουρεύετε τις άκρες των μαλλιών σας κάθε 3 περίπου μήνες.  (Έτσι θα αποκαταστήσετε τα ταλαιπωρημένα σας μαλλιά χωρίς να τα κόψετε)

5. Χειριστείτε τα μαλλιά σας με προσοχή

Εάν τα μαλλιά σας σπάνε εύκολα, χρειάζονται επιπλέον περιποίηση. Για παράδειγμα, τα μαύρα μαλλιά τείνουν να είναι πιο εύθραυστα, γι΄αυτό:

  • Χρησιμοποιείστε προϊόντα και θεραπείες που ενδυναμώνουν την τρίχα, με την συμβουλή του κομμωτή σας.
  • Μην λούζετε καθημερινά τα μαλλιά σας. Περιοριστείτε ιδανικά στην μια φορά την εβδομάδα.

6. Περιορίστε το άγχος σας

Το έντονο άγχος ωθεί την τρίχα σε φάση ηρεμίας, παρακάμπτοντας το στάδιο της ανάπτυξης. Αυτή η κατάσταση αυξάνει τον κίνδυνο γυροειδούς αλωπεκίας, κατά την οποία το ανοσοποιητικό σύστημα επιτίθεται στους θύλακες της τρίχας, προκαλώντας τριχόπτωση. Με τη μείωση του άγχους θα διαπιστώσετε ότι τα χαμένα μαλλιά αρχίζουν να μεγαλώνουν ξανά. (Πώς συμβάλλει το άγχος στα γκρίζα μαλλιά;)

7. Μην χάνετε απότομα βάρος

Όπως συμβαίνει με το άγχος, η γρήγορη απώλεια βάρους οδηγεί σε απώλεια μαλλιών. Για να βεβαιωθείτε ότι δεν θα αρχίσετε να εμφανίζετε σημάδια τριχόπτωσης, προσπαθήστε να χάσετε βάρος ακολουθώντας ένα υγιεινό διατροφικό πρόγραμμα με όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά. (Πώς μπορείτε να αντιμετωπίσετε την απώλεια μαλλιών;)

8. Βεβαιωθείτε ότι δεν έχετε ανεπάρκειες βιταμινών

Δεν υπάρχει κανένα συμπλήρωμα διατροφής που να βοηθά αποδεδειγμένα τα μαλλιά να μεγαλώσουν γρήγορα. Ορισμένα όμως θρεπτικά συστατικά, μπορούν να επηρεάσουν την ανάπτυξή τους. Ο χαμηλός σίδηρος προκαλεί αναιμία, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια μαλλιών. Οι βιταμίνες Β και D είναι σημαντικές για την ανάπτυξη των μαλλιών. Το ίδιο ισχύει και για τον ψευδάργυρο, τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα και τη βιταμίνη Β βιοτίνη. Ελέγξτε τον εαυτό σας για τυχόν ανεπάρκειες μέσω εξετάσεων αίματος και συμβουλευτείτε τον γιατρό σας για συμπληρώματα.  (Ποιες αλλαγές επιφέρει η γήρανση στα μαλλιά;)

+ 7 πηγές

©2019 WikiHealth All Rights Reserved